مراجعین کمیته امداد و بهزیستی متفاوتند

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) با تأکید بر تفاوتهای جامعه هدف بهزیستی و کمیته امداد افزود: رویکرد بهزیستی ارائه خدمات به افراد آسیب پذیر و یا در معرض آسیب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی محمد ذوالفقاری، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام در گفت و گویی با اشاره به اینکه رویکرد فعلی این نهاد توانمندسازی واقعی جامعه هدف بر مبنای ظرفیت های آنان و توجه به ابعاد عینی و عملی خدمت رسانی است، گفت: کمیته امداد بعنوان بزرگترین نهاد حمایتی کشور در سه دهه فعالیت خود سرمنشاء خدمات قابل توجهی بوده که داشتن روحیه جهادی در خدمت رسانی، هزینه تمام شده کمتر نسبت به سایر سازمان های مشابه و گستردگی در ابعاد خدمت رسانی از مهمترین ویژگی های آن است.
 

ذوالفقاری در بخش دیگری از سخنانش به مقایسه ویژگی های جامعه هدف تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی پرداخت و افزود: شاید در نگاه اول، جامعه هدف دو سازمان در ظاهر یکسان باشد ولی با یک بررسی دقیق می توان دریافت که این گروهها تفاوت های مهمی دارند.
 

وی اظهار کرد: جامعه هدف بهزیستی را اکثراً افراد آسیب دیده اجتماعی اعم از عقب افتادگان ذهنی، نابینایان، ناتوانان جسمی، معتادین و زنان ویژه تشکیل می دهند که بنابه گفته های مسئولین این سازمان بیش از آنکه مشکلات مالی و معیشتی داشته باشند، اکثر آنها به نوعی دچار یک آسیب اجتماعی هستند؛ حال آنکه اکثریت مطلق مراجعین کمیته امداد را افرادی که از نظر معیشتی و اقتصادی با مشکل روبرو هستند، تشکیل می دهند و رویکرد این نهاد ارائه خدمات به افراد آسیب پذیر جامعه است که در معرض آسیب قرار گرفته اند و نوع پیشگیری از آسیب است و خود این موضوع نشان دهنده تفاوت جنس مراجعین به این دو سازمان حمایتی است.
 

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد ادامه داد: کل مددجویان تحت پوشش آن سازمان اعم از مستمر و غیر مستمر، حداکثر دومیلیون و هشتصد هزار نفر است، در حالیکه تنها جمعیت مستمری بگیر تحت حمایت کمیته امداد، چهار و نیم میلیون نفر و با احتساب خدمت بگیران غیر مستمر و موردی در حدود هشت میلیون نفر است، ضمن آنکه در بحث زنان سرپرست خانوار نیز تعداد خانوار با سرپرست زن تحت پوشش بهزیستی کمتر از 180 هزار خانوار است، حال آنکه این رقم در خصوص امداد به بیش از یک میلیون خانوار می رسد.
 

وی با منحصر بفرد خواندن خدمات ارائه شده از سوی امداد به محرومین جامعه و همچنین بیان این نکته که قوانین مصوب کشور تکلیف همه سازمانها را در خصوص ابعاد وظایف و مأموریت های محوله مشخص کرده است، تصریح کرد: بدون شک ارائه خدمات به اقشار و گروههای مختلف علاوه بر اینکه نیازمند شناسایی دقیق ویژگی ها و آسیب شناسی کارشناسانه وضعیتی آنهاست، نیازمند ایجاد همه زیرساخت های سازمانی و تلاش برای رفع جنبه های گوناگون فقر است.
 

بنا بر گزارش روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) ذولفقاری افزود: بعنوان مثال در خصوص زنان سرپرست خانوار، ابعاد خدمت رسانی باید بصورت بسته های حمایتی و در برگیرنده خدماتی از قبیل اشتغال، درمان، مسکن، بیمه،حمایت های خاص، مشاوره و آموزش خانواده و ... باشد که هدف غایی آن توانمند سازی و استقلال مالی و معیشتی خانواده است.
 

وی با اشاره به رویکرد تعاملی امداد با سایر سازمان های حمایتی به منظور خدمت رسانی بهینه به نیازمندان جامعه اظهار امیدواری کرد و افزود: با تلاش همه جانبه خدمتگزاران در بخش های مختلف، از آثار نامطلوب فقر و محرومیت در جامعه اسلامی ما کاسته شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 49880

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha