به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه ظهر امروز(3 اسفند) در جمع خبرنگاران، ابراز کرد: امسال برای نظام ما، سال حماسه سیاسی است .
وی ابراز کرد: در یک بعد دولت تدبیر و امید با پشتیبانی مقام مقام معظم رهبری و ولی امر مسلمین در عرصه سیاست خارجی، توانست به خوبی در مقابل شش قدرت بزرگ دنیا مقاومت و ایستادگی کند، خواسته های ملت را مطرح کند و علی رغم تمام شیطنت های دشمن در عرصه دیپلماسی موفق و پیروز حاضر شود.
حضور در پای صندوق های اخذ رأی اعلام حمایت از نظام است
فرماندار کرمانشاه، ادامه داد: حماسه دومی پیش رو، حماسه سیاسی است که مردم عزیز، شهید پرور و صبور ایران در 7 اسفند با حضور پای صندوق های اخذ رأی رقم خواهند زد.
رنجبر گفت: امسال که به تعبیر مقام معظم رهبری سال همدلی و همزبانی است مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن علی رغم سرما و بارش برف، با شکوه تر و با عظمت تر از سنوات گذشته به خیابان ها ریختند و نسبت به آرمان های امام راحل، نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری اعلام حمایت کردند.
وی افزود: قطعاً در انتخابات هفتم اسفند تمام کسانی که 18 سال تمام دارند پای صندوق های اخذ رأی حاضر شده، هم دل رهبری را شاد کرده و هم نه بزرگی به دشمنان می گویند.
فرماندار کرمانشاه، پیام حضور پرشور مردم را حمایت از نظام و انقلاب دانست و بیان کرد: این ملت با روحیه و صبور بار دیگر با مشارکت حداکثری و حضور پرشور در انتخاب از دستاوردهای نظام و خون شهدا و پایداری این امنیت حمایت خواهند کرد.
پیش بینی ۵۶۲ شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه
رنجبر، ابراز کرد: حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، مرکز انتخابیه کل استان است و آراء 13 شهرستان پس از جمع بندی به فرمانداری ارسال و پس از تجمیع آراء اعلام می شود.
وی عنوان کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی فرمانداری کرمانشاه یک حوزه اصلی انتخابات برای شهر کرمانشاه، بخش های مرکزی، بیلوار، کوزران، ماهیدشت و فیروزآباد است.
فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه انتخابات بخش مرکزی توسط هیئت اجرایی شهرستان کرمانشاه اجرا می شود، اعلام کرد: 562 شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه پیش بینی شده است.
اختصاص یک شعبه اخذ رأی به کلیمیان شهر کرمانشاه
وی با اشاره به اینکه فرمانداری کرمانشاه حوزه اصلی اقلیت های دینی است، اضافه کرد: یکی از این شعب مربوط به شعبه اخذ رأی کلیمیان است.
شعبات ثابت و سیار اخذ رأی در شهر کرمانشاه و بخش های مختلف آن
رنجبر، خاطرنشان کرد: از مجموع شعب پیش بینی شده، 499 شعبه در شهر کرمانشاه است که از این تعداد 405 شعبه ثابت در مدارس، ادارات، مساجد، بانک ها و سایر اماکن دولتی و 14 شعبه سیار برای بیمارستان ها، پادگان ها و برخی کارخانجات و صنایع اختصاص یافته است.
فرماندار کرمانشاه، اذعان کرد: در حوزه بخش مرکزی 50 شعبه برای روستاها در نظر گرفته شده که 6 شعبه به صورت ثابت و 44 شعبه سیار و دهگردشی است.
وی اظهار کرد: در بخش ماهیدشت هم 26 شعبه برای اخذ آراء مردم در نظر گرفته شده است که از این تعداد 2 شعبه ثابت به شهر ماهیدشت و 2 شعبه ثابت به روستاهای بزرگ اختصاص دارد و مابقی شعب روستایی سیار و به صورت دهگردشی هستند.
رنجبر، ابراز کرد: در بخش بیلوار 14 شعبه دایر خواهد شد که یک شعبه آن به صورت ثابت در مرکز بخش قلعه و 13 شعبه دیگر سیار خواهد بود.
به گفته فرماندار کرمانشاه تعداد شعب بخش کوزران 20 شعبه به ترتیب 5 شعبه ثابت در شهر کوزران و 15 شعبه سیار برای روستاهای این منطقه است و در بخش فیروزآباد نیز 32 شعبه ثابت و سیار تعیین شده که 2 شعبه آن ثابت و مابقی سیار است.
رقابت انتخاباتی ۲۷ کاندیدای مجلس شورای اسلامی و ۴ کاندیدای مجلس خبرگان رهبری
وی در خصوص کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه، گفت: در حال حاضر 27 کاندیدای تأیید صلاحیت نهایی شده اند که یکی از این کاندیداها پس از ثبت نام از حوزه انخابیه تهران به کرمانشاه انتقال یافته است.
رنجبر، بیان کرد: به طور تقریبی در کرمانشاه 8 نفر برای دستیابی به کرسی مجلس شورای اسلامی با هم رقابت انتخاباتی دارند.
وی عنوان کرد: 10 هزار نفر عوامل اجرایی اعم از نمایندگان فرماندار، بازرسین ثابت و سیار، ناظرین ثابت و سیار شورای نگهبان، نیروی انتظامی حاضر در محل شعبه اخذ رأی و کاربران در انتخابات هفتم اسفند به کار گرفته شده اند.
فرماندار کرمانشاه، ادامه داد: تعداد 116 نفر ثبت نام قطعی و تأیید نهایی شده در انتخابات مجلس شورای اسلامی داشتیم که 3 نفر از آنان انصراف داده و یک نفر از تهران به کرمانشاه انتقال یافته است و در مجموع 27 نفر از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت نهایی شده اند.
رنجبر، عنوان کرد: در انتخابات خبرگان رهبری هم 17 نفر ثبت نام قطعی داشتیم که 4 نفر از آنان انصراف دادند و در نهایت 9 نفر عدم احراز صلاحیت شده و 4 نفر از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت نهایی شدند.
بیش از ۸۰۵ هزار نفر در کرمانشاه واجد شرایط رأی هستند
وی سن قانونی برای شرکت در انتخابات را 18 سال تمام عنوان کرد و گفت: متولدین 7 اسفند 1376 و ماقبل آن می توانند رأی بدهند.
این مقام مسئول، بیان کرد: 805 هزار و 263 نفر از جمعیت شهرستان کرمانشاه واجد شرایط رأی دادن هستند که در مجموع 82 هزار نفر از جمعیت کل استان رأی اولی هستند.
رنجبر در خصوص چگونگی برگزاری انتخابات، گفت: انتخابات در این مرحله به صورت نیمه مکانیزه برگزار می شود و ملاک صورتجلسات دستی تنظیم شده توسط اعضاء در محل شعبات اخذ رأی است که در پایان شمارش و قرائت آرائ تنظیم می شود.
احراز هویت رأی دهندگان در شعبات ثابت کرمانشاه
وی یادآور شد: برای اولین بار در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه در 405 شعبه ثابت شهری به جای کامپیوتر از دستگاه احراز هویت استفاده می شود.
فرماندار کرمانشاه با اشاره به بهره گیری از سیستم احراز هویت در شعبات کرمانشاه و شهرستان سنقر، ابراز کرد: قرار است در شعبات سیار هم از این دستگاه استفاده شود اما هنوز به تصمیم نهایی نرسیده ایم.
وی ساعت قانونی برگزاری انتخابات را از 8 صبح تا 18 غروب اعلام کرد و گفت: ساعت پایانی انتخابات چه در سطح شهرستان ها و چه در روستاها منوط به تمدید زمان از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور است.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت 203 ستاد انتخاباتی کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در شهرستان کرمانشاه، عنوان کرد: هر کاندیدا می تواند یک ستاد خواهر و یک ستاد برادر در هر منطقه شهرداری داشته باشد.
برخورد قانونی با تخلفات انتخاباتی/ شروع ممنوعیت تبلیغات از صبح روز پنج شنبه
رنجبر از اقدامات آموزشی و توجیهی در راستای پیشگیری و برخورد با تخلفات انتخاباتی در شهر کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: اکیپ های مقابله با تخلف های انتخاباتی و گشت های انتظامی در عین تلاش برای حاکم بود شور و نشاط بر فضای تبلیغاتی انتخاباتی با متخلفین برخورد کرده و آنان را به مراجع قضایی معرفی می کنند.
وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغاتی از ساعت 8 صبح روز پنج شنبه(6 اسفند) از تعطیلی ستادهای انتخاباتی همزمان با اتمام زمان قانونی تبلیغات خبر داد و گفت: قانونگذار باید خود به رعایت قانون احترام بگذارد و با رعایت قوانین تبلیغات انتخابات ضمن رعایت اخلاق انتخاباتی موجبات تخریب چهره شهر و زشت شدن ظاهر آن نشوند.
احتمال رد صلاحیت نمایندگان تا یک روز قبل از انتخابات وجود دارد
به گفته فرماندار کرمانشاه باتوجه به رصد تمامی فعالیت های تبلیغی و سخنرانی های کاندیداها از سوی دفتر نظارت شورای نگهبان در استان، احتمال رد صلاحیت کاندیداها به دلیل ملاحظه تخلفات انتخاباتی تا یک روز قبل از انتخابات وجود دارد، آنان را به رعایت قوانین و اخلاق انتخاباتی توصیه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: 50 درصد از رأی اولی های استان به شهرستان کرمانشاه اختصاص دارد.
رنجبر گفت: در حوزه انتخابیه کرمانشاه سه نماینده به مجلس شورای اسلامی و دو نماینده به مجلس خبرگان رهبری راه می یابند.
وی با اشاره به یک مرحله ای بودن انتخابات مجلس خبرگان رهبری کسب اکثریت نسبی آراء را ملاک تعیین کاندیدای منتخب برشمرد و افزود: در انتخابات مجلس شورای اسلامی هر یک از کاندیداها باید یک چهارم کل آراء مأخوذه شامل آراء صحیح و باطله مأخوذه را کسب کند در غیراینصورت انتخابات به مرحله دوم کشیده می شود.
نتایج انتخابات به محض تجمیع آراء اعلام می شود
فرماندار کرمانشاه بیان کرد: هر یک از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی به ازای هر سه شعبه و هر یک از کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری می توانند به ازای هر دو شعبه یک نفر را به عنوان نماینده خود به هیئت نظارت بر انتخابات معرفی کنند.
وی گفت: این نمایندگان می توانند از لحظه شروع انتخابات تا پایان قرائت و شمارش آراء حضور داشته باشند که البته این حضور صرفا جهت نظارت و باید بدون دخالت در جریان انتخابات باشد.
رنجبر، خاطرنشان کرد: به محض اتمام شمارش و تجمیع آراء صورتجلسه نهایی اعلام نتایج انتخابات اعلام می شود و نمایندگان پس از اعلام نتیجه دو روز مهلت دارند اعتراض خود را ابتدا به هیئت اجرایی و ظرف ۷ روز به شورای نگهبان اعلام کنند.
نظر شما