سویه های پنهانی ترویج حفظ و قرائت قرآن کریم

خبرگزاری شبستان: مبحث دریافت هزینه های متفاوت مالی برای آموزش حفظ، قرائت و دیگر برنامه های قرآن یکی از عمده ترین مسائلی است، که خانواده ها با آن دست به گریبان هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، از زیرگذر چارراه طالقانی کرج که به سمت میدان شهداء می روی، بر روی پل هوایی، تبلیغی متفاوت از سایر تبلیغات شهر توجه تو را به خود جلب می کند.

 

این تبلیغ یک موسسه است، موسسه ای به نام قرآن و به عبارتی دیگر، موسسه حفظ ، روخوانی و قرائت قرآن کریم و نه تدبر، تأمل یا حتی تفسیر، که البته این، عنوان برنامه های اکثر موسسات  قرآنی است.

 

حفظ قرآن کریم طی چند ماهه کوتاه و دیگر این که اگر تا کنون موفق به حفظ نشده اید این موسسه را امتحان کنید و .... پیش از این که بیش از این حال و هوای رنگ قرمز تبلیغ گران این موسسه نظرت را جلب کند شماره تماس و آدرس را برمی داری.

 

هنوز تبلیغ های مسابقات قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه استان بروی استندهای چمنی و بیلوورد ها نقش نمایی می کند، همزمان با این دوره مسابقات ، مسابقات قرآنی « مدهامتان » که از طرف کانون های مساجد استان برگزار شد و هر دو این مسابقات قرآنی به واقع انگیزه و محرکّی برای پرداختن به « قرآن کریم » است.

 

 

با در نظر گرفتن سهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در برپایی دوره های آموزشی قرآن کریم، زمانی چند نمی گذرد، که هم چون بسیاری از اولیاء که آرزوی حفظ قرآن را برای فرزندانشان دارند، با موسسه قرآنی (.... ) تماس می گیری، آن وقت حضوری برای توافق جلسات دعوت می شوی، سرساعت حضور پیدا می کنی تا با یک برنامه ریزی دقیق برای حفظ قرآن فرزندت یا در صورت مقدور خودت برنامه ریزی کنی.

 

مربّی حفظ قرآن مبلغ 2 ساعت حفظ را که بروی برگه ای درج شده نشانت می دهد، مبلغ به تومان است، یا به ریال برای لحظه ای تو را مشغول می کند.

 

امّا وقتی خود مربی بر زبان جاری می کند، که « من 400 هزار تومان برای 2 ساعت حفظ قرآن می گیرم » ، به خود می آیی و اطمینان پیدا می کنی که چشم هایت درست دیده است، این موسسه قرآنی برای 2 ساعت حفظ مبلغ 400 هزار تومان دریافت می کند.

 

مبحث دریافت هزینه های متفاوت مالی برای آموزش حفظ، قرائت و دیگر برنامه های قرآن یکی از عمده ترین مسائلی است، که خانواده ها با آن دست به گریبان هستند.

 

حمید کارگر، عضو هیئت مدیره موسسات قرآنی استان البرز هم چنین مدیر نخستین موسسه قرآنی هوشمند در کرج در مصاحبه با این خبرگزاری در خصوص وضعیت هزینه های مالی گفت: « هیچ آئین نامه مالی در خصوص هزینه های مربیان قرآنی نداریم».

 

این مسئول با اعتقاد بر این نکته که آموزش مفاهیم قرآنی، تعالیم کارآمد قرآنی با رویکرد و عزم عمومی اجتماع حاصل می شود، تصریح کرد: در حال حاضر 83 موسسه قرآنی در سطح استان در حال فعالیت هستند، که از این تعداد 65 موسسه قرآنی در حوزه کودک فعالیت دارند.

 

وی با در نظر گرفتن اهمیت استفاده از ابزارهای نوین در امر آموزش قرآنی توضیح داد: یکی از تدابیری که در راستای آن برنامه ریزی شده است، استفاده مناسب از اینترنت و سیستم ویدئو پروژکتور است، که این امر قدرت یادگیری قرآن‌آموزان را افزایش می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: مربیان این مرکز با تولید پاورپوینت اطلاعات مورد نظر خود را در قالب اسلایدهای مختلف به قرآن‌آموزان انتقال می‌دهند و امکان ضبط صدا و تصویر مفاد آموزشی در کلاس توسط تبلت و گوشی تلفن همراه قرآن‌آموزان در این مرکز فراهم شده تا آن ها بتوانند از اطلاعات ضبط شده خود دراماکن مختلف استفاده کنند.

 

از این مسئول می پرسیم، آیا برای مادران و پدرانی که علاقمند هستند فرزندانشان دوره های آموزشی قرآنی ببینند، اطلس قرآنی و یا شبکه نظام مند در کرج وجود دارد، که به آن مراجعه کنند و بنابر استانداردهای موجود موسسه یا مربی مورد نظر خود را انتخاب کنند، که این مسئول برگه های متعددی از آمارهای دریافتی از موسسات برمبنای تعداد افراد آموزش دیده ، اساتید ، دوره ها و آدرس را نشان می دهد و می گوید: « اطلس جامع قرآنی استان در حال تدوین است»، این فرم ها و آمار اطلاعاتی است، که هیئت مدیره موسسات آن را جمع آوری کرده است، به این منظور که هریک از خانواده ها با مراجعه به آن گزینه های آموزشی خود را انتخاب کنند.

 

موضوعیت کمبود اساتید قرآنی یکی دیگر از مطالبی است، که این مسئول با ما در میان می گذارد، در این رابطه می گوید: یکی از مباحث و موضوع هایی که در امر قرآن در سطح استان با آن رو به رو هستیم، مسئله کمبود اساتید قرآنی است.

 

پایان بخش گفتگوی ما با حمید کارگر اختصاص به « پژوهش » دارد، که به استناد گفته وی، در حال حاضر تنها 2 موسسه قرآنی در سطح استان البرز کار پژوهش را انجام می دهند.

 

فرجام سخن آن که اطلس قرآنی استان در حال تدوین است، از میان 83 موسسه 65 موسسه در حوزه کودک ( 3 تا  6سال) فعال هستند، و نهایت تنها 2 موسسه کار پژوهش قرآنی انجام می دهند و تکمیل تر این گزارش، « هیچ آئین نامه مالی برای مربیان قرآنی وجود ندارد».

 

واضح است، در حال حاضر که هجمه های مختلف فرهنگی، جامعه ما را در تیررس خود قرار داده است، زمان به معنای یکی از مهم ترین مسائل تلقی می شود، به واقع برای تدوین اطلس قرآنی استان باید سرعتی مضاعف ایجاد کرد.

 

سهم هر یک از متولیان فرهنگی، چه آنان که در شورای فرهنگی استان مسئول برنامه ریزی هستند و دیگر مسئولان امر در نهادینه ساختن فرهنگ اسلامی امری جدّی و مبرهن است.

 

فرصت و بضاعت در بررسی مدارس قرآنی استان در یک نظر اجمالی دستاوردی نداشت، جز گلایه مادران پدران این مدارس که این مدارس به نوبه خود آن طور که باید مسیر برنامه های قرآنی را نمی روند و تنها اسم قرآنی است، که بر سر در مدرسه نقش نمایی می کند.

 

در میان آرشیوی از اطلاعات مدرسه قرآنی عکس های قاب شده ای به دستمان رسید، که دانش آموزان مدرسه پسرانه قرآنی (.... ) به مناسبت شب یلدا در کنار سفره ایرانی اسلامی یلدا در کنار دخترکی با موهای کلاگیس بور رنگ با لباس محلی نشسته است. باور داریم که هر راست را نتوان گفت، اما این ها حرف ها و دردهای مردم است، دردهایی از جنس دغدغه دینی.

 

 

کد خبر 509537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha