دوره ابتدایی جدی گرفته نمی شود/ لزوم بازخوانی سند تحول بنیادین از طریق همایش ملی ‌آموزش ابتدایی

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با انتقاد از اینکه دوره ابتدایی در فضای عمومی جامعه جدی گرفته نمی شود، گفت: باید بازخوانی سند تحول بنیادین از طریق همایش ملی ‌آموزش ابتدایی انجام شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد دیمه ور دقایقی پیش در همایش ملی آموزش ابتدایی که در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند درحال برگزاری است، اظهار داشت: قرار است این همایش دوسالانه برگزار شود، به همین دلیل در سال ۹۶ همایش ملی آموزش ابتدایی در استان فارس برگزار می شود.

 

وی با اشاره به شعار جهانی«یادگیری مادام العمر با کیفیت فراگیر و عادلانه» افزود: یکی از عناوین فراخوان همایش ملی آموزش ابتدایی این بود که برنامه عملی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب این شعار جهانی چه باید باشد؟

 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش برجسته کردن و بازخوانی نقش دوره ابتدایی در نظام تعلیم و تربیت کشور را یکی دیگر از اهداف این همایش ذکر کرد و ادامه داد: متاسفانه مقطع ابتدایی علی رغم تاکید علما که بیان کرده اند دانش آموزان در این بازه سنی، شرایط خاص، تکرار نشدنی و بنیادین دارند اما مورد غفلت بوده و است.

 

مقطع ابتدایی در فضای عمومی جامعه جدی گرفته نمی شود

وی با انتقاد از اینکه در فضای عمومی جامعه،‌ دوره ابتدایی خیلی جدی گرفته نمی شود، گفت: اگر از دوران کودکی و ابتدایی غفلت کنیم، عملا سرمایه های ملی را به هدر داده ایم.

 

دیمه ور به نرخ اتلاف در دوره ابتدایی اشاره کرد و افزود: در این دوره ۸ صدم درصد نرخ اتلاف داریم و این نرخ در دوره متوسطه وحشتناک است که دلیل آن، این است که در دوره ابتدایی کار بایسته را جبران نکرده ایم لذا لطمه آن را در مقاطع بعد مشاهده می کنیم.

 

مسئولان باور کنند سرنوشت کشور به دوره ابتدایی بستگی دارد

وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید در سطوح مختلف باور کنند که سرنوشت کشور به دوره ابتدایی بستگی دارد، اظهار داشت: اگر برای چشم انداز کشور می خواهیم افق خوبی داشته باشیم باید این افق را در مدارس خود جستجو کنیم درغیر این صورت سرابی خواهد بود که ما را دچار خطا در برنامه ریزی ها خواهد کرد.

 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه باید سند تحول بنیادین بازخوانی مجدد آن از طریق این همایش انجام شود، گفت: در دوره وزارت جدید، دفتر آموزش پیش دبستانی احیاء شده است.

 

دوره پیش دبستانی رایگان برای برخی مناطق کشور در برنامه ششم توسعه لحاظ شده است

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۲ پوشش تحصیلی در پیش دبستانی ۳۸ درصد بوده اما این مهم امسال به ۵۴ درصد رسیده است، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تلاش می شود در مناطق محروم دوره پیش دبستانی رایگان را به ویژه برای مناطق دو زبانه اجرا کنیم.

 

به گفته دیمه ور، از سال آینده توسعه آموزش عمومی را در نقاط محروم از جمله استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و هرمزگان خواهیم داشت تا شاخص های این سه استان به شاخص های کشوری نزدیک تر شود

 

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته آیین نامه کلاسهای چندپایه مناطق روستایی تصویب شد، خاطرنشان کرد: هم اکنون ۷۰۰ هزار دانش آموز در مناطق روستایی داریم که قبلا مرکزی برای کیفیت بخشی به کلاسهای آنها وجود نداشت که خوشبختانه با تصویب این آیین نامه برطرف شد.

 

این مقام مسئول در پایان از تدوین و ابلاغ اساس نامه مدارس عشایر کشوری نیز خبر داد.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 510545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha