مساجدی که در منطقه ۲۲ تهران به بهره برداری خواهد رسید

خبرگزاری شبستان:قریب به یك سوم مساجد منطقه۲۲ وضعیت نابسامانی دارند و برخی از شهرك‌ها و مجتمع‌های مسكونی منطقه نیز فاقد مسجد و مراكز مربوطه هستند، امید است با ساخت و تکمیل مساجد شاهد گسترش مسجد در این منطقه شویم.


به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در طول چندسال گذشته منطقه ۲۲ از نظر توسعه و عمران رشد چشمگیری داشته اما مراكز فرهنگی و مذهبی به‌ویژه مساجد همگام با توسعه و عمران منطقه رشد نیافته و این امر مهم مغفول مانده است.

 گذشته از بافت جوان و نوپای منطقه كه تاحدودی این موضوع را توجیه می‌كند، به نظر می‌رسد چنانچه بیش از این درخصوص توسعه و عمران مساجد منطقه به‌ویژه مساجد نیمه‌تمام وقفه ایجاد شده و چاره اساسی برای این معضل بزرگ ‌اندیشیده نشود، بی‌شك منطقه ۲۲ در آینده از توسعه‌ای متوازن و هماهنگ بهره‌مند نخواهد بود. اكنون قریب به یك سوم مساجد منطقه وضعیت نابسامانی دارند و برخی از شهرك‌ها و مجتمع‌های مسكونی منطقه نیز فاقد مسجد و مراكز مربوطه هستند كه ادامه این روند بسیار نگران‌كننده است.

شهرك زیبادشت بالا مسجد امام جعفر صادق(ع)، شهرك گلستان شرقی مسجد چهارده معصوم(ع)، شهرك امیركبیرمسجد جوادالائمه(ع)، شهرك زیبادشت پایین مسجد مسلم بن عقیل(ع) از جمله پروژه هایی هستند که در  منطقه 22 قرار است ساخته شوند که در گزارش اول در مورد مراحل ساخت آنها گزارشی ارایه شد. در ادامه دومین گزارش از آخرین وضعیت و مشكلات مساجد در حال ساخت (نیمه تمام منطقه)را بررسی می کنیم.

 

شهرك گلستان غربی مسجد جامع حضرت ولی‌عصر(عج)
این مسجد از مساجد فعال و معروف منطقه است كه به دلیل اقامه باشكوه نماز جماعت و اجرای برنامه‌های فرهنگی‌ـ مذهبی ویژه جایگاه خاصی در میان مساجد منطقه و شهروندان دارد. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده قرار بود این مسجد با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال طی ۷ سال ساخته شود اما با گذشت بیش از ۵ سال و صرف ۱۴۰ میلیارد ریال هزینه هنوز تكمیل نشده است.


رضا صفدری، مدیر طرح ساخت مسجد ولی‌عصر(عج) درباره آخرین وضعیت ساخت بنا كه از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین مجتمع فرهنگی‌ـ‌مذهبی غرب تهران یاد می‌شود، گفت: «با تلاش‌های انجام شده طرح حدود ۷۰‌درصد پیشرفت فیزیكی داشته و ما الان سرگرم كار در بخش نماسازی هستیم. اسكلت‌بندی و سفت‌كاری كل بنا تمام شده و تنها نازك‌كاری ساختمان مانده است. تمامی هزینه‌های طرح توسط شهرداری تهران تأمین شده و برای تكمیل آن ۱۴۰ میلیارد ریال دیگر نیاز داریم. این مسجد در ۵ طبقه با 14 هزار ‌مترمربع زیربنا ساخته می‌شود كه نوع سازه و معماری آن در منطقه و تهران كم‌نظیر است

شهرك صدرا مسجد امام محمدباقر(ع)
سال 1389 با همت و تلاش هیئت امنا و مدیر طرح شهرك صدرا، فاز نخست مسجد امام محمدباقر(ع) به مرحله بهره‌برداری رسید و نمازگزاران شهرك پس از چند سال بالاخره طعم شیرین عبادت در بنای اصلی مسجد را چشیدند و حالا پس از گذشت ۵ سال بی‌صبرانه منتظرند تا مسجد شهرك به‌طور كامل تكمیل و به بهره‌برداری برسد.


