به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، آیت الله دکتر احمد عابدی در چهارمین همایش کریمه اهل بیت و مراسم اختتامیه سوگواره شعر اخت الرضا با تسلیت رحلت شهادت گونه حضرت معصومه(سلام الله علیها)، اظهار داشت: نام مبارک کریمه اهل بیت «ستی فاطمه» است و در مکتوبات قدیم و روی قبر و گنبد مطهر نیز وجود دارد؛ «ستی» به معنای خانم، ولی جز اسم بوده است.
وی با بیان اینکه حضرت معصومه(سلام الله علیها) 28 سال عمر کرد، به روایت پاسخ دادن آن حضرت به سئوالات فقهی گروهی از شیعیان اشاره کرد و افزود: این بانوی بزرگوار در حالی که دختربچه ای هفت ساله بود در زمانی که امام هفتم در سفر بودند به سئولات گروه مراجعه کننده پاسخ داد و زمانی که آن گروه در مسیر بازگشت موسی بن جعفر(علیه السلام) را دیدند و داستان را بازگو کردند، آن حضرت پس از رویت پاسخ ها با جمله «فداها ابوها» پاسخ داد.
آیت الله دکتر عابدی به ازدواج نکردن کریمه اهل بیت اشاره و یادآور شد: در آن زمان امام هفتم، دشمنان زیادی داشت و دلیل ازدواج نکردن دختران امام به خاطر منتشر نشدن اسرار به بیرون از منزل بود.
وی با ذکر این مطلب که در سفر حضزت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) به ایران 70 نفر از برادران، خواهران، خویشاوندان و اقوام، آن بانو را همراهی می کردند، عنوان کرد: این کاروان برای دیدار با امام هشتم و به دعوت مامون آمده بودند و سرزمین تحت حکومت مامون بسیار گسترده و دارای قدرت زیادی بود؛ در چنین زمانی احدی جرات حمله به کاروان را نداشت مگر خود مامون که قصد از بین بردن اهل بیت را در سر می پروراند.
رییس دانشگاه علوم قرآنی کشور افزود: در اطراف ساوه، عده ای به کاروان حمله می کنند و همه همراهان کریمه اهل بیت(سلام الله علیها) را به شهادت می رسانند و خود حضرت نیز در این حمله آسیب می بیند و بعد به دعوت قمی ها توسط بزرگ قم(موسی بن خزرج) به قم منتقل می شود و پس از 17 روز به شهادت می رسد.
وی ادامه داد: هنگامی که می خواستند حضرت معصومه(سلام الله علیها) را در قبر بگذارند متوجه شدند 2 سوار نقاب پوش از سمت رودخانه قم آمدند و بدن مطهر را در قبر گذاشتند و از آنجا رفتند.
آیت الله دکتر عابدی بیان کرد: مردم قم به قدری کریمه اهل بیت را احترام کردند که از زمان دفن تا هزار و 200 سال، هیچ مردی را در حرم دفن نکردند و از خانم ها نیز تنها زنان سیده در اطراف حضرت دفن می شدند.
وی با اشاره به اینکه در زمان صفویه، شاه عباس و سپس فتحعلیشاه بنا بر وصیتشان با فاصله از صحن در حرم دفن شدند، خاطرنشان کرد: 200 هزار محدث(حافظ 200 هزار حدیث) از جمله علی ابن ابراهیم که 9 هزار و 100 حدیث حفظ بود، اطراف حرم حضرت معصومه دفن شده اند.
این استاد حوزه و دانشگاه به بررسی نیمه قرن دوم و نقش حضرت معصومه(سلام الله علیها) در این زمان پرداخت و گفت: این دوران از نظر اخلاقی، اوج فساد اخلاقی بود؛ هارون الرشید و مامون مجالس مختلط زنان و مردان به راه انداخته بودند، مشروب خواری رایج شده بود.
وی افزود: در این زمان، رقاصه ای آمده بود در مکه و در کنار خانه خدا می رقصید، آنقدر مردم برای تماشا آمده بودند که عده ای به خاطر کمبود جا به پشت بام خانه ای رفته بودند، خانه فرو ریخت و عده زیادی در زیر آوار از بین رفتند.
آیت الله دکتر عابدی ادامه داد: از طرفی دیگر نیز از نظر دینی مذهبی، بابک خرمدین قد علم کرده و تبلیغ دین یهود می کرد؛ در حالی که یهودی هیچ وقت، کسی را در دین خودش راه نمی دهد؛ خرم دین به دنبال سست کردن اعتقادات مسلمانان نسبت به دین اسلام بود.
وی، ترجمه فلسفه، ترویج مباحث ادبیات و ممنوع کردن تفسیر قرآن توسط هارون الرشید و مامون، کشف استرلاب و تحمیل جنگ های فراوان به دنیای اسلام را از دیگر چالش های این دوران برشمرد و ابراز داشت: امام هفتم و حضرت معصومه(سلام الله علیها) با توجه به ترویج ترجمه فلسفه، بر روی عقل گرایی تاکید داشتند.
نظر شما