به گزارش خبرگزاري شبستان از مازندران و به نقل از روابط عمومي ستاد یادواره سرداران و 150 شهید بالاتجن قائمشهر، اولين گردهمايي فرهيختگان منطقه بالاتجن شهرستان قائمشهر به مناسبت هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه به همت کمیته دانشجویی و روحانیت ستاد یادواره 150 شهید بالاتجن با همکاری پایگاه بسیج ، دهیاری و شورای اسلامی و کانون فرهنگی در مسجد جامع امیرالمومنین (عليه السلام) خطیرکلا با تلاوت کلام الله محجید برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر قاسمی ضمن خیرمقدم به دانشجویان، فرهیختگان و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاهها به تبیین برنامه ها و اهداف گردهمایی پرداخت.
وي با اشاره به سابقه درخشان مردم ولایتمدار منطقه بالاتجن در دین گرایی، گفت: وجود قبور مطهر امامزادگان و علمای اعلام از جمله علامه ابومنصور احمد بن علی بن ابیطالب مشهور به علامه طبرسی( قرن ششم هجری) صاحب کتاب شریف احتجاج، تاج الموالید، تاریخ الائمه، فضل الزهراء، الكافی فی الفقه، كتاب الصلاه و مفاخر الطالبیّه که در آنها به مجادله علمی و نقل احادیث ائمه اطهار (علیهم السلام) در مقابله با دشمنان پرداخته و آثارش مورد توجه علامه مجلسی و شیخ حر عاملی بوده اعتبار خاصی به منطقه بخشیده است.
حجت الاسلام قاسمي با اشاره به سابقه درخشان مردم منطقه بالاتجن در جنگ با فرقه ضاله با بیان و بیرون راندن آنها پس از یک دفاع جانانه در سال 1264 هجری افزود: علی رغم ظرفیت های فراوان منطقه بالاتجن قائمشهر و قرار گرفتن در بین دو رود خانه بزرگ بابل رود و تالار و دارا بودن آب فراوان و خاک حاصلخیز و مجاورت باشهرستان های بابل، سوادکوه شمالی و سیمرغ که نشان از وسعت سرزمینی این منطقه زیبا دارد و دارا بودن 49 روستا و 33هزار نفر جمعیت، متاسفانه این منطقه تا به حال به صورت دهستان باقی مانده است.
وی گفت: دشتها و باغات مرکبات حاصلخیز آن به وسعت هزاران هکتار شهرستان قائمشهر را به پایتخت مرکبات کشور تبدیل کرده است و وجود 550 مجتمع اقتصادی شامل انبار و سورتینگ مرکبات و سردخانه باعث جذب سرمایه گذاری يكصد میلیارد تومانی بازرگانان و صاحبان صنایع تبدیلی در این منطقه شده؛ همچنین وجود تپه های باستانی باغدشت، تپه آذرمیدخت خطیرکلا، تپه های باستانی شالکتی و دین قراخیل و جنگل های سرسبز و پهناور نشان از جاذبه توریستی و گردشگری این منطقه دارد.
حجت الاسلام قاسمي با اشاره به استعداد های درخشان علمی، فرهنگی و ورزشی و مدال آوران عرصه های بین المللی خواستار توجه ویژه مسئولین به این منطقه و رساندن بالاتجن به جایگاه واقعی اش در منطقه شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد اسماعيل قلی پور، امام جمعه جویبار ضمن یادآوری فداکاری شهید آیت الله محمد مفتح که از پیشروان وحدت حوزه و دانشگاه بود و ضرباتی که در آن روزگار از دست برخی دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه به ایشان وارد شده، افزود: وحدت حوزه و دانشگاه به آن معنی نیست که حوزویان بیایند در دانشگاه و دانشگاهیان به حوزه بروند و درس هم را بخونند، بلكه وحدت در هدف مورد توجه است.
وی به اشاره به جمله شریف نبی مکرم اسلام(صلي الله عليه وآله وسلم) « بنی الاسام علی کلمتین؛ کلمه التوحید والتوحید الکلمه» گفت: اسلام بر دو کلمه پایه گذاری شد اول حاکمیت الله یعنی همان جا که حضرت امام رضا (علیه السلام) می فرماید کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی بشرطها و شروطها و انان من شرو طها، انقلاب ما هم بر همین اساس بود و حرف امام خمینی (رحمت الله عليه) هم بر همین اساس بود. فلسفه قیام هم حاکمیت الله بود. انشاالله روزی فرا برسد که پرجم لا اله الا الله آن هم با فهم درست از این کلمه در سراسر جهان به اهتزاز درآید.
حجت الاسلام والمسلمین قلی پور اظهار داشت: در واقع معنای کلام نورانی حضرت امام رضا (عليه السلام) که فرمودند «و انا من شروطها» این است که این قلعه امن و دین اسلام باید از مسیرش اجرا شود یعنی ولایت، این قلعه امن یک راه بیشتر ندارد.
وي با بيان اينكه توحید الکلمه یعنی وحدت و در این وحدت نقش نخبگان و خواص خیلی مهم است، تصريح كرد: حضرت امام رضا(عليه السلام) فرمودند: العالم بالزمانه لا تهجم علیه اللوابس؛ اینکه مقام معظم رهبری بر مساله بصیرت تاکید دارند معنایش همین است.
حجت الاسلام والمسلمین قلی پور با اشاره به دسته بندی مقام معظم رهبری(مدظله العالي) در خصوص عوام و خواص گفت: عوام یک عده انسان دنباله رو اند که اگر خوش شانس باشند توسط خواص به سمت خیر و صلاح هدایت می شوند.
وي با بيان اينكه گروه دوم خواص اهل باطلند که مسایل را تشخیص می دهند اما به دنیا دلبسته اند اینها از گروه عوام سواری می گیرند، افزود: گروه سوم مستکبرین و گروه چهارم مجاهدین هستند، کسانی که حق را می فهمند و پایش می ایستند.
حجت الاسلام والمسلمین قلی پور با تاكيد اينكه اگر احساس مسئولیت همراه با بصیرت نباشد آب در آسیاب دشمن ریختن است، گفت: هدف از وحدت حوزه و دانشگاه ایجاد تمدن بزرگ اسلامی است که هم دانشگاه و هم حوزه آنرا دنبال می کنند.
وی در پایان به نقل خاطره ای از سید حسن نصرالله پرداخت و بيان داشت: رهبر حوثی های یمن به سید حسن نصرالله مراجعه کردند و گفتند بیایید با هم بیعت کنیم.اما سید حسن نصرالله گفت: سرباز که با سرباز بیعت نمی کند . من هم مثل تو سربازم.من با سید علی خامنه ای بیعت کرده ام.
حجت الاسلام والمسلمین قلی پور ادامه داد: از مرحوم آیت الله بهجت(رحمت الله عليه) پرسیدند چرا وقتی مقام معظم رهبری(مدظله العالي) به قم تشریف آوردند به استقبالشان رفتید؟ فرمود: اگر مردم می دانستند در استقبال از این شخص چه پاداشی قرار دارد هیچکس در خانه اش نمی ماند.
وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری(مدظله العالي) در خصوص برخی مسایل دانشگاهها همانند اردوهای مختلط و کنسرت موسیقی، گفت: وقتی در سطح کلان و فرا منطقه ای دیگران به رهبر معظم انقلاب(مدظله العالي) اقتدا می کنند همه ما باید کاری کنیم که فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالي) اجرا شود و بر زمین نماند. همانگونه که حضرت امام خمینی(رحمت الله عليه) فرمودند: من به شما و همه نسل های بعد از ما هشدار می دهم که روحانیت و دانشگاه از هم جدا نشوند که اگر جدا شوند باعث هلاکت ملت و کشور و اسلام است و اگر این دو قشر با هم ائتلاف کنند یعنی ائتلاف همه ملت.
امام جمعه جويبار همچنين خاطره ای از شهید علی اکبر دهقان بيان داشت: در جاده بصره - شلمچه در حال حرکت بودیم که انفجار های پیاپی صورت گرفت و دشمن شدیدا جاده را کوبید. در این لحظه دیدم که شهید علی اکبر دهقان مورد اصابت ترکش قرار گرفت. می خواستیم پیکر مطهرش را سریع برداریم و از منطقه دور شویم ولی از بدنش که سر نداشت فریاد «یا حسین»به گوش می رسید وقتی دنبال صدا رفتیم صحنه ای دیدیم که تمام ده یا پانزده نفری که آنجا بودیم دیگر یارای جمع آوری پیکرهاي شهدا را نداشتیم و در آن وضعیت ایستادیم و فقط گریه کردیم. سر بریده ی شهید دهقان لحظاتی فریاد«یا حسین» سر می داد. دوستان وقتی کوله پشتی اش را باز کردند وصیت نامه اش را دیدند که در آن نوشته بود بسم رب الشهدا و الصديقين- السلام علی الراس المرفوع خدایا من شنیدم که امام حسین(عليه السلام) با لب تشنه شهید شده، من هم دوست دارم که اینگونه شهید شوم. من شنیدم که سر امام حسین(عليه السلام) را از قفا بریدند،من هم دوست دارم سرم از قفا بریده شود. خدایا من شنیده ام که سر امام حسین (عليه السلام) بالای نیزه قرآن خوانده. من که مثل امام حسین(عليه السلام) اسرار قرآنی نمی دانستم که بتوانم با آن انس بگیرم که حالا بعد از مرگم بخوانم ولی به امام حسین(عليه السلام) خیلی علاقه و عشق دارم و دوست دارم وقتی شهید می شوم سر بریده ام ذکر«یا حسین یا حسین» را زمزمه نمايد.
پروفسور داوود دومیری گنجی، استاد دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به حدیثی از نبی مکرم اسلام حضرت محمد (صلي الله عليه وآله وسلم) اگر دانش در ثریا باشد مردانی از فارس بدان دست می یابند، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه وحدتی از جنس هسته اتم است که مرکزیت آن را حوزه و دانشجو و دانشگاهیان الکترون هایش هستند. هر چقدر هسته محکم تر باشد انرژی آن بیشتر است.
وی با اشاره به اينكه عده ای علم را برای کسب مقام و شهرت، عده ای برای زندگی مرفه مادی و عده ای علم را برای خود علم کسب می کنند، بيان داشت: حضرت علی (علیه السلام) انسانها را به سه دسته تقسیم نمودند افرادی برای دنیا عبادت می کنندافرادی برای آخرت عبادت می کنند وافرادی برای خود خدا عبادت می کنند بر همین اساس در آيات متعدد قرآن خدای مهربان به خلق انسان افتخار می کند که این بخاطر علم، دانش و تقوایش است.
دوميري گنجي همچنین جایگاه علمی ایران 37 سال قبل و بعد از انقلاب را با آماری از سایت خارجی اسکوپوس و تامسون رویترز بیان نمود:37 سال قبل از انقلاب یعنی در محدوده سال های 1319 الی1357 تعداد مقالات علمی ایران زیر 2هزارعدد بود و هم اكنون فقط در دانشگاه تهران در طول 37 سال 34هزار مقاله وجود دارد.
وي خاطرنشان كرد: به فرموده حضرت محمد(صلي الله عليه وآله وسلم) دانشمندی که از علم او سود ببرند از يكهزارعابد بهتر است و یا اینکه فرمودند کسی که علم را برای رضای خدا بیآموزد از يكهزار مجاهد بالاتر است.
دوميري گنجي با اشاره به اینکه اخلاق علمی یکی از ضروریات جامعه پژوهشی کشور است، افزود: اخلاق علمی خیلی مواقع در دانشگاهها نیست که این خلا را می تواند وحدت حوزه و دانشگاه پر کند.
وي گفت: دانش گنجینه ای است که کلید آن پرسش است. بپرسید که با یک پرسش 4 نفر اجر می برند« پرسشگر، پاسخ دهنده، شنونده پرسش و نویسنده پرسش.»
دوميري گنجي با اشاره به سخنی دیگر از حضرت محمد(صلي الله عليه وآله وسلم) اظهار داشت: پژوهش نیمی از دانش است و زمانی که به فراگیری دانش می پردازید بهشت دنبال تو می گردد.جویندگان علم و دانش اگر در حال تحصیل بمیرند مرگشان شهادت است.در انتها آقای دکتر دومیری گنجی سخنانش را با یادی از درگذشتگان فاجعه منا خصوصا مرحوم مهندس محمد رضا فروزان که ازنخبگان بالاتجن بود به پایان رساند.
به گزارش شبستان، جلسه با پرسش و پاسخ چند تن از حضار ادامه یافت و در پایان جلسه تندیس روز 27 آذر به آقایان ولی الله نادعلی زاده نخبه فرهنگی منطقه بجهت تاسیس کانون فرهنگی هنری شهدای خرماکلا، و اردوگاه شهدای خرماکلا در خطیرکوه و کسب رتبه جوان نخبه فرهنگی کشور، جناب حجت الاسلام و المسلمین محمد اسماعيل قلی پور امام جمعه جویبار،پروفسور داوود دومیری گنجی دانشمند برجسته جهان اسلام در سالهای2008 -2015، حجت الاسلام و المسلمین قاسمی، دکترحسین طالب زاده و حسین رمضان زاده اهدا شد.
نظر شما