مهمترين پايه نظام اعتماد مردم به صندوق آرا/ افزایش درخواست همکاریهای علمی دوران پساتحریم

خبرگزاری شبستان:فضای مجازی در خدمت ترویج اعتقادات تشیع، افزایش درخواست همکاریهای علمی دوران پساتحریم، فراهم كردن شرايط مناسب حج سال آینده مشكل است، مهمترين پايه نظام اعتماد مردم به صندوق آراست برخی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، فضای مجازی در خدمت ترویج اعتقادات تشیع، افزایش درخواست همکاریهای علمی دوران پساتحریم، فراهم كردن شرايط مناسب حج سال آینده مشكل است، مهمترين پايه نظام اعتماد مردم به صندوق آراست برخی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

مشکل اشتغال در کشور با یک تحرک و ایجاد رونق اقتصادی رفع خواهد شد

حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در پایان سفر کاروان تدبیر و امید به استان یزد در جمع خبرنگاران، درباره دستاوردهای این سفر افزود: این طرح ها که پیش از سفر کاروان تدبیر و امید در جلسات تهران با حضور وزرا و استاندار مورد بحث و بررسی قرار گرفت، در زمینه های راه، راه آهن، تامین آب بویژه آب آشامیدنی روستاییان، تکمیل گازرسانی به روستاها، طرح های ورزشی، فرهنگی، عمران شهری، برق، گردشگری، مخابرات و  بهداشت و درمان درنظر گرفته شده است.

روحانی با اشاره به جاذبه های فراوان استان یزد اظهار داشت: افتتاح وآغاز عملیات اجرایی چندین طرح در بخش های برق، مسکن و صنعت و همچنین بحث و بررسی درباره پروژه های نفت و گاز، مخابرات، طرح های سازمان تامین اجتماعی و طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی در جلسه شورای اداری، از دیگر اقدامات و برنامه های مهم در این سفر برای آبادانی و توسعه استان بود.

رییس جمهوری با اشاره به اهمیت اجرایی شدن طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و اقدامات اتخاذ شده در دولت یازدهم در این زمینه، ادامه داد: 400 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه برای این طرح که تحولی بزرگ در استان در زمینه کشاورزی، صنعت و آب آشامیدنی بوجود خواهد آورد، اختصاص داده شد.

روحانی همچنین در ابتدای سخنان خود از مهمان نوازی و استقبال گرم و پرشور مردم فهیم و دلاور استان یزد در طول این سفر از کاروان تدبیر و امید قدردانی کرد.

رییس جمهوری در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مرکزیت یزد در ارائه خدمات درمانی به استان‌های جنوب شرقی کشور و از سوی دیگر گستردگی بیماری‌هایی چون سرطان، دولت چه تدبیری برای رسیدگی به این مشکل دارد؟ ، گفت: در همین ارتباط ساخت مرکزی در یزد امروز مصوب شد که به شکل انحصاری برای درمان سرطان است و به تعبیری مجهزترین و بزرگ‌ترین مرکز در نوع خود در کشور خواهد بود.

روحانی در پاسخ به سوال بعدی درباره برنامه دولت برای رفع مشکل بیکاری در استان یزد اظهار داشت: اشتغال مساله مهم همه کشور است. با توجه به اینکه ترکیب جمعیت جویای کار در کشور گردش به سوی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است دولت به فکر ایجاد اشتغال متناسب با شان همه افراد جویای شغل است.

رییس جمهوری افزود: مشکل اشتغال در کشور با یک تحرک و ایجاد رونق اقتصادی رفع خواهد شد که لازمه آن تلاش برای تحقق رشد 8 درصدی مدنظر در برنامه پنج ساله ششم است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد.

روحانی تصریح کرد: برای تحقق رشد 8 درصدی نیاز به جذب سرمایه‌گذاری از داخل و خارج کشور و به کارگیری فناوری داخلی و خارجی برای ارتقای بهره‌وری داریم و این همان مسیری است که آن را برجام 2 نامیده‌ام. اولین گام در مسیر اجرای برجام 2 این است که حاشیه‌ها را کنار گذاشته و همه برای رشد کشور قدم در میدان بگذاریم.

رییس جمهوری خاطرنشان ساخت: تحریم به عنوان مانع بزرگ از مسیر رشد اقتصاد کشور برداشته شده است. دولت به تنهایی قادر به اجرای سیاست‌های تحقق رشد 8 درصدی نیست و بخش خصوصی، بخش تعاونی و همه فعالان اقتصادی باید به میدان بیایند.

روحانی در پاسخ به این سوال که یزد در وصول درآمدهای مالیاتی جزو استان‌های اول کشور است، اما در برخورداری از این منابع در ردیف‌های پایین‌تر است، گفت: البته آماری که رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی امروز ارائه دادند این گفته را تایید نمی‌کند. یزد به نسبت بودجه عمرانی خوبی دارد و در این سفر هم علاوه بر 970 میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های مصوب 400 میلیون دلار نیز منابع از صندوق توسعه ملی برای رفع مشکل آب در استان تخصیص یافت.

خبرنگار دیگری از رییس جمهوری سوال کرد: معمولا بخش‌هایی که در حال کار کردن هستند بسته‌های حمایتی دریافت می‌کنند، اما بخش‌های نوپا مثل نخبگان در این میان از دریافت حمایت مغفول می‌مانند، دولت چه برنامه‌ای برای حمایت از این بخش‌ها دارد؟

روحانی پاسخ داد: دولت حمایت خوبی از همه فعالان و شرکت‌های دانش بنیان به عمل آورده است و اساسا مهم‌ترین بخش معین دولت در تحرک اقتصادی مدنظر برای آینده و جذب تکنولوژی و سرمایه از خارج و داخل کشور همین شرکت‌های دانش بنیان هستند.

رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در استان یزد چیست؟ ، گفت:‌ دولت برای اجرای این سیاست‌ها ستادی تشکیل داده که معاون اول رییس جمهوری رییس آن است و  طرح‌های مورد نظر این ستاد را پیگیری می‌کنم.

روحانی اضافه کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به دنبال ساختن اقتصاد درونزا و برون‌نگر است. آنچه امروز دولت در راستای ارتقای شاخص‌های مختلف اقتصادی به دنبال آن است مثل افزایش تولید نفت و گاز، فعال کردن ظرفیت‌های گردشگری در کشور، افزایش تولیدات کشاورزی و مواد غذایی و کاهش اتکا به واردات در این حوزه و امثال آن همه در راستای تقویت اقتصاد درونزا است که البته نگاهش به صادرات است و این همان اقتصاد مقاومتی است.

رییس جمهوری تاکید کرد: دولت برای همه دستگاه‌ها نیز برنامه‌های مشخصی در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تدوین کرده است که پیگیر اجرای آنها هم هست.

فراهم كردن شرايط مناسب حج سال آینده مشكل است

حجت الاسلام حسن روحاني رييس جمهور در نشست خبري امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال شبستان مبني بر اين كه با توجه به قطع روابط ديپلماتيك ايران و عربستان به منظور تكرار نشدن فاجعه انساني منا دولت چه برنامه اي براي حفظ جان حجاج در سال ٩٥ دارد، گفت: روابط ما با عربستان به دفتر حفظ منافع كشيده شده و در سال آينده بايد براي صدور ويزاي حجاج نيز اقدامات جدي تري انجام دهيم.

روحاني با بيان اين كه فراهم كردن شرايط حج براي حجاج ايراني در سال ٩٥ مشكل تر خواهد بود، خاطرنشان كرد: در حال حاضر حج عمره ما تعطيل است و هنوز هم مسئولان ما با مقامات سعودي در اين زمينه جلسه اي نداشته اند.

رييس قوه مجريه با تاكيد بر اين نكته كه پيش از برگزاري جلسه بين مسئولين حج ايران و سعودي نمي توان اظهار نظر قطعي داشت، يادآور شد: فاجعه انساني منا بسيار درد آور بود و ايرانيان عزيزي در اين حادثه جان خودشان را از دست دادند كه امسال براي تكرار نشدن چنين فاجعه اي با توجه به قطع شدن روابط ايران و عربستان راه دشواري در پيش است.

مهمترين پايه نظام اعتماد مردم به صندوق آراست

حجت الاسلام حسن روحاني، رييس جمهور كشورمان بعد از ظهر امروز در نشست خبري گفت: انتخابات امسال سالم، قانونمند و باشكوه بود و مردم با اعتماد و نگاه به آينده پاي صندوق راي آمدند.

وي با بيان اين كه پايه نظام اعتماد مردم به صندوق آراست، افزود: مردم بايد به صندوق آرا نگاه تغيير داشته باشند و در اين انتخابات از گروه ها بيشتر معتدلين انتخاب شدند.

رييس قوه مجريه خاطرنشان كرد: ما مجلس دهم تابع دولت نمي خواهيم و باتوجه به راي مردم براي ادامه راه اعتدال و انتخابات ٩٢، ما مجلس همراه و همدل با دولت مي خواهيم. 

روحاني سال ٩٤ را سال به ياد ماندني و تاريخي براي ملت خواند و يادآور شد: امسال از آغاز طليعه اش تعامل سازنده با جهان بود و اولين قدم مهم در توافق هسته اي در لوزان برداشته شد و سپس در ٢٣ تير به روز تاريخي تعامل و توافق هسته اي رسيديم.

وي با يادآوري لغو بيانيه هاي سازمان ملل و شوراي امنيت در ٢٩ تير در ادامه گفت: در ٢٤ آذر نيز شوراي حكام پرونده احتمالي نظامي ايران بسته شد و در ٢٦ دي ماه به تصويب نهايي برجام رسيديم و از فرداي آن روز تحريم ها عليه ايران لغو شد.

 رييس شوراي عالي امنيت ملي در ادامه يادآوري وقايع سال ٩٤ به تشريح انتخابات ٧ اسفند پرداخت و اظهارداشت: هفتم اسفند مردم به نظام، رهبری و دولت‌شان بار دیگر اعتماد خود را نشان دادند و پای صندوق آرا آمدند و جهان را یک بار دیگر به شگفتی واداشتند.

روحاني ادامه داد: مردم با حضورشان پایه‌های نظام را بیش از گذشته مستحکم کردند و دولت نیز همه توان خود را برای برگزاری یک انتخابات قانونمند، سالم و شکوهمند به کار گرفت.

 رییس جمهور با تصريح اين كه ممکن است برخی انتظارات در انتخابات برآورده نشده باشد، خاطرنشان كرد: از زمان ثبت نام کاندیداها تا روز انتخابات دولت هیچ شب آرامی را نداشت و همه توان خود را به کار گرفت تا امید را به جامعه برگرداند.

وي با بيان اين كه دولت همه تلاش خود را به کار گرفت تا در حد توان و با حفظ آرامش رقابت را به رقابت حداکثری برسانیم، افزود: از رد صلاحيت شده ها هم ممنونيم كه اگر اعتراضی داشتند و اگر اقدامی کردند در چارچوب قانون بود که این به معنای بلوغ سیاسی در صحنه فعالیت‌های رقابتی و انتخاباتی بود.

روحانی گفت: با تلاش فراگیر همگانی خوشبختانه یک انتخابات بسیار خوب به لحاظ حضور مردم و امنیت داشتیم و حتی یک ناامنی در سراسر کشور نداشتیم و در این راستا باید از همه نیروهای امنیتی، نیروهای مسلح، انتظامی، ارتش،‌ سپاه و بسیج و همه آن‌هایی که برای امنیت کشور در طول سال تلاش می کنند تشکر کنیم.

وی تاكيد كرد: ایران امروز کشور امنی است که در معرض دید جهانیان قرار دارد . در سراسر کشورهای منطقه مشابهی برای ایران از لحاظ امنیت پیدا نمی‌شود که با کمال متانت و آرامش و با نشاط، امید و اعتماد به صندوق آرا مردم در انتخابات حضور پیدا کردند.

 رییس جمهور با اشاره به اینکه پیام مردم به همه مسئولان این است که از آن‌ها همدلی می‌خواهند بيان كرد: برای دو مجلس آینده چه مجلس خبرگان رهبری که به لحاظ جایگاه دارای اهمیت ویژه است و چه مجلس شورای اسلامی که برای قانون گذاری و سرنوشت روزمره مردم اهمیت دارد خواست دولت هماهنگی و همکاری بیشتر میان همه نهادها و قواست.

وي با اطهار اين كه مجلس و دولت کنار هم و البته تابع اصول مشابه و واحد هستند و اهداف ملی واحدی را دنبال می کنند و ما دولت و مجلسی همراه و همدل می خواهیم و بسیار امیدواریم که همکاری ما با مجلس دهم بیش از مجلس نهم باشد.

وی ادامه داد: در مجلس نهم هم تلاش کردیم روابط خوبی داشته باشیم و سوالات فراوان، استیضاح‌ها ، رد یا تاخیر برخی لوایح ما را عصبانی نکرد واگر بودجه یا برنامه ششم هم امسال تصویب نشود، باز هم رابطه خوبی با مجلس نهم تا آخرین روز خواهیم داشت و البته بسیار امیدواریم در مجلس دهم شرایط بهتری برای همکاری داشته باشیم.

فلات مرکزی ایران از محدودیت های آبی رنج می برد

حمید چیت چیان وزیر نیرو در شورای اداری شهرستان اشکذر یزد با اشاره به اینکه موضوع آب همیشه موضوع مهم و مورد توجه مسئولان بوده گفت: یکی از مسیرهای حل مشکل آب، انتقال آن از کوهرنگ است.

به گفته وی مسیر و برنامه دیگر که درحال اجراست یکی انتقال آب از منطقه بهشت آباد در چهارمحال و انتقال آب از حدود 450 کیلومتری به یزد و کرمان است.

وی افزود: تامین منابع مالی این بخش مشکلات فراوان دارد و اجرای کار بسیار سنگین است که کار لوله گذاری آن شروع شده و تاکنون 26 کیلومتر آن لوله گذاری شده است.

وزیر نیرو اضافه کرد: طرح دیگر که عمدتا با سرمایه بخش خصوصی و با کمک دولت و تسهیلات صندوق توسعه انجام می شود شیرین سازی آب دریا در کنار خلیج فارس است که با 700 کیلومتر خط لوله ، آب برای مصرف صنایع و آب شرب استانهای یزد و کرمان تامین می شود.

وی درباره تولید برق نیز با اشاره به اینکه خوشبختانه استان یزد یکی از مراکز مهم و اصلی تولید برق است گفت: هم اکنون تولید برق این استان 1900 مگاوات است در حالی که پیک مصرفش 1100 مگاوات بوده در عین حال 2 هزار مگاوات نیز در حال ساخت است که یکی از نیروگاهها امروز با دو واحد گازی افتتاح می شود.

چیت چیان با اشاره به اینکه مردم یزد انسانهای توانمندی هستند و یکی از قطب های صنعتی کشور محسوب می شوند اضافه کرد: انصافا یزد از همین الگو تبعیت میکند و مردم اهل قناعت هستند .

وی تاکید کرد: اگر مصرف کنترل نشود آسیب به محیط زیست وارد می شود و اگر کنترل شود همراه با استفاده رشد را شاهد خواهیم بود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه مصرف برق استان یزد یک سوم کمتر از نرم کشور و میزان اتلاف برق آن نیز 5درصد پایین تر این نرم است ادامه داد: انسانهای مولد همیشه صرفه جو هستند و منشا ثروت آنان نیز در نحوه مصرف منابع مختلف اعم از آب و برق است.

وی همچنین با اشاره به حضور حماسی مردم در هفتم اسفند و خلق حماسه مردم گفت: مردم ایران اسلامی با تشخیص وظیفه و این حضور حماسی ، برای کشور اقتدار و سربلندی آفریدند.

وی با اشاره به سخنان رئیس جمهوری درباره انتخابات، پیروز میدان انتخابات را مردم دانست که با تمام وجود وارد عرصه شدند و تصریح کرد: کمتر کشوری در منطقه است که اینگونه انتخاباتی برگزار کند چون مردم سالاری در کشور ما بی نظیر است.

وزیر نیرو اضافه کرد: مردم ایران آگاهانه در صحنه انتخابات حضور پیدا کرده و سرنوشت خود را تعیین می کنند از سوی دیگر تاثیر آرا و اراده مردم بر سرنوشت خود بی نظیر است.

