به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، علیرضا لاور، مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور امروز (15 اسفند) در نشست مسجد طراز اسلامی در یزد با اشاره به شاخصه های این مسجد گفت: ابتدایی ترین اتفاق در راستای مسجد طراز اسلامی از فرمایشات حضرت آقا در سال 89 به اجلاس نماز بود که از عنوانی به نام مسجد طراز اسلامی نام بردند.
وی افزود: وظیفه ما احیای تمدن اسلامی است و تمدن اسلامی نیز از زمان رسالت حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) وجود داشته و در سال 57 برهه جدیدی بوجود می آید که زمینه ای بوجود می آید که حاکمیت بتواند تمدن اسلامی را ساری و جاری کند.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور خاطرنشان کرد: مراحل تمدن اسلامی، انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و امت اسلامی است که هر کدام تعارف خاصی دارد.
لاور تصریح کرد: انقلاب اسلامی زمانی نام برده می شود که دگرگونی همه جانبه در راستای اسلام است
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی به معنی نفی هر رژیم غیر اسلامی است و این شعار ما «لا اله الا الله» کاملا انقلابی و اسلامی است و اولین اصل مسلمان شدن نیز همین شعار است و نسبت به هر غیر اسلامی کافر شویم.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: گام دوم نظام اسلامی است بدین معنی که چارچوب ها، سیستم ها و مجموعه قوانین و سازوکارها اسلامی باشد و زمانی که شورای نگهبان بر این قوانین نظارت می کند نشان دهنده این است که نظام اسلامی وجود دارد.
لاور بیان کرد: در دولت اسلامی که گام بعدی است تمامی مسئولان و عاملان حاکمیت تمامی رفتار و کنش و تعامل و سبک زندگی خود را اسلامی دارند و هر فردی بایستی این شاخصه را داشته باشد و در این صورت دولت اسلامی شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: گام بعدی نیز جامعه اسلامی است که تمامی تعاملات و اتفاقات و کنش های مردم با یکدیگر و دولتمردان اسلامی است که این در زمان انقلاب اتفاق افتاد.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: سطح بالاتر از آنها نیز در خصوص امت اسلامی است که نمونه ای از آن پیاده روی اربعین است که حرکتی فرامرز جغرافیایی با نگاه به ولی و جامعه اسلامی است و هر کسی به هر نحوی کمک کرده و هیچ کسی به دنبال زیاده خواهی نیست.
لاور افزود: این که حضرت آقا می فرمایند: «هدف رسیدن به مسجد طراز اسلامی است و دور نیستند مساجدی که دورنمای آن را دارند بدین معنا است که برخی از این مساجد هدف را تحقق بخشیده اند و همچون اربعین حسینی عمل می کنند.»
وی ادامه داد: شما نمی توانی انقلاب اسلامی را کنار گذاشته و به سطح بعدی برسی بلکه انقلاب اسلامی در تمامی سطوح وجود دارد.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: اگر ما نگاه به آینده نداشته باشیم در زندگی و فعالیت های خود باخته ایم و این نگاهی است که طلبه جوانی به نام سید روح الله خمینی حرکتی جهانی را رقم می زند.
لاور بیان کرد: نگاه ما بایستی تمدن اسلامی باشد و حضرت آقا نیز اگر نگاهی همه جانبه نگر برای جامعه اسلامی دارند و در همین راستا نیز به ایشان ولی امر مسلمین جهان می گوییم.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور خاطرنشان کرد: دانشگاه ها با مقطع سنی و گروه مخاطب خاص سر و کار دارند و حضرت آقا نیز در این خصوص فرمایشات خود را بیان می کنند اما در مسجد به مراتب فراتر از آن است و همه اقشار مختلف جامعه در ان حضور دارند و در مسحد قابلیت الگویی امام و امت را در جامعه دارند.
لاور تصریح کرد: مسجد باید مینیاتور خوبی در راستای امت اسلامی باشد و الگویی برای شناخت امت اسلامی باشد.
وی ادامه داد: اینکه ما در مسجد کار می کنیم بدین دلیل است که مسجد پابلوت تمدن اسلامی است و طیف وسیعی از جامعه مخالب همان طیف جامعه اسلامی است.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور خاطرنشان کرد: در دانشگاه الفاظ استاد و دانشجو است و واژه آن به تمدن اسلامی نمی خورد اما در مسجد واژه امام و ماموم این چنین نیست و اشتراک لفظی در آن وجود دارد.
لاور تصریح کرد: تقدس و مکانت مسجد از دیگر عوامل جامعه اسلامی و شکل گیری امت اسلامی است در حالی که دانشگاه نمی تواند این چنین باشد.
وی ادامه داد: امروز ما بعد 5 سال این مطالب را منتقل می کنیم ولی متاسفانه در این مدت ها حرف های حضرت آقا روی زمین مانده است در حالی که باید بارها زودتر از آن عمل می کردیم.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: متاسفانه ما با برخی از نهادها تضعیف کارکرد مساجد را داشته باشیم ولی امروز باید تلاش کنیم تا کارکردهای فرهنگی مساجد را احیا کنیم که اگر مسئولین فقط به این یک بند توجه می کردند بسیاری از مشکلات ما حل می شد.
لاور بیان کرد: اگر بتوانیم فضای مسجد را فضایی با عنوان مطالعه قرار دهیم می توانیم کارکردهای مثبتی برای آن داشته باشیم اما باید توجه داشته باشیم که کتابخانه مساجد با این بخش فرق می کند.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور تصریح کرد: مامومین شامل متولیان، نخبگان و عوام هستند که هر کدام وظایف خاص دارند و ما اگر دنبال جذب هستیم و برنامه ای برای مسئولین نداشته باشیم بخشی از جذب ما مانده است.
لاور افزود: در حوزه نمازگذار باید در حوزه ازدواج و ... برنامه داشت و مسجد متعالی مسجدی است که بتواند صفر تا صد مراسم را برگزار کند.
مدیرکل پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور با اشاره به اهمیت توجه به مسجد طراز اسلامی گفت: مسجد طراز اسلامی، گام مهم و اساسی برای ایجاد تمدن اسلامی است.
لازم به ذکر است، این نشست به همت دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد یزد برگزار شد.
نظر شما