حجت الاسلام والمسلمین یعقوب جعفری، مشاوره پروژه کتابت قرآن با رسم الخط ایرانی درباره ویژگی های این مصحف به خبرنگار شبستان گفت: کتابت بر اساس رسم الخط ایرانی و قیاسی که برای مخطاب آسن خوان است از مهمترین این ویژگی ها است که می تواند بستر انس هرچه بیشتر جامعه با قرآن را فراهم کند.
وی با بیان مطلب که قرائت مصاحف کتابت شده با رسم الخط عثمان طه برای مخاطب با دشواری همراه است، اظهار کرد: این رسم الخط بر اساس رسم الخط عثمانی نگاشته شده و به دلیل قدمت زمانی و بدوی بودن حتی برای برخی از عرب زبانان نیز خوانا نیست.
حجت الاسلام جعفری با اشاره به کتابت مصاحف قرآن با خط قیاسی از قرن چهارم هجری به بعد تصریح کرد: اما از حدود نیم قرن پیش رسم الخط عثمانی دوباره رواج یافت و با ایرادات بسیار از سوی مراجع مواجه شد.
کارشناس رسم الخط قرآن ادامه داد: علی رغم بروز مشکلات فراوان درپی رواج رسم الخط عثمانی به دلایلی همچون حفظ وحدت امت اسلام با رواج این رسم الخط مخالفت جدی نشد و این در حالی است که حتی برخی از علمای اهل سنت خواندن رسم الخط عثمان طه را به دلیل بروز اشکال حرام می دانند.
وی با بیان این مطلب که قرآن کتابت شده با رسم الخط ایرانی دارای پشتوانه قوی علمی است، ابراز کرد: این مصحف حتی برخی از ایرادات مصاحف نیریزی و طاهر تبریزی را نیز ندارد و به منظور عدم بروز هیچ گونه مشکل به ویژه برای حفاظ از نظر تعداد صفحات، ختم به آیه، آغاز و پایان صفحه با رسم الخط عثمانی مطابقت می کند.
حجت الاسلام جعفری درباره امکان بروز برخی معضلات درپی انتشار و توزیع این مصحف عنوان کرد: هیچ مشکلی در این امر روی نمی دهد چراکه این رسم الخط تکمیل شده رسم الخط های نیرزی و طاهر تبریزی به عنوان کتابت های موردقبول عموم مردم است.
وی رفع مشکلات کنونی در زمینه کتابت قرآن را نیازمند چاپ و توزیع گسترده این مصحف دانست و خاطرنشان کرد: امید است درپی رفع مشکلات خواندن قرآن با نشر و توزیع این مصحف با رسم الخط ایرانی بستر انس با آیات الهی حتی در پایین ترین سنین رفع شود.
پایان پیام/
نظر شما