خبرگزاری شبستان- البرز
در ساحت عمل همه ما انسان ها، مجبور هستیم، گزینه هایی را انتخاب کنیم. گاه این گزینه ها در تلاقی مسیرهای روزمره زندگی امان، در سرفصل یک تصویر نقش بسته بر بنر تبلیغاتی در شهر است. آن چنان که در مسیر حرکت، با شگردهای تبلیغاتی چشم ها از بستر یک فرآیند موضوعی پر می شوند.
باور بر این مهم که سهم تبلیغات به عنوان یک اصل تبلیغی که سعی دارد، با منطق هنر و مشاهده ذهن ما را تحت تاثیر قرار دهد، واکنش متولیان فرهنگی را نسبت به برپایی تصاویر تبلیغاتی مذهبی بیش از پیش می نماید.
وامّا؛ واکنش متولیان مذهبی و فرهنگی در کدامین نقطه و به چه واسطه ای به گوش مردم می رسد و آنان را از تصمیم های نابجا باز می دارد، آیا غیر از این است، که همواره تصمیم های مردم بر اعلام نظر ، اقدام و برنامه ریزی متولیان فرهنگی مقدم بوده است؟
سخن ما از بی سلیقگی و بی انضباطی منسجم چندین ساله در نصب بیلووردها، استندهای چمنی، پلاکاردها و بنرهای سطح شهر و استان نیست، بلکه هدف کلام و نگاه در جهت آن تیررس های تبلیغاتی قرآنی است، که فلان قاری بین المللی، کشوری و یا استانی مورد تفقد رهبری قرار گرفته و امروز آن تصویر به عنوان تصویر تبلیغاتی در جهت ایجاد رغبت ثبت نام به منظور یادگیری دوره حفظ و روخوانی و .. قرآنی در سطح شهر به نمایش درآمده است.
از میان خیل کثیری از صاحب نظران فن که هریک بر ناراستی این تبلیغات اظهار نظر می کنند، به گزیده ای از بیان حجت الاسلام سید محمد مهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز و رییس شورای هماهنگی توسعه قرآنی استان در آخرین نشست شورای قرآنی می پردازیم.
رییس شورای هماهنگی توسعه قرآنی استان البرز در آخرین نشست توسعه قرآنی استان پس از رونمایی از پورتال قرآنی که یکی از نیازهای ضروری و مهم در بحث توسعه قرآنی محسوب می گردید، به موسسات قرآنی که بدون استانداردها و چارچوب های قانونی فعالیت می کنند ، اشاره کرد و در این خصوص گفت: « ما امروز شاهد هستیم، به راحتی این موسسات قرآنی بدون استانداردهای لازم در حال فعالیت هستند ، تا آن جا که در سطح شهر و در میادین اصلی تبلیغات دارند».
از دیگر نکات مهم و قابل پیگیری که به گفته حجت الاسلام حسینی همدانی، از همان بدو ورود به البرز عنوان شده است، بحث تبلیغات ناهمگون شهری بود، که در این رابط نیز بیان شد: « تبلیغات سطح شهر کرج بسیار نامناسب و بدمنظره است، این درحالی است، که در حفظ روحیه امیدواری مردم نیز تاثیراتی مخربی را می گذارد، آقایان نسبت به این امر باید اهتمام داشته باشند ، این مطلبی است، که از همان ابتدا مطرح کردیم».
آیا این سخن بدین معنا نمی باشد، که سازمان زیباسازی شهرداری و دیگر سازمان های مرتبط با بحث های فرهنگی به خود بیایند و نسبت به ترازهای استاندارد تبلیغاتی، رویکرد تازه ای را استخراج کنند؟!
مبحث برپایی بنرهای تبلیغاتی امری است، که در مسیر تحقق برنامه های فرهنگی لازم الاجرا به نظر می آید، آن چنان که موسسات قرآنی غیر استاندارد از این امکان نهایت بهره برداری را داشته و دارند.
اما قدر مسلّم باید باور داشت، تمامی مردم ذکاوت، هوش و درایت انتخاب را ندارند و در مسیرهای این تبلیغات موسسات غیر استانداردهای لازم اسلامی انتخاب می کنند. انتخابی که از سر نگاه بصری و اعتماد به این مهم که متولیان و کارشناسان فرهنگی ناظر به تبلیغات هستند و آن چه در رویت مردم قرار گرفته مورد نظر کارشناسان است.
رخداد راه اندازی پورتال قرآنی استان یک فرصت برای مردم است، به این معنا که در انتخاب موسسات قرآنی بتوانند بیش از گذشته دقت نظر داشته باشند و نسبت به آن حساسیت نشان دهند.
در شرایطی که سویه های متنوعی در ایجاد رغبت جامعه نسبت به حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم وجود دارد، با این وصف موسسات قرآنی بدون استانداردهای لازم با بهره گیری از بعضی افراد با شاخصه چهره شدن سعی در کسب منافع مالی هستند.
اتحادیه های قرآنی استان یکی از رسالت های خود را در جهت انسجام میان موسسات قرآنی و در جاهایی به صورت نظارت قرار داده است.
حمید کارگر، مدیر مجتمع قرآنی نور در البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، در خصوص بحث نظارت بر موسسات قرآنی اظهار کرد: آموزش و پرورش بالاترین ساختار را در نظارت دارد، با این وصف شاهد غفلت هایی هستیم. اما در بحث قرآن شاهد هستیم کم ترین نظارت وجود دارد.
دبیر سابق اتحادیه قرآنی استان البرز با نظر بر این مهم که متاسفانه ساختاری برای نظارت موسسات قرآنی دیده نشده است، توضیح داد: نظارت کار عظیمی است، که باید بر هیأت های مذهبی و موسسات قرآنی اعمال شود، خسارت موسسات قرآنی می تواند بالاتر از بحث های دیگر باشد
این مسئول با نظر به حضور جناب قره شیخلو، رییس سازمان دارالقرآن کشور که طی هفته گذشته در جلسه ای در سازمان تبلیغات اسلامی استان حضور یافته بودند ، عنوان کرد: یکی از راهکارهایی که از نظر رییس سازمان دارالقرآن کشور بیان شد، مبحث کادرسازی بود، به واقع با این راهکار می توانیم از سدهای مقابل فعالیت های قرآنی استاندارد عبور کنیم.
وی افزود: نظارت بر هیأت های مذهبی موسسات قرآنی امری نیست، که بتوان از آن به راحتی عبور کرد، این در حالی است، که اتحادیه تنها بروی موسسه های عضو تنها نظارت دارد و لازم است، که این ساختار تجدید نظر شود.
کارگر با بیان این مطلب که در بحث قرآنی در زمینه کودک فعالیت های خوبی صورت گرفته است، اذعان کرد: در زمینه فعالیت قرآن در حوزه کودک در سطح استان فعالیت های خوبی انجام شده، در عین حال در حوزه های دیگر نیز باید جهادی عمل کنیم، این کار اساسی و بلند مدت است و نیاز به صبر و ممارست دارد.
این یک باور است، که استان البرز نیازمند افق های تازه بنابر شاخص های رشد جمعیت، مهاجرپذیری، قومیت های مختلف و ... است، این کشف افق های تازه زمانش فرارسیده است، با این وصف هنوز بر مدار این افق جا مانده ایم. افق آفرینی چیزی نیست که متولیان فرهنگی به یکباره آن را اراده نمایند ، بلکه طی یک مهندسی فرهنگی آگاهانه به آن دست خواهند یافت.
از دیگر سو، این امر حاصل نمی شود، مگر آن که امکانات را متناسب با درک نیازها، شرایط و بسترهای موجود سرمایه گذاری کرد و در این وجهه خارج از گرایش های مختلف سیاسی، جناحی و حتی سلیقگی بر مبنای نیاز فرهنگی استان قدم برداشت.
نظر شما