چیت چیان امروز بعد از افتتاح دو طرح در شهرستان یزد با حضور بر گلزار شهدای اشکذر و ادای احترام به مقام شهدا در شورای اداری این شهرستان شرکت کرد.

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری و کاروان تدبیر و امید تاکنون به بیست و دو استان سفر کرده که با احتساب سه سفر داخلی به شهرستانهای استان تهران ، سفر به استان یزد بیست و پنجمین سفر کاروان تدبیر و امید محسوب می شود.

بعد از انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ، سفر به یزد نخستین سفر کاروان تدبیر و امید به استانهاست.

ایجاد پایتخت کتاب نگاه دنیا را به دیپلماسی فرهنگی ایران جلب می کند

علی جنتی،  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران که هم اکنون با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در تالار وحدت در حال برگزاری است، با اشاره به اینکه کتابخانه در شهر و روستا، سرچشمه همیشه جوشانِ دانش و بصیرت است، افزود: کتابخانه پدیده ای وارداتی، لوکس یا حتی مدرن نیست.

به گفته وی، ایرانی در همه دوران تاریخ با دانایی و کتاب مأنوس بوده و ایران همیشه تاریخ مجهز به کتابخانه های بزرگی بوده است.

جنتی گفت: ما در ادامه یک سنت بزرگ و ریشه دار فرهنگی، همچنان نیازمند یک خیزش فرهنگی عظیم در روستاها هستیم و چه نیکوست که این حرکت فرهنگی با همت خود روستاییان و با کتاب شروع شده است.

عضو کابینه دولت یازدهم تصریح کرد که به سرانجام رسیدن چنین طرحِ پرباری، آن هم در سال همدلی و همراهی دولت و ملت، مایه بسی افتخار است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه برگزاری این جشنواره را یکی از مهم ترین اقدامات در توسعه فرهنگی جامعه ایرانی عنوان کرد و گفت: هر فعالیتی که در روستا انجام شود، خیر آن به تمام کشور می رسد.

جنتی افزود: کتابخانه در روستا فقط کتابخانه نیست، بلکه کانون فعالیت های متنوع فرهنگی هنری و حتی اجتماعی است که روستاییان و به ویژه جوانان را به خود جلب و نقش مهمی در توسعه و پایدارسازی روستا ایفا می کند.

وی خاطرنشان کرد: همین روستاهایی که در این جشنواره شرکت کرده اند، کتابخانه هایی دارند که محل تبادلِ تجربه های کشاورزی و ایجاد هماهنگی برای فعالیت های زیست محیطی و توانمندسازی زنان شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره گفت: در این دوره، با توجه به نقش و جایگاه جمعیت مولدِ عشایری در همه شئون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و وجود زمینه ها و ذخیره های غنی فرهنگی در این قشر، بخش عشایری هم به جشنواره اضافه شد.

جنتی افزود: این جشنواره و همچنین انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، برنامه هایی هستند که با حضور فعال نهادهای غیردولتی و مشارکت آنها با نهادهای دولتی برگزار شدند. به گفته وی امسال هم نظام بانکی به کمک این برنامه ها آمد. بنیاد ملت، وابسته به بانک ملت، همکاری و همراهیِ خوبی را شروع کرده است که امیدواریم به تقویت زیرساخت های صنعت نشر در شهرها و افزایش کتاب خوانی در روستاها منجر شود.

عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: اتفاق مهم دیگری که در فرآیند اجرایی این دوره افتاد، مذاکره و گفت وگو با نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی بود که در نهایت به مشارکت بیشتر آنها انجامید.

جنتی گفت: بر این باورم که هر کتابی که در برابر یک روستایی گشوده شود، در حقیقت بذر دانایی است که در دل جوانانش کاشته می شود، بذری که مسیر خود را برای رشد و تبدیل شدن به درختِ فرزانگی باز خواهد کرد.

وی تاکید کرد: بدون تردید همین ظرفیت ها و فعالیت های به نسبت کوچک فرهنگی، در کوتاه مدت تحولات بزرگی را رقم خواهد زد و مبنای تازه ای برای تولید و توسعه فراهم خواهد آورد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن قدردانی از همه خیراندیشانی که به اجرای این جشنواره کمک کردند، از همه سازمان های غیردولتی دعوت کرد تا در توسعه فرهنگ کتاب خوانی و احداث و تجهیز کتابخانه های روستایی مشارکت کنند. نفعی که از این راه حاصل می شود پایدار و ماندگار است.

فضای مجازی در خدمت ترویج اعتقادات تشیع/ همگی در ایجاد فضای سالم مسئولیم

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دومین همایش ملی فضای مجازی پاک با تشکر از مقام معظم رهبری در ارتباط با فرمان ایجاد شورای عالی فضای مجازی این دستور را اهمیت ایشان به فضای مجازی دانست و عنوان کرد: فضای مجازی به سرعت در حال تحول است، وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی باید از ظرفیت دانشگاهیان و افراد متخصص در این فضا استفاده کنند زیرا این محیط مجازی در تمام عرصه های زندگی تاثیرگذار است.

واعظی با اشاره به دو لبه بودن فضای مجازی به صورت فرصت و تهدید بیان کرد: این فضا سبب شد تا تاثیرات مثبت و منفی در تمام حوزه های اجتماعی سیاسی به صورت محسوس ایجاد شود و استفاده بهینه از این فضا در عرصه های مختلف امروز به مدیریت افراد بستگی دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: نگاه دولت به فضای مجازی همانند نگاهی است که به دنیای واقعی داریم، زیرا در فضای مجازی امکاناتی وجود دارد که اشخاص مختلف می توانند با استفاده از آن در زندگی روزمره، امور شخصی و استفاده به عنوان ابزار مشاغل در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند.

دکتر واعظی همچنین ادامه داد: یکی از تهدیدهای فضای مجازی که کتر به آن توجه شده است، وجود اطلاعات انبوهی است که وقت کاربران را هدر می دهد و آنها زمان خود را برای خواندن مطالبی که نیاز به آن ندارند از بین می برند.

وی با اشاره به اهمیت وجود فضای مجازی پاک و سالم خاطر نشان کرد: تمام مسئولین حکومتی، دولتی، خانواده و حتی مدارس باید به وظیفه خود در قبال داشتن فضای مجازی پاک تلاش خود را انجام دهند و دولت نیز در مبارزه مستمر با فضای غیر پاک مجازی بی وقفه در حال تلاش است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اهمیت تولید محتوای فاخر در فضای مجازی افزود: باید فعالیت خود را در جهت تولید محتوا در فضای مجازی بیشتر کنیم تا شاهد رویش هر چه بیشتر محتوای فاخر در این فضا باشیم و در این محتوا اعتقادات دینی نقش ارزشمند دارد که باید به گونه ای فرهنگ تشیع را ترویج دهیم که تبلیغ گروهک های تکفیری در خصوص اعتقادات افراطی خود در فضای مجازی بی اثر شود.

دکتر واعظی در پایان گفت: باید همگی تلاش کنیم تا شرایط موجود در فضای مجازی را به نفع منافع ملی رقم بزنیم و تهدیدها را از بین ببریم.

گسترش همکاری ایران و بلغارستان

همزمان با برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلغارستان، دکتر واعظی با وزیر حمل و نقل و ارتباطات بلغارستان دیدار و گفت و گو کرد.

واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از این دیدار در جمع خبرنگاران با اشاره به روابط خوب دو کشور در گذشته اظهار داشت: ایران و بلغارستان از نظر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دارای روابط خوبی بوده اند که متاسفانه در سالهای گذشته شاهد کاهش حجم روابط بودیم.

واعظی مذاکرات امروز را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در جلسه امروز زمینه افزایش روابط دو کشور مورد بحث و تبادل نظر واقع شد.

واعظی از مذاکره در زمینه از سرگیری روابط بانکی دو کشور و نیز فعال کردن کریدور حمل و نقل ایران - اروپا از طریق بلغارستان و گسترش همکاری بین بخش خصوصی دو کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه زمینه های خوبی برای همکاری بین ما و بلغارستان در زمینه ICT وجود دارد و در حال حاضر هم مسئولان پستی دو طرف در زمینه گسترش همکاری ها بایکدیگر در حال مذاکره هستند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از دیگر زمینه های همکاری دو کشور به مخابرات، اینترنت، پژوهش و تحقیق اشاره و ابراز امیدواری کرد: پس از این سفر شاهد گسترش همکاری های دو کشور در زمینه ICT و بویژه بخش خصوصی دو طرف باشیم.

ایوایلو موسکوفسکی وزیر حمل و نقل و ارتباطات بلغارستان نیز با ابراز خرسندی از مذاکرات خود با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران گفت: مذاکرات امروز بسیار مثبت بود بویژه آن که به سرعت زمینه های مشترک همکاری شناسایی و توافق صورت گرفت.

وی با بیان این که آینده روابط دو کشور را خوب پیش بینی می کند، افزود: امیدوارم دیگر در روابط دو کشور فاصله ای رخ ندهد.

وزیر حمل و نقل بلغارستان هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان را مبنای جدیدی در راستای توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری دو طرف برشمرد و اظهار داشت: هر چه در توان داشته باشیم انجام می دهیم تا روابط را به سطح پیشین خود برگردانیم.

 

گفتنی است، هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور پس از هفت سال وقفه به ریاست وزیر راه و شهرسازی در حال برگزاری است.

لایحه ساماندهی سهام عدالت به تصویب هیئت وزیران رسید

لایحه «ساماندهی سهام عدالت موضوع اصلاح موادی از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (44) قانون اساسی» در جلسه هیأت دولت به ریاست دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تصویب شد. این لایحه با هدف انعطاف بیشتر در شناسایی مشمولان بهره‌مندی از سهام عدالت، کارآمدتر شدن شیوه مدیریت سهام، تسریع در آزادسازی سهام، تحقق گسترش مالکیت عمومی و حفظ و ارتقای ثبات بازار سرمایه و منابع مشمولان تصویب شد.

لایحه موافقت‌نامه بازرگانی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی تایلند و نیز لایحه موافقتنامه همکاری‌های اقتصادی بین دولت‌های ایران و مجارستان از دیگر مصوبات جلسه عصر یکشنبه هیأت وزیران بود.

با تصویب دولت، 269 مورد از اقلام پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران جهت اعطای ترجیحات تعرفه‌ای به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تعیین شد.

با اعلام این فهرست، ایران به عنوان عضو اصلی مشارکت‌کننده در اجرای پروتکل طرح تعرفه‌های ترجیحی برای نظام ترجیحات تجاری میان کشورهای عضو سازمان یاد شده محسوب می‌گردید.

همچنین به موجب این تصمیم، نرخ‌های تعرفه اقلام پیشنهادی در نرخ فعلی تثبیت و موانع غیرتعرفه‌ای غیرفنی حذف می‌شود.

افزایش درخواست همکاریهای علمی دوران پساتحریم

محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هشتمین نشست شورای مدیران این وزارتخانه افزود: به علت داشتن ظرفیت های بالا و پیشرفت های علم و فناوری در کشورمان، کشورهای دیگر علاقمندی زیادی به گسترش همکاری های علمی با ایران دارند و پس از نهایی شدن مذاکرات هسته ای و فراهم شدن زمینه بیشتر همکاری های بین المللی، شاهد چند برابر شدن درخواست کشورهای دیگر برای همکاری با ایران هستیم.

وی اضافه کرد: در همه سفرهای مقامات کشورمان به دیگر کشورها و سفر مقامات دیگر کشورها به جمهوری اسلامی، افزایش همکاری های علمی و فناوری، بخشی از مذاکرات است و در سفر ریاست جمهوری به فرانسه نیز افزایش همکاری های دانشگاهی، علمی و فناوری بین دو کشور مورد بحث قرار گرفت.

فرهادی اظهار کرد: همکاری علمی با ایران برای کشورهای دیگر اهمیت بالایی دارد و در سفر رئیس جمهوری سوئیس به ایران نیز دیدیم که وی در بدو ورود به ضرورت افزایش همکاری های علمی اشاره کرد و برای سخنرانی علمی در دانشگاه تهران حضور یافت و چندین تفاهم نامه همکاری دانشگاهی به امضا رسید.

