به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی، مسئول دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، امروز(3 شهریور) در مراسم روز پزشک و داروساز که در سالن اجتماعات باشگاه نفت برگزار شد، اعتماد و باور مردم نسبت به یک مجموعه را سرمایه ای عظیم دانست و گفت: امروز ملت ایران به توانمندی پزشکان کشور در پاسخگویی به مقوله سلامت، ایمان و اعتماد دارند که سرمایه ای ارزشمند است.
وی بر حفظ و تکریم این سرمایه عمومی از سوی مردم و مسئولان تاکید کرد و با بیان اینکه بخشی از این كار بر عهده رسانه ها و اصحاب فرهنگ است، افزود: در گذشته و حتی اوایل انقلاب بسیاری از پزشکان کشور ما از اتباع خارجی بودند ولی امروز بسیاری از پزشکان ما در جهان سرآمد همه هستند.
حجت الاسلام شفیعی، با اشاره به اینکه جامعه ای که به كارآمدی نيروهای مسلح خود ترديد پيدا كند این موضوع در مولفه های امنيت ملی خطرناک است، اضافه کرد: جامعه ای نیز که در كارآمدی پزشكانش شک و تردید داشته باشد به امنیت فکری آن آسیب وارد می شود.
وی با بیان اینکه اگر مشکلی در حوزه سلامت پیش بیاید، جامعه پزشکی باید قبل از اینکه در فضای عمومی منعکس شود، نسبت به اصلاح آن اقدام کند، ادامه داد: نباید نگرانی ها را به متن و بدنه مردم منتقل کرد بلکه باید کاری کنیم که اعتماد و باور مردم حفظ و نیازهای آنها تامین شود.
دكتر عليرضا اسپيد عضو هيات رئيسه سازمان نظام پزشكی كشور، نیز در این مراسم بر ایجاد نقشه راهی برای جلوگیری از تبلیغات مسموم و حفظ جایگاه و منزلت اجتماعی به جامعه پزشکی تاکید کرد و اذعان داشت: شغل هایی همچون پزشکی دارای شرافت ویژه، مرام نامه هستند که بر اساس این اصول بایدها و نبایدهایی برای آنها تعریف شده و که پایبندی به آن ضروری است.
همچنین دكتر اسماعيل ايدنی، رئيس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز، با اشاره به تاریخچه ای از علم پزشکی، بیان کرد: علم طب در فرهنگ ما مفهومی غنی دارد و برای پزشکان جایگاهی والا قائل هستیم و به آن حکیم گفته می شود.
وی با بیان اینکه تصور رايج در خصوص علم طب يک تصور مكانيكی و نگاه کردن به بدن انسان به عنوان یک دستگاه فیزیولوژیک است، عنوان کرد: از جمله معضلاتی که در جامعه وجود دارد این است که اقشار دیگر به پزشکان همچون رقیب نگاه می کنند و اشتباهات و ضعف های آنها را بزرگنمایی می کنند.
وی نداشتن ساماندهی مناسب در جامعه پزشکی به خاطر گستردگی این قشر را از دیگر مشکلات دانست و خاطر نشان کرد: ساماندهی یکسری نیروهای اجتماعی یکپارچه نیست و گاهی از مجاری غیر طبیعی و رسانه های نوپدید هستند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز، با اشاره به اینکه باید با هوشیاری این مسائل را مرتفع کنیم تا در مسیر طبیعی خود ساماندهی شوند، اظهار کرد: بخشی از پزشک ستیزی ها به ریشه های اجتماعی و گروه های رقیب باز می گردد.
نظر شما