نقش استان همدان در خلق  حماسه مرصاد کلیدی بود  

خبرگزاری شبستان:مدیر کل بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس استان همدان گفت،۲۷ سال از عملیات غرور آفرین مرصاد می گذرد ولی اکنون هم اقشار جامعه می خواهند از مرصاد یادکنند و درس بگیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان ، همایش بزرگداشت حماسه مرصاد شب گذشته (5 مرداد) با حضور قشرهای مختلف مردم  در باغ موزه دفاع مقدس  همدان برگزار شد در این همایش که با اجرای آبنمای موزیکال  همراه بود سردار مهدی ظفری ،مدیر کل بنیاد حفظ و نشر  ارزش های دفاع مقدس استان همدان گفت: درود و سلام بر شهیدان عملیات مرصاد علی الخصوص شهیدان استان همدان که تعداد آنها ۱۳۴ نفر بود.

 

وی افزود: از خاصیت های عاشورا این است که هر سال حس جدیدی ایجاد می کند ، دفاع مقدس هم این گونه است ، ۲۷ سال از عملیات غرور آفرین مرصاد می گذرد ولی اکنون هم اقشار جامعه می خواهند از مرصاد یاد بگیرند.

 

سردار ظفری تصریح کرد: در عملیات مرصاد خدا ، ائمه اطهار(ع) و همه مردم حضور داشتند. در نگاه دینی نقش ها متفاوت اند اما مکمل یکدیگرند  زیبایی عملیات مرصاد در متفاوت بودن نقش هاست.

 

مدیر کل حفظ و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس ، نقش استان همدان در این عملیات  را کلید ی دانست ، به گونه ای که زمینه پیروزی برای رزمندگان را فراهم نمود . در این عملیات رزمندگانی از همیه استان ها حضور داشتند و همه برای آن زحمت کشیدند و زمینه پیروزی الهی را فراهم آوردند.

 

گفتنی است، عملیات مرصاد آخرین عملیات هشت سال دفاع مقدس بود و پایانی افتخارآفرین برای هشت سال مقاومت ملت غیور ایران و سقوطی جاویدان را برای منافقین رقم زد. در سومین روز مرداد ماه سال ۱۳۶۷، منافقین کوردل با همکاری و پشتیبانی حزب بعث و نیروی هوایی ارتش عراق، عملیات سه روزه ای را علیه ملت ایران و برای فتح تهران با عنوان "فروغ جاویدان" از مرز خسروی آغاز کردند.

در این عملیات در ابتدا نیروهای ویژه بعثی که از قبل خطوط مرزی را شکسته و تا سرپل ذهاب پیشروی کرده بودند، متعهد شدند از طریق توپخانه و بمباران هوایی منافقین را تا رسیدن به مقصود پشتیبانی کند. نیروهای مهاجم منافق با استعداد حدود پنج هزار نیروی مسلح در قالب ۳۲ تیپ که هر تیپ با ۱۵۰ نفر تدارک دیده شده بود، در این روز حمله به مرزهای ایران را جهت به اصطلاح فتح سه روزه تهران از مرز خسروی آغاز کردند. در پی این حمله نیروهای مهاجم در ساعت ۱۴و ۳۰ دقیقه سوم مرداد شهر سرپل ذهاب و در ساعت ۱۸ شهر کرند غرب و شهر اسلام آباد را در ساعت ۲۰ تصرف کردند سپس حرکت سریع به سمت کرمانشاه را آغاز کرده تا به گردنه چهارزبر یا همان تنگه مرصاد رسیدند.

 

پیشروی منافقین تنها تا تنگه چهارزبر بیشتر ادامه نداشت و رزمندگان دلاور و مردم غیور ایران اسلامی به ویژه خطه مرزنشین کرمانشاه همچون سدی در این تنگه به کمین نشستند تا عملیات فروغ جاویدان منافقین را برای همیشه به سقوط و شکستی جاویدان برای آنها تبدیل کنند.

 

همزمان با حرکات ‏مذبوحانه منافقین در جلسه ای که در شورای عالی ‏دفاع در شهر کرمانشاه تشکیل شد، تنگه ‏چهار زبر در ۳۴ کیلومتری کرمانشاه بدلیل دارا بودن ‏شیارها و ارتفاعات مناسب، بهترین نقطه برای جلوگیری از ‏حرکت و اضمحلال منافقین مسلح شناخته شد و این تنگه‏ به عنوان خط اصلی ‏پدافند انتخاب و تقویت شود.

 

عملیات غرورآفرین مرصاد تا دو روز بعد ادامه یافت ‏تا اینکه منطقه به کلی از لوث وجود منافقین پاکسازی ‏شد و بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر از آنان به هلاکت رسیده و بیش ‏از ۴۰۰ دستگاه خودرو، نفربر و تانک آنها منهدم شد ‏و برگ زرین دیگری در تاریخ حماسی هشت سال دفاع مقدس ‏به ثبت رسید.

 

 این عملیات موجب انهدام تمام توان نظامی منافقین شد و تنگه چهارزبر که شهادتگاه برترین فرزندان این مرز و بوم بود " تنگه مرصاد " یا کمینگاه نامیده شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 475216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha