کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش مهمی در تعالی تربیتی جوانان دارند

خبرگزاری شبستان: آیت الله قرهی با اشاره به جایگاه بی بدیل کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در حوزه امور تربیتی، گفت: فعالیت های کانون های مساجد نقش و جایگاه ویژه ای در تعالی تربیتی نوجوانان و جوانن دارند.

آیت الله قرهی، استاد اخلاق و رییس حوزه علمیه امام مهدی (عج) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد در اعتلای فرهنگ جامعه گفت: کانون ها در فرهنگ سازی نقش مهمی را ایفا می کنند، اساسا کانون یعنی جایگاه تجمع برای اهداف خاص، حال زمانی که کانون اسلامی شد و وصف اسلامی را به خود گرفت در حقیقت باید جایگاهی متناسب با این جایگاه اسلامیت داشته باشد.

 

وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد در حوزه مباحث فرهنگی می توانند تاثیر به سزایی داشته باشند، البته زمانی که از فرهنگ سخن می گوییم قاعدتا این فرهنگ زیرمجموعه ها و فروعاتی دارد، کانون ها می توانند در حوزه قرآن کریم، مهدویت، حدیث شناسی، مباحث اخلاقی و بسیاری از موضوعات دیگر فعالیت خود را گسترش داده و حرکتی فرهنگ ساز را در این حوزه ها رقم بزنند.

 

آیت الله قرهی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید نسبت به مسایل و مباحث تربیتی در سلسله فعالیت های خود توجه ویژه ای داشته باشند، گفت: در حوزه تربیت نیز سه مقوله و دیدگاه وجود دارد که کانون ها باید نسبت به آن برنامه داشته باشند، اولین دیدگاه خانواده و تربیت خانوادگی، دومین دیدگاه تربیت در مراکز علمی از دبستان گرفته تا دانشگاه و سومین مساله در حوزه تربیت، تربیت و فعالیت های تربیتی برای جامعه بشری  است، بنابراین کانون های فرهنگی هنری مساجد باید تلاش کنند تا مباحث تربیتی را در ذیل این زیرمجموعه ها و برای رده های نسی که یاد شده در نظر گرفته و مباحث محتوایی در حوزه تربیت ارایه کنند.

 

وی با بیان اینکه در مباحث تربیتی سه حالت وجود دارد افزود: حالت اول تربیت سنتی است که منظور من از تربیت سنتی یعنی سنت هر قوم و طایفه خاص، مساله دوم در باب تربیت، تربیت دینی است که این شاخه مافوق مباحث سنتی و  مباحث قوم گرایی است، اما مساله سوم در تربیت، تربیت روز به معنای مفهومی دینی آن است که حضرت امیر(علیه السلام) نیز فرمودند که فرزندان خود را به روز تربیت کنید. این دیدگاه حضرت یعنی مسایل و روش های تربیتی باید با دوران و زمانه دنیای روز تطابق داشته باشد. بنابراین باید در حوزه مباحث تربیتی بر اساس مسایل روز دنیای اسلام فعالیت کنیم نه دنیای امروز غرب، برای مثال امروز رایانه، شبکه های اجتماعی موبایلی و اینترنتی گسترش یافته است، این ابزار می تواند موثر واقع شود به شرطی که در جهت صحیح ساماندهی شوند و در حوزه های تربیتی نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. کانون های فرهنگی هنری می توانند از این ابزار در جهت تربیت صحیح بهره بگیرند.

 

این استاد اخلاق تصریح کرد: اما مساله دوم که کانون های فرهنگی هنری مساجد باید نسبت به آن مبادرت ورزند حضور در مباحث سیاسی است، منظور از این حضور توجه به مطالب سیاسی است نه سیاسی کاری، در این مقوله نیز سه دیدگاه وجود دارد، یکی مبحث سیاست از دیدگاه دین بر اساس مبانی حکومت ولایت فقیه که آرمان های حقیقی دینی است، دوم توجه به مطالب سیاسی بر اساس مبانی و نگرش سیاسی ائمه اطهار(علیهم اسلام) آن هم اقلا از باب نگاه گذرا به تاریخ، اما مقوله سوم آن است که سیاست از دیدگاه روز بررسی شود آن هم به این دلیل که فریب نخوریم وسیاست هایی که دشمنان دین دارند را بدانیم.

 

آیت الله قرهی در ادامه تشریح وظایف کانون های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: علاوه بر آنچه که یاد شد مسئولان کانون ها باید نسبت به مسایل مربوط به تندرستی و ورزش نیز برنامه ها و فعالیت هایی را برای نوجوانان و جوانانی که به این کانون ها مراجعه دارند طراحی کنند، خود مساله ورزش سه وجه دارد، اولا ورزشی که دنیا به عنوان ورزش قهرمانی می شناسد مد نظر ما نیست، دوم اینکه مقصود ما ورزش پهلوانی است که البته منظور ما از ورزش پهلوانی این نیست که اگر کسی در این رقابت ها پیروز شد جایزه ای به او تعلق نگیرد. اما مساله سوم در حوزه ورزش این مساله است که ورزش را با توجه به شرایط تعریف کنیم، مثلا برخی ورزش ها برای ساختار فیزیکی مردان ممکن است و آنها از عهده آن ورزش بر می آیند، این مسایل باید لحاظ شود بنابراین کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به این مسایل باید در حوزه امور ورزشی نیز فعال باشند.

 

وی در پایان گفت: اگر تمامی این موارد زیر نظر یک روحانی در مساجد به سامان برسد قطعا کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در راستای تعالی جوانان بیش از پیش قدم بردارند.

 

کد خبر 528750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha