به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری ایران و عربستان در خصوص آینده بازارهای انرژی جهانی اختلافات جدی دارند. گفته می شود ایران از طرح تثبیت تولید نفت میان کشورهای عضو اوپک استقبال نکرده و آن را یک شوخی خوانده است .
النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در همین حال بر این باور است که با اینکه ایران از این طرح استقبال نکرده است اما بسیاری از کشورهای عضو اوپک از طرح سعودی ها حمایت کرده و میزان تولید خود را از ژانویه 2016 ثابت نگه داشته اند.
کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی ادامه دارد به طوری که بعد از اظهار نظر وزیر نفت ایران و شوخی خواندن درخواست سعودی این بازارها با کاهش 5 درصدی همراه بود .
در همین حال به نظر می رسد اختلافات میان ایران وعربستان به نوبه خود بتواند فرصت خوبی را برای کشورهای خریدار نفت به دنبال داشته باشد اما وجود مازاد در بازارهای انرژی جهان خود از چالش جدید عدم وجود تقاضا خبر می دهد که کاهش تولید نیز نمی تواند تاثیر بر آن داشته باشد.
قیمت های نفت در بازارهای جهانی و در عین حال ورود ایران به این بازارها فضایی را فراهم کرده است که به نظر می رسد قرارداد های دوجانبه میان تهران و کشورهای مختلف جهان برای طرف ایرانی بهتر باشد.
در همین حال گفته می شود درگیری های که میان ایران و عربستان در عرصه سیاسی وجود دارد عملا بر تصمیم گیری های اوپک نیز تاثیر گذار بوده است.
جمهوری اسلامی ایران که در مقطعی دومین تولید کننده نفت اوپک به شمار می رفت بر اثر تحریم ها و فشارهای سازمان ملل متحد عملا به رتبه های پایینی سقوط کرد اما اکنون و پس از برجام این کشور توانسته است در بازارهای جهانی نقش از دست رفته خود را احیا کند.
نظر شما