به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در دیدار با مشاور ارشد وزیر معارف افغانستان گفت: ایران اشتراکات بسیاری با کشور افغانستان همچون زبان، دین، آداب، رسوم و فرهنگ دارد که می توانیم اقدامات مشترک یکسانی را با این کشور دوست و برادر داشته باشیم.
وی افزود: ایران آمادگی دارد تا در زمینه های تربیت معلم، آموزش های فنی و حرفه ای و برنامه درسی با کشور افغانستان همکاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه آمادگی انتقال تمام تجربیات خود را در ارتباطات با مسایل آموزشی داریم، بیان کرد: تجربیات بسیاری را در رابطه با آموزش های فنی و حرفه ای، دانش آموزان عشایر، مدارس شبانه روزی و آموزش دختران داریم که می توانیم به افغانستان منتقل کنیم.
فانی با پیشنهاد به هیئت کشور افغانستان که به ایران آمده اند، گفت: می توانیم از بخش های مختلف نظام تعلیم و تربیت کشور دیدار داشته باشید تا در زمینه هایی که تشخیص دادیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
فانی خاطرنشان کرد: کشور افغانستان به تربیت کارشناس در بحث آموزش و پرورش نیاز دارد که می توان افرادی را برای آموزش به ایران اعزام کنند تا تیمی از کارشناسان آموزشی ایران به افغانستان برود و آمادگی داریم تا اساتید مراکز تربیت معلم را در افغانستان آموزش دهیم.
فانی با بیان اینکه در سطح ایران 100 مرکز تربیت معلم وجود دارد، گفت: تعدادی از این مراکز به آموزش کارکنان افغانستانی می توانیم اختصاص دهیم.
وی با بیان اینکه آموزش ایران سالانه 24 هزار میلیارد تومان پول هزینه می کند، گفت: این رقم صرفا برای هزینه های جاری 12 میلیون دانش آموز است. اگر آن را به تعداد دانش آموزان تقسیم کنیم سالانه برای هر دانش آموز به طور میانگین 2 میلیون تومان هزینه می کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به صحبت های یکی از مسئولان کشور افغانستان که خواستار کم شدن یا قطع شهریه دانش آموزان افغانستانی بود، گفت: در قانون اساسی ایران قید شده است که آموزش باید رایگان باشد اما در مدارس بابت هزینه های جاری از خانواده ها پول گرفته می شود. اگر بخواهیم شهریه حقیقی را از دانش آموزان محصل در ایران دریافت کنیم باید 2 میلیون تومان گرفته شود اما مبلغی بسیار ناچیز از آنها بابت شهریه دریافت می شود.
همچنین، احمد اشرفی، مشاور ارشد وزیر معارف کشور افغانستان نیز گفت: با توجه به مشترکات فرهنگی، زبانی و دینی که با ایران داریم خواستار همکاری های برادرانه و نزدیک با دولت ایران خصوصا آموزش و پرورش هستیم.
وی افزود: بازدیدهایی از دانشگاه شهید رجایی و مرکز سنجش آموزش و پرورش به ایران صورت گرفته و به همین منظور تفاهم نامه هایی نیز انجام شده است و 25 نفر از معلمان داخل افغانستان در مقطع کارشناسی ارشد بورسیه شده و فارغ التحصیل خواهند شد و هم اکنون شاهد خدمات عظیم ایرانیان در کشورمان است.
وی افزود: مجتمع فرهنگی به نام ابن سینا در کابل ساخته شده است و این مرکز فرهنگی با معماری اصیل ایرانی برکات بسیاری را برای مردم افغانستان دارد و در این مجتمع فرهنگی، مدرسان تربیت معلم آموزش هایی را می گذرانند.
نظر شما