وجود کریمه اهل بیت تأثیرگذار در رشد علمی و معنوی طلاب/ضرورت تدوین دانشنامه  حضرت معصومه سلام الله علیها

خبرگزاری شبستان: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به برکات متأثر از وجود مضجع نورانی کریمه اهل بیت در قم، بر ضرورت تدوین مجموعه ای مستقل راجع به آن بانوی بزرگوار تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی عارفی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان، به مناسبت دهم ربیع الثانی سالروز شهادت کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان داشت: آن حضرت در ساوه توسط حاکم بنی عباس مسموم شدند؛ برادران آن حضرت را کشتند و ایشان در حالی که مریض بودند وارد قم شدند و پس از 17 روز اقامت در بیت النور-منزل موسی بن خزرج- در حقیقت به شهادت رسیدند.

 

دکتر عارفی با افزودن اینکه در منابع تاریخی و روایی راجع به آن بانوی بزرگوار مطالب پراکنده ای وجود دارد؛ تصریح کرد: اگر این مطالب در دائرة المعارف مستقلی و یا تحت عنوان دانشنامه حضرت معصومه سلام الله علیها قرار گیرد؛ خیلی ارزشمند است زیرا مسائل کلامی و تفسیری و اعتقادی و فقهی از وجود ایشان صادر شده است.

 

وی با بیان اینکه آن حضرت تنها 17 روز در قم بودند؛ افزود: اما در همین مدت کوتاه منبع کثیری از علوم بنیان گذاری شد و شاگردان امام صادق علیه السلام که قبل از آن در قم که مرکز علمی بزرگی بود حضور داشتند و دانشمندان و روات حدیث محضر حضرت معصومه سلام الله علیها می رسیدند و استفاده علمی می کردند و بذر علمی اهل بیت علیهم السلام کاشته شد.

 

این مسئول با اشاره به حدیثی از پیامبر که «علم در مدینه فرو می رود و از شهر قم بیرون می آید» تصریح کرد: این حدیث پیامبر به برکت وجود حضرت معصومه زنده شد و قم امروز مأمن علمی جهان اسلام است و از آن زمان تاکنون دانشمندان در این شهر حضور دارند.

 

وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: با توجه به اینکه حوزه های علمیه بر مرکزیت دین و معنویت حرکت می کنند؛ وجود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها این محوریت را دارد و  مهمترین تأثیر را در رشد معنوی و علمی طلاب دارند.

 

دکتر عارفی ادامه داد: دانشمندان بزرگی در محضر ایشان مشکلات علمی خود را حل کردند و جوانان اگر می خواهند دین شناسی داشته باشند باید قم شناسی داشته باشند و بدون علمای قم، دین شناسی امر موفقی نخواهد بود لذا باید با آن مرکز علمی ارتباط داشته باشند.

 

وی در خصوص ضرورت استفاده از معنویت قم هم خاطرنشان کرد: طبق روایت، قم حرم اهل بیت علیهم السلام است و «حرم» جدای از «مزار» است زیرا این حدیث قبل از تولد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها صادر شده است و البته این مزار عظمت سرزمین قم را مضاعف کرده است.

 

مسئول نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: حرم دارای مرز و تعریف فقهی است؛ در حقیقت دالان های معنوی به سمت آسمان است که ارتباطات زمینی-آسمانی از این دالان ها راحت تر شکل می گیرد.

 

وی با بیان اینکه قم از زمان آدم علیه السلام تا امروز حرم اهل بیت بوده است؛ این امر را حاکی از جایگاه ارزشمند و بسیار بالای معنوی قم دانست و افزود: بر اساس روایت، تنها 4 حرم روی زمین وجود دارد؛ مکه و آن حرم خداست؛ مدینه و آن حرم رسول خداست و کوفه که حرم امام علی علیه السلام و قم که حرم هل بیت علیهم السلام است.

کد خبر 516893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha