به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حشمت الله عسگری، صبح امروز(۲۵ بهمن) در جریان دیدار با قائم مقام استاندار میسان عراق در شهرستان مرزی دهلران، گفت: ایجاد مرز مشترک بین دو استان ایلام و میسان عراق موجب خوشحالی اهالی این مناطق می شود و هر دو استان از ظرفیت های مناسبی برخوردار هستند که مراودات مرزی به افزایش بهره وری آنها می انجامد.
وی، افزود: برای ایجاد زیرساخت های لازم بازارچه چیلات دهلران حدود ۵۰ هکتار زمین مشخص شده که از این میزان ۲۵ هکتار در مرز ایران و مابقی در مرز عراق است.
معاون استاندار ایلام، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به منظور تسریع در روند کار ایجاد بازارچه مرزی چیلات تامین آب و برق منطقه را به مدت ۲ سال تامین می کند.
عسگری، با ذکر وجود ظرفیت تردد روزانه روزانه بین ۷۰۰ تا ۱۰۰ کامیون در مرز چیلات تاکید کرد: باید روند کار به گونه ای پیش برود که اربعین سال آینده مرز چیلات به عنوان مرز مشترک محل تردد زائران مطرح باشد.فاهم نامه ایجاد مرزمشترک چیلات در دهلران امضا شد
معاون اقتصادی استان میسان نیز در این دیدار ایجاد مرز مشترک در محدوده استان های ایلام و میسان را متکی بر ضرورت و همچنین وابستگی های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی طرفین عنوان کرد.
کامل جلوب حاتم، با یادآوری مذاکرات و موافقت پیشتر استانداران ایلام و میسان، علت تاخیر در اجرای این مرز مشترک را انجام چرخه اداری و نیز موافقت دولت مرکزی و نهادهای مرتبط و روال معمول برای طرفین عنوان کرد و گفت: ایجاد بازارچه مرزی چیلات علاوه بر موافقت مسوولان استان ، باید به تصویب دولت مرکزی نیز برسد.
وی، افزود: فراهم شدن آب ، برق و دیگر زیرساخت ها ضرورت ایجاد نقطه مرز مشترک است که در این خصوص با توجه به مشکلات عراق، تسریع در راه اندازی بازارچه نیازمند کمک ایران است.
معاون اقتصادی استان میسان، یادآور شد: با توجه به اینکه چندین نقطه برای ایجاد بازارچه مرزی مشخص شده ما بهترین نقطه را چیلات می دانیم و تصمیم نهایی را دولت مرکزی عراق خواهد گرفت.
در پایان این دیدار تفاهم نامه ایجاد خروجی مرزی مشترک بین ایلام و استان میسان عراق در نقطه مرزی چیلات در جوار مرز دهلران توسط معاون اقتصادی استاندار ایلام و معاون استاندار میسان عراق امضا شد.
استان یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفری میسان به عنوان یکی از استان های ۱۸ گانه کشور عراق با استان های ایلام و خوزستان همجوار است.
نظر شما