طرح «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» در قم اجرا می‌شود/مخالف گازرسانی به واحدهای صنعتی آلاینده درون‌شهری هستیم

خبرگزاری شبستان:مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به اجرای طرح «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» در قم گفت: این طرح هم زمان با روز ملی هوای پاک (۲۹ دی) و سالروز ولادت باسعادت امام حسن عسکری (ع) اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدرحمان دانیالی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم امروز (29 دی) در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته هوای پاک، عنوان کرد: روز 29 دی ماه به عنوان روز ملی هوای پاک با شعار «نقش من در حفظ هوای پاک چیست» نامگذاری شده است  تا هر فردی در جامعه بتواند نقش اجرایی خود را در پاسخ به این شعار پیاده کند.

 

استان قم به عنوان کانون ریزگردهای کشور است

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار داشت: با توجه به این که هر فردی در روز، به طور متوسط 15 کیلوگرم هوا نیاز دارد، اگر این هوا آلوده باشد، تأثیر منفی بر سلامتی فرد و جامعه خواهد داشت.

 

دانیالی با بیان این که منشأ آلودگی هوا در قم هم به صورت طبیعی است و هم انسانی است، گفت: با توجه به این که استان قم به عنوان یکی از کانون‌های ریزگردهای کشور است، اقدامات مناسبی در این زمینه صورت گرفته است، اما کافی نیست و مستلزم همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی استان‌های همجوار با دریاچه نمک است.

 

94 درصد آلودگی هوای استان قم مربوط به بخش صنعت و خدمات است

 

وی با اشاره به آلودگی هوا توسط انسان، افزود: آلودگی هوا در استان قم، 6 درصد مربوط به بخش کشاورزی و 94 درصد مربوط به بخش صنعت و خدمات است و با توجه به این که در استان قم حدود 40 درصد اشتغالزایی در بخش صنعت است و بسیاری از واحدهای صنعتی، باید‌ها و شایدهای حداقلی را ندارند، این آمار نگران‌کننده است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به این که ریزگردها یکی از عوامل آلودگی هوا در قم است، یادآور شد: ریزگردهای با قطر کمتر از 10 و 2و نیم میکرون باعث آلودگی هوا می‌شود، این ریزگردها در تابستان به 40 برابر استاندار در قم رسید.

 

بیماری‌های از آلودگی هوا باعث هزینه‌های هنگفت برای دولت می‌شود

 

دانیالی تصریح کرد: ریزگردها باعث افزایش بیماری‌ها از جمله پارکینسون، آلزایمر، انسداد عروق و بیماری‌های قلبی و تنفسی می شود و در برخی از آمارها عنوان شده است که تلفات ناشی از آلودگی آب و هوا بیشتر از تلفات ناشی از سوانح رانندگی بوده است.

 

وی با اشاره به این که آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در سال 2012، حدود 7 میلیون نفر تخمین زده شده است، تأکید کرد: بروز بیماری‌های تنفسی و دیگر بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا باعث هزینه‌های هنگفت برای دولت می شود.

 

میزان آلودگی هوا در استان قم به مرحله بحرانی دیگر کلان‌شهرهای کشور نرسیده است

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم بیان داشت: نقطه قوت استان قم این است که اطلاعاتی که از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا گرفته شده است، نشان می دهد که میزان آلودگی هوا در استان قم به مرحله بحرانی دیگر کلانشهرهای کشور نرسیده است و ما باید پیش بینی‌های لازم را انجام دهیم تا به مشکلات دیگر کلان شهرها دچار نشویم.

 

دانیالی با اشار ه به این که در استان قم، اقدامات زیادی در کاهش آلودگی هوا انجام داده است، عنوان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان قم، حدود 3 هزار هکتار از 120 هزار هکتار کانون بحران آلودگی ریزگرد را بوته کاری کردند.

 

وی ادامه داد: دریاچه نمک که کانون ریزگرد است که در این خصوص، استاندار قم مکاتباتی با دکتر ابتکار داشتند و امید است که جلسات مشترک با استان‌های همجوار با دریاچه نمک در کاهش ریزگردهای ناشی از دریاچه نمک اثرگذار باشد.

 

نقطه ضعف کلان شهر قم، وجود صنایع آلاینده درون‌شهری است/مخالف گازرسانی به واحدهای صنعتی آلاینده درون‌شهری و کمربندی قم است

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به این که اقداماتی در ایجاد فضای سبز در استان قم صورت گرفته است، اظهار داشت: پیشنهاداتی در خصوص استفاده از پساب شهری و بهینه سازی  وبه حد استاندارد رساندن پساب خروجی در ایجاد فضای سبز داده شده است که امید است موثر باشد.

