به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین همایش هم اندیشی پوشاک و لوازم ورزشی با حضور حمید قبادی، دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس، گلناز نصراللهی نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت، لاله عبادی مشاور امور زنان وزارت ورزش و مقامات وزارت ورزش و جوانان و همچنین تولیدکنندگان پوشاک و لوازم ورزشی پیش از ظهر امروز دوشنبه۵ بهمن در آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
در این نشست گلناز نصراللهی، نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: دفتر صنایع نساجی و پوشاک مسئولیت سیاستگذاری کلان را در حوزه پوشاک بر عهده دارد. بخش پوشاک ارزش افزوده بالایی دارد، ما به لحاظ اینکه در بخش تولید پوشاک ورزشی تامین کننده تولیدکنندگان هستیم، بحث قاچاق یکی از مشکلاتی است که با آن برخورد می کنیم ارایه توانمندیهای حوزه نساجی به عموم یکی از مسئولیت های ماست که اداره در این زمینه پررنگ تر عمل می کند.
وی خاطرنشان کرد: صادرات و گردش نقدینگی در دنیا رقم زیادی را به خود اختصاص داده است 8 میلیارد دلار سهم صادرات در صنایع پوشاک است، البته تفکیک تولید ورزشی و عادی بسیار سخت است زیرا در مجامع عمومی هم از این پوشاک استفاده می شود اما یک سوم این نقدینگی به پوشاک ورزشی اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: 170 واحد در کشور تولیدکننده داریم که قادر به تامین پوشاک ورزشی هستند که 50 واحد آن با نام و برندهای ورزشی این نیاز را تامین می کند بخشهای طراحی و مدی که می تواند در آن بسیار تاثیرگذار باشند. بخش مد و طراحی باید از طریق بخش خصوصی بالا بیاید و ایجاد بازار مصرف برای مصرف کنندگان داشته باشد، نقش ارگانها و سازمانهای دولتی در حد کمک و مساعدت برای شکوفایی خلاقیت در جامعه و باید پررنگ تر بروز کند ما در بخش های نساجی و پوشاک و تولید پوشاک را در دستور کار قرار دادیم، امیدواریم در آینده از نظر شاخصهای اقتصادی به سمتی پیش برویم که نمایشگاه تخصصی برای توانمندی های داخلی را نشان دهیم که از چه نوع تولیداتی استفاده می شود.
گلناز نصراللهی همچنین اظهار داشت: ما استقبالی که لوازم پوشاک و ورزشی می کنیم می خواهیم تولیدکنندگان را به تولید ترغیب کنیم، شاید نمایشگاهها نتوانستند خواسته های تولیدکنندگان را ارایه دهند ما اصلا این ادعا را نداریم که در وسایل ورزشی آنچه تولید می کنیم کامل است و نقص ندارد، اصناف آن سلیقه را تحمیل می کند بحث تحمیل سلیقه به مسایل فرهنگی مربوط نمی شود، به مسایل اقتصادی ربط دارد از نظر اقتصادی یک مقداری برندهای خارجی نسبت به برندهای داخلی فروش بیشتری دارند از نظر فرهنگی علی القاعده مصرف کنندگان داخلی برندهای خارجی را به برندهای داخلی ترجیح می دهند و همین باعث می شود بسیاری از تولیدات داخلی با برندهای خارجی عرضه شوند روی برندهای داخلی باید تمرکز بیشتری داشته باشند.
وی همچنین گفت: درنشست هم اندیشی پوشاک و لوازم ورزشی بسیاری از روسای اتحادیهها و انجمنهای صنعتی حضور دارند ما باید دست به دست هم دهیم تا در نمایشگاه پوشاک و لوازم ورزشی حضور واحدهای تولیدی با همکاری اتحادیهها و تشکلها را بیشتر کنیم، به نظر می رسد اگر این کار را انجام دهیم بسیاری از مشکلات حوزه پوشاک و لوازم ورزشی حل خواهد شد و تنوع بیشتری در انتخاب محصولات خواهند داشت.
وی افزود: در چند سال اخیر توجه مسئولین به تولیدات داخلی معطوف شده است و در چند سال گذشته این بی سابقه بوده است و این جای بسی خوشحالی است که همه در یک مورد اشتراک نظر داریم و آن هم اینکه به تولیدات داخلی اهمیت بدهیم اما هر نوع اقدامی که در مسیر فرهنگی انجام می دهیم باید تولیداتش به صورت انبوه در کشور باشد که بتوانیم از آن تشویق و ترغیب کنیم.
نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت همچنین گفت: یکی از مباحث مهم در اقتصاد مقاومتی و بها دادن به تولیدات داخلی همچنین یکی دیگر از پیشنهادات من برای این نمایشگاه دادن اعتماد به نفس تولیدات داخلی است که با نام برندهای خارجی در داخل عرضه می شود.
نظر شما