به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله محمد محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) امروز (28 مرداد) در مراسم افتتاحیه نخستین همایش علمی، پژوهشی سومین حرم اهل بیت (علیهم السلام) که همزمان با دهه کرامت در سالن ولایت آستان مقدس احمد بن موسی شاهچراغ (علیه السلام) برگزار شد، گفت: حرم مطهر امامزادگان (علیهم السلام) نقش بسیار موثری در تعمیق و توسعه معارف اهل بیت (علیهم السلام)، فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) و معرفت نسبت به خاندان رسالت دارند.
وی با اشاره به اینکه خداوند این مکان های مقدس را جایگاه ذکر، انس و عبادت خود قرار داده است، افزود: آستان نورانی امامزادگان در حقیقت یکی از مراکز مهم معرفتی و فرهنگی و یکی از بیوتی است که خداوند منان امر به تعظیم، تکریم و تعزیز آن کرده است و ما موظفیم که این خانه ها را تعظیم و تکریم و امر الهی را عمل کنیم.
رئیس موسسه دارالحدیث با تاکید بر اینکه حرم مطهر امامزادگان (علیهم السلام) از بهترین خانه های ذکر الهی و گسترش فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) هستند، با طرح این سوال « مهم ترین مسئولیتی که برای خدمت به خاندان رسالت است چیست؟»، گفت: 2 وطیفه مهم است که باید در این همایش ها مطرح شود که شناسایی ظرفیت های فرهنگی این مکان های نورانی و برنامه ریزی برای استفاده شایسته از این ظرفیت ها از این وظایف است.
آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حرم مطهر امامزادگان (علیهم السلام) به قطب فرهنگی تبدیل شوند، گفت: دولت باید در اجرای اینکه این مهم صورت گیرد، مسئولیت دارد و باید اهتمام داشته باشد.
تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های اماکن متبرکه به عنوان قطب های فرهنگی
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت های اماکن متبرکه به عنوان قطب های فرهنگی، افزود: بقاع متبرکه و زیارتگاه های امامزادگان در نظام اسلامی و حکومت اهل بیت (علیهم السلام) تنها پایگاه های فرهنگی نیستند و به عنوان قطب سیاسی نظام نیز مطرح هستند و اگر در جایگاه فرهنگی خود تقویت شوند، در قطب های سیاسی هم نقش خود را ایفا خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای تحقق منویات رهبری باید تلاش کنیم تا این مکان های مذهبی در نظام اسلامی نقطه عطف باشد، از سوی مسئولین جدی گرفته شوند و به عنوان محلی برای دعوای سیاسی نباشد و از این نظر پایگاه سیاسی باشند که تقویت نظام را داشته باشد.
آیت الله محمدی ری شهری با بیان اینکه تاکنون بهره برداری از این مکان ها بهره گیری شخصی برای انجام عبادات، اجرای نذورات و زیارت بوده است، اظهار داشت: این در حالی است که در نظام سیاسی علوی انتظار این است که با رویکردی هماهنگ، متناسب با مقتضیات زمان و نگاه ویژه به طیف های مختلف سنی، جنسی و اجتماعی از این ظرفیت ها استفاده شود.
مکان های مقدسی که زیر نظر مقام معظم رهبری هستند باید در گام اول با یکدیگر تعامل داشته باشند
وی با اشاره به راهکار های تبدیل کردن اماکن متبرکه به قطب فرهنگی، گفت: وحدت و هماهنگی نظام یافته در جهت مدیریت راهبردی، هم افزایی و بهره گیری از تجارب یکدیگر از جمله راهکار های مهم در این زمینه است و لازمه اولیه رسیدن به هدف تدوین منشور سراسری به عنوان راهنمای عمل است که مکان های مقدسی که زیر نظر مقام معظم رهبری هستند باید در گام اول با یکدیگر تعامل داشته باشند.
رئیس موسسه دارالحدیث تدوین شناسنامه ای برای معرفی جامع، مستند و جذاب از امامزادگان و ایجاد شرایط لازم برای تبدیل شدن آنان به قطب های فرهنگی را از راهکار های مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: انجام یک پروژه میدانی در سطح داخل و خارج از کشور برای مراجعان این قطب های فرهنگی و نیازسنجی از آنان در قالب پرسشنامه ها که می تواند مبنای برنامه ریزی هماهنگ در آینده باشد.
وی با اشاره به اینکه بررسی دقیق نیروی انسانی این مراکز از جهات مختلف زیرا قطب فرهنگی به نیرویی نیاز دارد که از عهده این کار برآید، افزود: بهترین مکان هایی که معارف اهل بیت (علیهم السلام) در ایران و بلکه خارج از کشور باید منتشر شود این حرم هاست که امام رضا (علیه السلام) فرمود:« خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیا کند».
تلاش در جهت خرافه زدایی از اماکن متبرکه و راه اندازی بخش های پاسخگویی به شبهات
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) همچنین افزود: تلاش در جهت خرافه زدایی از اماکن متبرکه و راه اندازی بخش های پاسخگویی به شبهات که متاسفانه در کشور بسیار اتفاق می افتد و در این زمینه فرهنگ سازی برای اصلاح نگاه زائرین لازم است زیرا تکفیری ها تلاش می کنند مردم را از این مکان جدا کنند و این بخش از بخش های مهم حرم امامزادگان (علیهم السلام) به عنوان قطب فرهنگی است.
خاطرنشان می شود، نخستین همایش علمی، پژوهشی سومین حرم اهل بیت (علیهم السلام) همزمان با دهه کرامت و با حضور شخصیت هایی نظیر آیت الله محمد محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام)، اندیشمندان، پژوهشگران و صاحب نظران از امروز (28 مرداد) آغاز به کار کرد که به مدت 2 روز با برگزاری نشست های علمی ادامه خواهد یافت.
نظر شما