 

دانیالی تصریح کرد: نقطه ضعف کلان شهر قم، وجود صنایع عدیده و آلاینده درون‌شهری است و یکی از تصمیمات این است که به کمک شهرداری، صنعت و معدن و دیگر نهادهای اجرایی،  ساماندهی واحدهای آلاینده شهری صورت بگیرد.

 

وی گفت: در شهر قم و اطراف آن، 700 واحد صنعتی مشغول به فعالیت است و سازمان محیط زیست استان قم، مخالف گازرسانی به واحدهای صنعتی آلاینده درون شهری و کمربندی قم است، زیرا گازرسانی به این واحدها به ثبات این واحدها کمک می کند.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار داشت: ما مخالف صنعت و از بین رفتن صنعت در قم نیستیم، اما صنایع استان قم باید ساماندهی شوند.

 

وسیله نقلیه خصوصی 14 برابر وسایل نقلیه عمومی آلودگی ایجاد می کند/ وسایل نقلیه عمومی ما از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند

 

دانیالی با بیان این که وسیله نقلیه خصوصی 14 برابر وسایل نقلیه عمومی آلودگی ایجاد می کند، گفت: متأسفانه قم به نسبت سرانه، بیشترین تعداد موتورسیکلت را دارد که بیشترین آلودگی صوتی و آلودگی هوا را در میان وسایل نقلیه ایجاد می کند.

 

وی یادآور شد: هر شهروند با حذف 4 سفر کوتاه درون شهری می تواند از انتشار صد کیلوگرم دی اکسید کربن جلوگیری کند، همچنین آلودگی هوا، 11 برابر آلودگی آب و 16 برابر آلودگی غذا برای انسان خطرناک است.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم تصریح کرد: وسایل نقلیه عمومی ما از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و نیاز است که دستگاه‌های مربوطه با برنامه‌های میان مدت وبلندمدت خود به ساماندهی حمل و نقل عمومی بپردازند.

 

نیروگاه‌های قم یکی از معضلات بزرگ قم است

 

دانیالی عنوان کرد: یکی از معضلات بزرگ قم، نیروگاه‌های قم است، به طوری که برآوردی که از مصرف گاز نیروگاه قم شده است، بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز مصرفی است که معادل مصرف کلان شهر قم است که بار آلودگی زیادی ایجاد می کند.

 

وی ادامه داد: با توجه به این که ریزگردها در فصول خاص باعث ایجاد آلودگی می شود، نیروگاه قم به دلیل این که در مسیر باد به سمت شهر قرار دارد، رتبه دوم آلودگی را به خود اختصاص داده است، بنابراین خواسته ما از استان، جابجایی نیروگاه است.

تخلیه هسته مرکزی شهر ازکلیه وسایط نقلیه، پیشنهاد محیط زیست استان قم به سازمان مدیریت بحران

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم بیان کرد: با توجه به این که همه دستگاه‌های اجرایی به سمت و سوی توریسم مذهبی در استان فعالیت می کنند، در مناسبت‌های مختلف، حضور وسایل نقلیه از مناطق مختلف کشور در سطح شهر مشاهده می شود که بار آلودگی ناشی از آن زیاد است.

 

دانیالی با بیان این که سازمان حفاظت محیط زیست استان قم، پیشنهادات 14 بندی به مدیریت بحران ارائه داده است، افزود: یکی از پیشنهادات سازمان حفاظت محیط زیست استان قم، تخلیه هسته مرکزی شهر ازکلیه وسایط نقلیه است، البته پیش زمینه آن در قم نیست، اما امید است که تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

 

طرح «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» در استان قم اجرا می‌شود

 

وی با اشاره به اجرای طرح «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» در استان قم، تصریح کرد: هم زمان با روز ملی هوای پاک (29 دی) و سالروز ولادت باسعادت امام حسن عسکری (ع)، این طرح اجرا می شود.

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم ادامه داد: در این طرح که از امروز (29 دی) آغاز می شود، مسئولین استانی و مردم قم ساعت 15 بدون خودروی شخصی و با وسایل نقلیه عمومی و یا دوچرخه از بلوار پیامبر اعظم (ص) به سمت مسجد جمکران حرکت می کنند.

 

صنعت پاک مهم‌ترین عامل کاهش آلودگی هوا

 

دانیالی یادآور شد: نیروی انتظامی به منظور کاهش آلودگی هوا، برخورد با وسایل آلاینده را در دستور کار خود قرار می دهد.                                                                                                                                      

 

وی در پایان گفت: آلودگی هوا یک شبه ایجاد نشده است، بلکه آلودگی هوا یک معادله چند مجهولی است که برای کاهش و رفع آن باید همه افراد جامعه دست به دست هم دهند و هم مردم وهم مسئولین اجرایی به این باور برسند که حضور و بروز صنایع آلاینده در بارگذاری آلاینده‌ها اثرگذار است و برای حل این مشکل، صنعت ما باید به سمت صنعت پاک پیش رود.

کد خبر 516485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha