به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، حجت الاسلام سیدمحمد یوسف افروغی، امام جمعه بهمئی امروز(۲۸ مرداد) در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره استانی «شعر آئینی محلی رضوی» استان کهگیلویه و بویراحمد در این شهر به نقش و جایگاه شعر در ارتقای فرهنگ جامعه اشاره کرد و گفت: هنر، بهترین ابزار جهت انتقال فرهنگ اهل بیت(علیهم السلام) است.
وی، افزود: فرهنگ مقوله بسیار پیچیده و گسترده ای است که هنوز هیچ جامعه ای به نحو شایسته به تمامی ابعاد آن دست نیافته است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی بهمئی، اظهار کرد: یکی از مقوله های عظیم فرهنگ، ادبیات است و اگر مقام معظم رهبری ساعت هایی از اوقات خویش را با شعرا می گذراند، به خاطر اهمیت، جایگاه شعر و نقش آن در ارتقای فرهنگ می باشد.
افروغی گفت: ما باید در تولید علوم اسلامی به تولید ادبیات و به خصوص شعر توجه ویژه کنیم.
امام جمعه بهمئی، در ادامه به قدرت نفوذ شعر اشاره و تصریح کرد:در بین تمامی ابرازهای انتقال مفهوم، شعر تنها سخنی است که مفهوم را به طور کامل بیان و قابلیت ترجمه را ندارد؛ به عنوان مثال یکی از آثار استاد شهریار به 37 زبان دنیا ترجمه شد، اما هیچ کدام نتوانست مفهوم اصلی و مد نظر شاعر را به دیگر زبان ها انتقال دهد.
وی با بیان این که عده ای شبهه ایجاد می کنند که چرا احادیث ضد و نقیض درباره استفاده از شعر بیان شده است و بعضی از علما شعر را منع و محدود می کردند،گفت:در دوران قبل از اسلام شعر در اختیار قوه غضب، شهوت و سیاست بود که پس از اسلام شعر در خدمت آموزه های دینی قرار گرفت.
افروغی، عنوان کرد: علما هم به مرور زمان با واقف شدن بر اهمیت شعر از این ظرفیت استفاده کردند؛ به طوری که شعر فَرَزْدَق در خدمت ائمه بود و علیه بنی امیه چنان اشعاری می سرود که از ضربه هزاران شمشیر کارسازتر بود.
امام جمعه شهر لیکک، در پایان سخنان خود به الزامات شاعران نیز اشاره کرد و گفت:شاعران برای استفاده کافی از قدرت شعر و بیان مشکلات مردم در زمینه های مختلف باید در تمامی زمینه ها مطالعه کافی داشته باشند.
نظر شما