به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی و بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز در وین حضور خواهند یافت تا در کمیسیونی مشترک با نمایندگان1+5 اجرای برجام را آغاز کنند.
به گفته یک منبع آگاه درنمایندگی جمهوری اسلامی ایران در وین قرار است اولین جلسه کمیسیون مشترک ساعت11 دوشنبه درهتل کوبورگ وین آغاز شود و تا ساعت 14 ادامه داشته باشد و احتمال می رود که پس از اتمام جلسه یک کنفرانس خبری توسط سیدعباس عرقچی عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران انجام گیرد.
دیروز نیز آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه خود اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران 18 اکتبر 2015(26مهر) به مدیرکل آژانس اطلاع داد که ایران در روز اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، پروتکل الحاقی را که باید در مجلس تصویب شود نیز به صورت داوطلبانه و موقت اجرا خواهد کرد.
دربیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین آمده است: ایران همچنین یادآور شده است که کد اصلاح شده 3.1 پادمان را نیز به طور کامل اجرا خواهد کرد.
همچنین اتحادیه اروپا اعلام کرد که از 18 اکتبر 2015(26مهر) تمام تحریم های مرتبط با برنامه های هسته ای ایران لغو می شود.
دریک بیانیه مشترک بین خانم فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپایی و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز منتشر شد،آمده است : ایران اجرای تعهدات خود در زمینه هسته ای را با هدف تکمیل کامل و مؤثر آنها آغاز خواهد کرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز مقدمات لازم برای نظارت و راستی آزمایی این گام ها را انجام خواهد داد.
توافق جامع و نهایی هسته ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام(Joint Comprehensive Plan of Action) در راستای توافق جامع بر سر مذاکرات هسته ای ایران و بدنبال تفاهم هسته ای لوزان،23تیر1394(14 ژانویه 2015) در وین اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه ، پادشاهی متحد بریتانیا، ایالات متحده و آلمان) منعقد شد.
مفاد برنامه جامع اقدام مشترک به 109 صفحه و 5 ضمیمه می رسد و 2هدف را دنبال می کرد : اولا به منزله این توافق، ایران ذخایر اورانیم غنی شده متوسط خودش را پاکسازی خواهد کرد و ذخیره سازی اورانیوم با غنای کم را تا 98 درصد قطع می کند و تعداد سانتریفیوژها را حدود دو سوم و حداقل برای 15 سال کاهش می دهد. همچنین برای نظارت و تأیید اجرای توافق نامه توسط ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) به تمام تأسیسات اتمی ایران دسترسی منظم خواهد داشت.
دوما در نتیجه این توافقنامه که تاییدیه پایدار متعهدین آن را به همراه دارد، ایران از تحریم های شورای امنیت ملل متحد، اتحادیه اروپا و ایالات متحده بیرون خواهد آمد و تحریم های (هسته ای) ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران لغو خواهد شد.
به این ترتیب، روز دوشنبه برجام درمرحله اجرایی قرار میگیرد و ضمن آنکه طرفین مقابل طبق برجام کار خود را آغاز می کنند، آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) هم قرار است تا اواسط ماه دسامبر گزارش تکمیلی خود را ارائه دهد هر چند روزپنجشنبه(24مهرماه) آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد،جمهوری اسلامی ایران همکاری لازم در زمینه ارزیابی فعالیت های هسته ای گذشته این کشور را انجام داده وبه این ترتیب گام دیگری درجهت اجرای « برجام» برداشته شد.
مذاکرات ایران و گروه 5+1 طبق ستون سوم پیمان نامه جهانی منع گسترش سلاح های هسته ای به منظور اطمینان قدرت های جهانی ازعدم تولید و توسعه سلاح های هسته ای توسط ایران و اطمینان ایران ازحق خود برای غنی سازی سوخت صلح آمیز هسته ای برای اهداف غیرنظامی درسال 2006 (1385) آغاز شد. درطول مذاکرات، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دیگر سازمان ها تحریم هایی را علیه ایران تحمیل کردند که رئیس جمهوری حسن روحانی آن را با عنوان جنایت علیه بشریت عنوان کرد.
سرانجام پس از بیست و دوماه مذاکره در دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران، محمدجواد ظریف به همراه تیم مذاکره کننده ایرانی بعد از 17روزه مذاکره فشرده، سه شنبه 14 ژوئیه (23تیرماه) در وین پایتخت اتریش موفق به دستیابی به یک توافق جامع و نهایی با گروه 1+5، برسر آینده برنامه هسته ای ایران شدند. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف، وزیرامورخارجه ایران دریک نشست رسمی در مقابل رسانه ها در وین با خواندن بیانیه ای به زبان انگلیسی و فارسی اعلام کردند که توافق نهایی در برنامه هسته ای ایران به دست آمده است.
نظر شما