حجت‌الاسلام سیدمحمد حسینی،امام جماعت مسجد جامع شهرك صدرا درباره فعالیت‌های انجام شده و میزان پیشرفت كار گفت:«سال گذشته قرار بود شهرداری منطقه برای ادامه كار یك میلیارد تومان به مجموعه كمك كند تا عملیات نازك‌كاری مسجد انجام شود. باوجود پیگیری‌های انجام شده، شهرداری به قول خود عمل نكرد و عملیات نازك‌كاری مسجد متوقف ماند. با این حال در سال 1393 سفید‌كاری شبستان اصلی را در حد وسیع انجام دادیم و با وجود اینكه دستمان خالی بود اما حدود ۵ میلیارد ریال دیگر هزینه كردیم.

وی ادامه داد: طبق آخرین پیگیری‌ها قرار شد كه شهرداری به‌زودی مبلغ ۱۰ میلیارد ریال به مجموعه كمك كند تا روند ساخت مسجد سرعت بیشتری بگیرد. تاكنون بیش از ۲۵ میلیارد ریال برای ساخت مسجد هزینه شده و تكمیل آن به ۶۰ میلیارد ریال دیگر نیاز دارد.»

شهرك امیددژبان مسجدسیدالشهدا(ع)
محله ۶ با داشتن بیش از ۱۵ هزار نفر جمعیت هنوز از داشتن مسجد جامع محروم است و ساكنان این محله از این موضوع رنج می‌برند. مسجد نیمه‌تمام سیدالشهدا(ع) شهرك دژبان و مسجد فاطمه زهرا(س) تنها مراكز مذهبی محله هستند كه اهالی محله برنامه‌های مذهبی را در آنجا برگزار می‌كنند.


رضا یوسفی، عضو هیئت امنای مسجد است كه درباره آخرین وضعیت طرح ساخت مسجد گفت:سال 1386 طبق دستور شهردار تهران ۱۴۰۰‌مترمربع زمین در شهرك امید دژبان به محله ۶ واگذار شد كه با تلاش هیئت امنا، عملیات ساخت مسجد در سال 1392 شروع و در پایان سال ۹۳ عملیات اسكلت بتنی كل بنا به پایان رسید.

 وی افزود: البته قرار است شهرداری منطقه برای ادامه كار، پیمانكار دیگری معرفی كند. برآورد اعتباری ساخت این بنا حدود ۳۰ میلیارد ریال پیش‌بینی و تا الان نزدیك به ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده كه تمامی آن را شهرداری منطقه پرداخت كرده و قرار است مابقی را نیز تأمین كند. طرح تاكنون حدود ۴۰‌درصد پیشرفت فیزیكی داشته و پیش‌بینی می‌شود در صورت تأمین بودجه تا پایان امسال به بهره‌برداری كامل برسد.

خیابان كوهك (ورودی چیتگرمسجد حضرت ابوالفضل(ع)
این مسجد را ملك‌علی محمد‌زاده بنا به وصیت فرزندش سرباز شهید خانعلی محمد‌زاده با بودجه شخصی خود ساخته و وقف نمازگزاران كرد كه  سال 1389 با حضور شهردار تهران مراسم كلنگ‌زنی آن برگزار شد. این مسجد با 2 هزار‌ متر زیر بنا به دلیل قرارگیری در مجاورت پارك جنگلی چیتگر و همسایگی با پارك آبی جایگاه خاصی دارد.
ملك‌علی محمد‌زاده پارچین، مؤسس و عضو هیئت امنای مسجد حضرت ابوالفضل(ع) درباره وضعیت این مسجد گفت: سال گذشته قرار بود شهرداری منطقه برای نماسازی و تكمیل مسجد، حدود ۵ میلیارد ریال كمك كند اما هرقدر پیگیری كردیم، نتیجه‌ای نگرفتیم. مسئولان شهرداری گفتند فعلاً بودجه نداریم كه امیدواریم امسال شهرداری به قول خود عمل كند تا بتوانیم نمای مسجد یعنی سنگ‌كاری و كارهای مانده را تكمیل كنیم.

وی ادامه داد:در حال حاضر جدی‌ترین مشكل مسجد نداشتن آب آشامیدنی است و هنوز با گذشت ۲ سال از افتتاح مسجد از آب تانكر استفاده می‌كنیم. خودم هم دیگر توان مالی ندارم. امیدوارم كه مسئولان كمك كنند تا كم و كسری‌ها برطرف شود.


 

 

کد خبر 514984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha