به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قم، نصرت الله ضرغام در جلسه هم اندیشی اعضای نخبگان و استعدادهای برتر استان قم که در محل بنیاد نخبگان استان تشکیل شد ، اظهار داشت: از ظرفیت نخبگان با ایجاد هسته علمی در جهت توانمند سازی، تامین نیازها، توجه به ابعاد معرفتی و بخش های مختلف صنعتی، سازندگی و توسعه کشور استفاده خواهیم کرد.
رئیس صندوق حمایت از پژهشگران و فن آوران کشور افزود: نخبگان تنها در دانشگاه ها حضور ندارند بلکه در بخش های صنعتی و کشاورزی حضوری فعال دارند از این رو در طرح های پژوهشی و کاربردی که تعریف کرده ایم از توان این افرد استفاده می کنیم.
وی با اشاره به اینکه دو اساسنامه تحت عنوان تشکیل بنیاد نخبگان و بنیاد ملی علمی ایران و صندوق حمایت از پژوهشگران به تصویب شورای انقلاب عالی اسلامی رسانده است گفت: در سال 1382 بر اساس تاکیدات رهبرفرزانه انقلاب اسلامی در خصوص استعدادهای درخشان و کمک به توسعه فن آوری کشور در همین راستا این اساسنامه ها را در راستای شناسایی نخبگان و پرورش استعدادهای آنان به تصویب رسانده ایم.
ضرغام افزود: بنیاد ملی نخبگان ایجاد شده است تا استعدادهای برتر را در هر نقطه ای از کشور هدایت و شکوفا کند از این افراد توانمند در عرصه های مختلف کشوری استفاده کند.
وی از برگزاری کنگره مدیریت استعدادها خبر داد و گفت: این کنگره با حضور شخصیت های نخبه بین المللی و برپایی کارگروه های آموزشی برگزار می شود.
رئیس صندوق حمایت از پژهشگران و فن آوران کشور افزود: همچنین درهمین راستا برنامه ریزی کرده ایم تا بسته های علمی و پژوهشی را با توسط نخبگان تهیه کنیم و در اختیار صدا و سیما قرار دهیم تا به توانمندسازی استعدادهای برتر در قشرهای مختلف جامعه از جمله مهدهای کودک و معلولین و سایر افراد بپردازیم.
وی با بیان اینکه تیم های تحقیقاتی تشکیل شده است، گفت: این تیم ها در استعدادهای دهگانه ازجمله استعداد ریاضی، مدیریتی، رهبری و کارآفرینی برای افراد از سنین تولد تا 25 سالگی تشکیل شده است.
ضرغام افزود: هسته های علمی در دانشگاه ها زیر نظر اساتید مجرب برای تحصیل و اشتغال برنامه ریزی شده است که عملیاتی می شود.
وی با بیان اینکه از شیوه های مختلف برای حمایت از نخبگان استفاده می شود گفت: از طرح های تحقیقاتی و پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری دانشجویان حمایت های مادی و معنوی خواهد شد تا طرح ها در کشور کاربردی سازی شود.
وی افزود: همچنین از افرادی که اختراع داشته باشند زیر چتر بنیاد نخبگان حمایت ها و خدمات ارائه خواهد شد به گونه ای که کل هزینه تامین اختراع را پرداخت می شود تا در خارج از کشور اختراعات را به ثبت برسد.
رئیس صندوق حمایت از پژهشگران و فن آوران کشور با بیان اینکه قبل از انقلاب زیر200 هزار نفر دانشجو داشتیم گفت: بخشی از دانشجویان در خارج از کشور تحصیل می کردند و در مقطع دکتری جز معدود رشته هایی در کشورمان وجود نداشت.
دبیر شورای علمی نخبگان کشور افزود: این در حالی است که الان شش میلیون و 700 هزار نفر دانشجو وجود دارد که از این تعداد 778 هزار نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند و دو هزار و 800 مرکز علمی هستند.
ضرغام تصریح کرد: چهار نوع آموزش کوتاه مدت، مهارتی، آموزش ها بر اساس تقاضای اجتماعی و آموزش ها بر اساس تقاضای اقتصادی وجود دارد لذا باید تقصیم بندی صورت بگیرد که افراد بر اساس توانمندی ها در دوره های مختلف ورود پیدا کنند تا بتوانیم از منابع کشور بهره ببریم.
وی بر تجهیز امکانات و آزمایشگاه مرجع در کشور تاکید کرد و گفت: شاخص های کیفی را در دانشگاه ها داریم که باید تجهیزات را به روز رسانی کنیم و با شبکه کردن تجهیزات دسترسی به منابع را آسان کنیم.
رئیس صندوق حمایت از پژهشگران و فن آوران کشور افزود: در دانشگاه ها ضمن وجود مشکلاتی که هست از لحاظ هوشی در سطح بالایی هستیم از این رو توجه به ظرفیت های نخبگان را باید در برنامه ششم توسعه که در حال تدوین است پیگیری کنیم.
نظر شما