اگر عین قانون کنگره اجرا شود نقض برجام است/پاسخ نامه مجلس را به هیئت نظارت برجام ارایه می‌دهیم

خبرگزاری شبستان:وزیر خارجه کشورمان اعلام کرد: اگر عین قانون تصویب شده در آمریکا از سوی این دولت اعلام شود این عمل نقض برجام خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با لوندگ سوروسورن وزیر خارجه مغولستان در نشست مطبوعاتی مشترک با وی گفت: برای دومین بار امروز شاهد حضور ایشان در تهران هستیم که 4 سال قبل وی به عنوان مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی رئیس جمهور مغولستان به تهران سفر کرده بود.

ظریف ادامه داد: در طول 4 سال گذشته گفتگوهای خوبی برای گسترش روابط و شروع همکاریهای وسیعتر بین ایران و مغولستان در زمینه‌های علمی تاریخی فرهنگی و مطالعات مشترک در این زمینه صورت گرفته است.

ظریف به بررسیها برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی به ویژه در زمینه‌های کشاورزی انرژی و معدن بین دو کشور اشاره کرد و افزود: امروز نیز در دیدار با وزیر خارجه مغولستان ما این موضوعات را بررسی کردیم. وی در طول اقامت در ایران در دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه نیز حضور خواهد داشت و همچنین با مسئولین کشورمان در زمینه‌های کشاورزی صنعت و نفت نیز گفتگوهایی برگزار خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که امکان گسترش روابط بین دو کشور وجود داشته باشد و این فرصت به نفع ملت دو کشور و صلح و ثبات استفاده شده است.

ظریف در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به اولویتهای وزارت امور خارجه با آغاز اجرایی شدن برجام اظهار داشت: وزارت خارجه از ابتدای شکل گیری دولت یازدهم دیپلماسی اقتصادی را به عنوان یکی از اهداف مهم انتخاب کرد و به دلیل شرایط ویژه ای که بعد از انقلاب کشور ما دچارش بوده گرایش کلی ما در سطح بین‌الملل تاکنون یک گرایش سیاسی امنیتی بوده است.

وی با تاکید بر این نکته که ما باید به فکر جایگزینی گرایش توسعه ای به جای گرایش سیاسی و امنیتی باشیم تصریح کرد: وزارت خارجه بنا دارد در خدمت توسعه باشد نه یک بار بر دوش توسعه و مردم.

ظریف افزود: با اجرای برجام بر لغو تحریمها ما اولین گام را در این زمینه برمی داریم و همچنین سفارتخانه های ما هم نسبت به اقداماتشان در زمینه‌های تجاری از جمله فراهم کردن شرایط برای صادرات تقسیم بندی شده‌اند و این سفارت‌خانه‌ها تسهیل کننده روابط بخش‌های خصوصی و دولتی ما در سایر کشورها خواهند بود.

وزیر خارجه کشورمان به مزیت‌های علمی و مهندسی در ایران اشاره کرد و گفت: این مزیت‌ها شرایط را برای ایجاد روابط اقتصادی و تجاری بیشتر با کشورهای مختلف فراهم می کند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه اولویت دیگر وزارت خارجه پس از اجرای برجام اشاره کرد و گفت: علاوه بر دیپلماسی اقتصادی ما به دنبال افزایش روابطمان با همسایگان نیز هستیم و در این زمینه برای مبارزه با افراط گرایی و تروریسم در منطقه در دو سال گذشته گامهایی برداشته‌ایم و این اقدامات را ادامه خواهیم داد.

ظریف در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگر راجع به میزان تضمن دهی نامه جان کری برای اجرایی نکردن تصمیم کنگره آمریکا توضیح داد ما با دولت امریکا به عنوان نماینده کل کشور بحث می کنیم و کاری به کنگره نداریم و دولت آمریکا نیز برای روابط بین المللی خود نباید مشکلات داخلی را بهانه کند و این مشکلات را باید به روشهای خودش حل کند و تصمیم گیری های داخلی نمی تواند هیچ دولتی را از تعهدات بین المللی اش مصون نگه دارد.

ظریف به حمله جان کری درخصوص حل مشکل ایجاد شده بر سر راه اجرای برجام با تصویب قانون محدودیت ویزا برای مهاجرین ایرانی از دولت امریکا اشاره کرد و افزود: نامه کری در این زمینه انجام شده که وزارت خارجه امریکا رسماً اعلام کرده است که اجازه نمی دهد قانون جدید مانعی برای اجرای برجام باشد و این یک اعلام سیاست از سوی دولت امریکاست و باید این تصمیم سیاسی از سوی دولت امریکا اجرایی شود.

ظریف تصریح کرد: نحوه اجرای این سیاست از سوی دولت امریکا تعیین کننده این خواهد بود که آیا نقض برجام صورت گرفته یا نه و اگر عین قانون از سوی این دولت اجرای شود نقض برجام است.

وزیر خارجه ایران راجع به نامه شب گذشته کمیسیون امنیت ملی مجلس به شورای عالی امنیت ملی درخصوص قانون جدید امریکا در مورد ایجاد ممنویت برای مهاجرین ایرانی گفت: من هم در اخبار دیدم که گروهی از دوستان از مجلس به شورای امنیت نامه نوشته اند و هیئت نظارتی که براساس مقام معظم رهبری تایید شده و مسئول نظارت اجرایی برجام است احتمالاً درجلسه آتی خود اگر مخاطب این نامه باشد نامه را بررسی می کند و ان را به صحن خودمان گزارشی از اقداماتمان در این زمینه را به آنها ارایه خواهیم داد.

ظریف اعلام کرد: در ده روز گذشته در این خصوص علاوه بر دیدار من با اقای جان کری نامه و ایمیلهای زیادی بین ما و همکاران و همچنین همکارانمان در هیئت اروپایی رد و بدل شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: انشاالله روزی برسد که بتواند این روشها مانع ایجاد خلل در اجرای برجام شد. ولی این به هیئت نظارت بستگی دارد که در نهایت باید تصمیم بگیرد که شرایط ما چگونه است.

 

کد خبر 510018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha