به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، فيروز ابراهيمي پيش از ظهر امروز (5 آبان) در همايش نقش پدافند غيرعامل در تهديدات زيستي كه در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: بحث پدافند غيرعامل 14 سال پيش توسط بزرگان در كشور آغاز و فرهنگ سازي و تعريف واژه ها و مسائل مربوط به آن در جامعه رواج داده شد.
وي ادامه داد: البته هنوز برخي نسبت به اين موضوع مقاومت مي كنند ولي امروز در بسياري از استان ها مديران با بحث پدافند غيرعامل آشنا شدند و ابعاد اجتماعي آن را به زيبايي مطرح مي كنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) اضافه كرد: موضوع پدافند غيرعامل در تمام شئون زندگي ما وجود دارد و در واقع به معناي مجموعه اي از اقدامات غيرمسلحانه در برابر تهديدات و اقدامات خصمانه دشمن اطلاق مي شود كه در نتيجه آن آسيب پذيري در يك سطح مشخصي كاهش يافته و يا حذف مي شود.
وي عنوان كرد: زماني كه جرج بوش رئيس جمهور آمريكا بود، گفت: ايالات متحده و شركاي ما بايد ظرفيت و توان خود را توسعه دهند براي مقابله با تهديدات قرن بيست و يكم و اين تهديدات را نيز جنگ زيستي و جنگ اطلاعاتي عنوان كرد.
ابراهيمي توضيح داد: منظور از تهديدات اطلاعاتي فقط مسائل نرم افزاري و سايبري نيست بلكه موضوع سايبري بخش كوچكي از اين موضوع است و مجموعه هاي حيات (زندگي) اعم از انسان، جانوران و گياهان همه اطلاعات هستند به طوري كه وقتي مقام كشوري به كشور خارجي سفر مي كند تلاش مي كنند ميكروب هاي بدن فرد را گرفته و اطلاعات ژنتيكي وي را آناليز كنند تا بدانند چگونه اين فرد را مي توانند بيمار و ناتوان كنند.
وي تأكيد كرد: ما امروز در مورد پدافند غيرعامل سخن مي گوييم در حالي كه از تلويزيون ما فيلمي پخش شد كه در سال 1973 ساخته شده بود با عنوان دفاع غيرعامل و حال امروز بحث پدافند غيرعامل براي برخي از ما ثقيل است در حالي كه بايد اين موضوع را جاري و ساري كرده و در ادارات فرهنگ سازي شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) در ادامه با اشاره به انواع تهديدات زيستي اظهار كرد: در حوزه زيستي تهديدات متنوع است و ابهاد تهديدات نيز بسياري زياد است و دشمن از هر زاويه اي كه در بحث زيستي شكاف ببيند استفاده مي كند.
وي اعلام كرد: ابعاد تهديدات زيستي شامل عوامل زيستي مهندسي شده ( ايجاد مقاومت در برابر آنتي بيوتيك و غيره)، عوامل زيستي جديد، بيماري هاي نوظهور و اپيدمي هاي مشترك انسان و دام وبيماري هاي غيربومي مي شود.
ابراهيمي گفت: يكي از اين ابعاد تهديدات زيستي نوين تهديدات زيستي خاموش است كه ايجاد ناتواني هاي موقت و دائمي همچون سرطان از طريق آلوده سازي پنهان مواد غذايي و دارويي است و ما مديران بعضا چقدر در غفلت به سر مي بريم كه با اشاره جزئي قرارداد مكمل غذايي بسته و وارد كرده و بعد مي بينيم مشكلاتي را ايجاد كرده است.
وي عنوان كرد: امروز همه ما تغيير ذائقه جمعيت خود را درك كرده و مي بينيم و اين موضوع را نمي شود انكار كرد؛ نوع بشر شاكله حياتش 2 نوع تغذيه فكري و فيزيكي(موادغذايي) دارد كه در نوع دوم ما در آموزه هاي ديني داريم كه به غذايي كه مي خوريد نگاه كنيد كه منظور از اين نگاه كردن اين است كه ببنيد چه مي خوريد و ديگر اينكه با ديدن غذا به ياد خالق باشيد و اينكه چه مي خوريم در افكار، شخصيت و رفتار ما اثرگذار است.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام حسين (ع) خاطر نشان كرد: ما امروز شاهد رواج استفاده از فست فودها حتي در روستاهاي دور افتاده نيز هستيم و همين تعذيه در فكر و رفتار ما اثر مي گذارد بنابراين بايد در تصميم گيري ها، توليد و بسته بندي و واردات دقت كنيم چون همه اينها تهديد است.
وي يادآور شد: ما مشاهده مي كنيم كه به راحتي از مرزها و گمركات مرزي ما هسته وارد مي شود در حالي كه اگر بخواهيم يك بسته خرما را به كشور ديگري ببريم نسبت به آن حساسيت نشان داده و حتي هسته آن را بيرون مي ريزند چراكه اين موضوع جزو تهديدات زيستي است.
نظر شما