مونا خوش اقبال، هنرمند نقاش و مدیر گالری ویونا موزه امام (علی) در پاسخ به این سئوال که جاذبه های هنرهای تجسمی ایران برای یک گردشگر خارجی چیست، به خبرنگار تجسمی شبستان گفت: جهانی شدن و دیده شدن در عرصه های بزرگ بین الملل همواره از دغدغه ها و آمال نوع بشر در حال پیشرفت و توسعه بوده است و هنر و هنرمند، تنوع در خلق و آفرینش از سویی و از سوی دیگر با ارایه زمانی مشترک با نام هنر سهم بسزایی در این حرکت داشتند، اما هنر ایران با پیشینه و پشتوانه تاریخی خود چگونه می تواند این ارتباط جهانی را رقم بزند و چطور می تواند در عصر جهانی شدن همگام، همگام با رویدادهای بین المللی به معرفی آثار بین المللی و هنرمندان خود بپردازد؛ بی شک یکی از مهمترین عوامل و راه های این ارتباط خوب، نگاه گردشگر خارجی به این عرصه است و این مهم که هنر بی زبان سخن می گوید، یکی از بهترین راه های ارتباطی با اقوام و مردم دیگر کشورها است.
این هنرمند با بیان اینکه هنر در شناخت جامعه ایرانی نقش بسیار مهم و قدرتمندی دارد؛ خاطر نشان کرد: رابطه با جامعه جهانی از طریق ارتباط هنری چهره واقعی هنر رو به پیشرفت و اصیل و فاخر ایرانی را به دنیا نشان می دهد و این امر می تواند در جذب گردشگران خارجی بسیار مفید باشد.
مدیر گالری ویونا موزه امام (علی) در پاسخ به این سئوال که اگر بخواهید مهمان خارجی تان را به تماشای هنر معاصر ایران ببرید به کجا ها می برید؟ گفت: یکی از این جاذبه های گردشگری موزه هنرهای معاصر تهران است، این موزه مجموعه ای است متشکل و نظام یافته از امور هنری، کتابخانه، سینما تک، آرشیو آثار هنری و ... که شامل مهمترین و جامع ترین مجموعه از هنر غربی از زمان تاسیس و همچنین هنر معاصر ایران است. ساختمان این دوره نیز تلفیقی از هنر معماری سنتی و مدرن و با الهام از معماری ایرانی می باشد. از جذابیت های این موزه هنرهای معاصر می باشد. همچنین قرار گرفتن تندیس های زیبایی از مجسمه سازان به نام جهان چون جاکوتی، هنری مون، پرویز تناولی و ... به ویژگی های این موزه افزوده است.
مونا خوش اقبال در پاسخ به این سئوال که آیا هنر معاصر ایران ظرفیت جذب توریست های خارجی را دارد؟ اظهار داشت: امروزه هنر مدرن و معاصر ایران با مسئله جهانی شدن و رقابت شدید در دنیای هنر مواجه است؛ از این رو کوشش در جهت نمایاندن و معرفی رویدادهای فرهنگی هنری از مهمترین عواملی است که دست اندرکاران و فعالان حوزه هنر و هنرمندان سرلوحه فعالیت های خود قرار داده اند.
این نقاش خاطر نشان کرد: هنر تجسمی معاصر ایران با توجه به ویژگی های منحصر به فرد در ارایه سنت ها و ویژگی های ایرانی در قالب مدرن و با زبان تصویر و همچنین روند رو به رشد جهانی شدن و حضور در موزه ها و بینال ها و سمپوزیوم های معتبر جهانی بی شک می تواند جاذبه بسیاری نیز برای گردشگران خارجی در کشورمان ایجاد کند ، اگر این مهم لحاظ شود و سازکار مناسبی برای آگاهی و آشنایی صورت گیرد گردشگران خارجی می توانند یکی از مهمترین سفیران و مبلغان برای شناساندن هنر معاصر ایران در جای جای جهان باشند.
نظر شما