به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر سارا آقابابا، پژوهشگر موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران در سومین نشست از سلسله نشستهای خیر ماندگار اظهار داشت: طی 3 سال تحقیق و بررسی پژوهشهای صورت گرفته در حوزه امر دریافتم که طی 15 سال گذشته تنها 20 پژوهش مرتبط و نیمه مرتبط در حوزه امور خیر سلامت صورت گرفته است.
آقابابا اظهارداشت: متاسفانه حوزه امر خیر و به ویژه امور خیر بخش سلامت یکی از حوزههای که کمترین تحقیق و پژوهش در آن صورت گرفته است.
وی افزود: امروز موسسات خیریه فعال در سطح کشور با چالشهای متعددی مواجه هستند و یکی از این چالشها فقدان تولید علم و دانش بنیان نبودن غالب موسسات خیریه است و این موضوع از دو اتفاق سر چشمه میگیرد 1. نه خیریهها مقید به مستند سازی روند فعالیتهای خود هستند و 2. نه این که محققین تمایل به حضور و پژوهش در این حوزه دارند.
آقابابا تصریح کرد: شاید به جرات بتوان گفت یکی از زمینه های اولویت دار و مهم در امر خیر همین موضوع پرداختن به مباحث پژوهش محوری در امر خیر است که امید است با همت متعالی خیرین و دغدغهمندی آنها این امر نیز محقق شود.
پژوهشگر موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: موضوع جذب منابع در حال حاضر به عنوان یکی از اساسیترین دغدغههای فعالان خیر کشور تبدیل شده است و غالبا کمتر خیری پیدا میشود که بخواهد در زمینه تحقیق و پژوهش نقش داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما باید بکوشیم خیرین و محققان را برای حضور موثر در زمینههای پژوهشی و تولید دانش در نهادهای خیریه حساس کنیم.
در ادامه دکتر نعمت الله موسی پور اظهار داشت: در دو نشست قبلی دکتر الهام ملکزاده پژوهشگر و عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی موضوع "روند ایجاد و گسترش امور خیریه نوین در ایران" را بررسی و تحلیل کرد.
وی افزود: در این دو نشست دکتر ملکزاده به شکلی مبسوط تشریح کردند که در تمام دنیا دولت همواره کوشیده است به عرصههای امور خیر رخنه و رسوخ پیدا کرده و به نوعی در این رکن نیز همچون ارکان چهارگانه آموزش، خانواده، رسانه و دین تاثیر گذار باشد.
دبیر علمی سلسله نشستهای خیر ماندگار در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: با توجه به همزمانی نشست سوم با هفته پژوهش و شاید بهتر است بگوییم ماه پژوهش شورای سیاست گذاری نشستهای خیر ماندگار بر آن شد تا نشست سوم را به موضوع پژوهش در امور خیر اختصاص دهد.
وی بیان کرد: امور خیر یکی دیگر از حوزههایی است که امر پژوهش در آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
سومین نشست از سلسله نشستهای خیر ماندگار با موضوع " پژوهشهای امر خیر در حوزه سلامت با حضور دکتر نعمت الله موسی پور؛ دبیر علمی سلسله نشستهای خیر ماندگار، حجتالاسلام علی ملانوری؛ قائم مقام مدیرعامل بنیاد آلاء و جمع کثیری از صاحب نظران، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه امر خیر کشور در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
نظر شما