به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران، امروز (اول مرداد) در مراسم رونمایی از کتاب "تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان" از هزاره نهم پیش از میلاد نوشته سیدمحمدعلی گلاب زاده، بیان داشت: تعامل فرهنگ و اقتصاد جدی است و تاریخ اقتصاد ایران در دوره سلجوقی و صفویه وهمه دروان هایی که بر فرهنگی درست پایه گذاری شده نشان از این امر دارد.
وی افزود: رشته پیوند این دو ناگسستنی و محکم است که باید در مجموعه کار به سلامت ایجاد شود که کار به سلامت انجام شود.
جلال پور با بیان اینکه فرهنگی که در ارتباط با اقتصاد باشد از نیازهای زیربنایی توسعه اقتصادی است؛ گفت: هیچ اثر تاریخی در نگارش های کرمان نداشتیم و هرچه بوده در بخشی از کتاب های تاریخی اشاره ای به اقتصاد کرمان شده است.
وی با اشاره به اینکه امروز هویت هر تمدن بخش عمده ای به اقتصاد آن تمدن برمی گردد و این تکه پازل مغفول مانده است؛ ادامه داد: کرمان در دهه ها و هزاره های گذشته بسیار درخشیده شده اما نگارش نشده و باید به نگارش تاریخ اهمیت داد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: در کرمان بسیاری از صنایعی که داشتیم هیچ اثر نگارشی از آن نداشتیم و 14 کارخانه که در کاغذسازی فعال بودند یا صنعت شال بافی کرمان که هیچ تاریخی از آن نداریم.
وی به تبعات عدم نگارش این تاریخ درخشان اشاره کرد و افزود: اختلاف بین گذشته و آینده خلأ جدی ماست؛ کرمان در چهارراه تجارت بوده و وجود کاروانسراها نشانه آن است.
جلال پور با بیان اینکه حفظ سنت کرمان وظیفه همه ماست به ویژه اتاق بازرگانی و باید هنر کرمان، فرش کرمان و کشاورزی کرمان که هفت هزار سال قدمت دارد نگارش شود؛ تصریح کرد: با نگارش تاریخ اقتصاد و تجارت کرمان، این راه را شروع کردیم و اتاق بازرگانی به این ختم نمی کند و دیگر مسئولین هم باید ادامه دهند.
پایان پیام/
نظر شما