وی بر اهمیت بالای دستگاه آموزش عالی تاکید کرد و گفت: همه نیروهای انسانی مورد نیاز کشور در تمام دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی و خصوصی در آموزش عالی تربیت می شوند و مخاطبان این وزارتخانه طیف وسیعی از مردم را شامل می شود، لذا موفقیت در این مسیر، به دقت بالا، تصمیم گیری خردمندانه و تلاش فراوان نیاز دارد.

بر اساس این گزارش، در این نشست مدیران وزارت علوم در خصوص برنامه های این وزارت تبادل نظر کرده و چند تن از مدیران نیز گزارش هایی در خصوص حوزه کاری مرتبط با خود ارائه کردند.

همکاری ایران و ترکیه پایه‌های ثبات در منطقه را مستحکم می‌کند

حسن روحانی روز شنبه در دیدار "احمد داود اوغلو" نخست‌وزیر ترکیه با اشاره به اینکه ایران و ترکیه دو کشور برادر و همسایه با اشتراکات فراوان دینی و فرهنگی هستند، گفت: اساس تفکر دینی در دو کشور با برخی کشورهای خشونت‌طلب کاملاً متفاوت است، امروز برقراری وحدت اسلامی و همبستگی میان مسلمانان رسالت و وظیفه بزرگ همگانی است و تهران و آنکارا به عنوان دو کشور مهم همسایه می‌توانند در برقراری اتحاد دنیای اسلام ، گام‌های سازنده و مؤثری بردارند.

رییس‌ جمهوری ضرورت مبارزه با تروریسم را به عنوان یک خطر و تهدید مشترک برای همه ملت‌ها مورد تأکید قرار داد و گفت: کشورهای بیگانه، به دنبال حل و فصل ریشه‌ای مشکلات منطقه‌ای نبوده و صرفاً به دنبال منافع خود هستند. لذا معتقدیم مشکلات منطقه باید توسط کشورها و ملت‌های منطقه حل و فصل شود و بدون تردید همکاری ایران و ترکیه در ایجاد صلح پایدار در منطقه نقش سازنده‌ای خواهد داشت.

دکتر روحانی با تأکید بر نقاط مشترک موجود میان تهران و آنکارا، تصریح کرد: در اینکه باید به تمامیت ارضی کشورها احترام گذاشته شود، آینده هر کشوری توسط مردم آن کشور تعیین شود و جنگ و خونریزی متوقف شده و به آوارگان امدادرسانی شود، اختلاف‌نظری بین دو کشور وجود ندارد و تهران و آنکارا با اشتراک نظر در این موارد می‌توانند در کنار یکدیگر، گام های جدی و مفیدی را برای حل و فصل گام به گام مسایل و مشکلات منطقه بردارند.

رییس‌ جمهوری اضافه کرد: امروز چشم بسیاری از ملت‌های منطقه به همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه است، تا کشورهای مسلمان توان و پتانسیل خود را در مسیر حل مشکلات موجود هم‌افزا کنند.

دکتر روحانی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه برخی مشکلات منطقه در روابط دو جانبه تهران – آنکارا خللی ایجاد نکرده است، اظهارداشت: هیچ مانعی در توسعه روابط دو کشور وجود ندارد و امروز فرصت مناسبی است تا در مسیر گسترش هر چه بیشتر روابط تهران - آنکارا حداکثر بهره‌برداری را در راستای منافع دو ملت به عمل آوریم.

رییس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: تهران و آنکارا ظرفیت‌های زیادی برای گسترش روزافزون روابط خود در بخش‌های مختلف بویژه در زمینه حمل و نقل، انرژی، تجارت، سرمایه‌گذاری مشترک، گردشگری و علمی و فناوری دارند و آمادگی داریم در همه این زمینه‌ها همکاری‌های مشترکی را با یکدیگر آغاز کنیم.

دکتر روحانی بر ضرورت فعال‌تر شدن کمسیون‌های همکاری مشترک تأکید و اظهار امیدواری کرد تدوین راهکارهای عملیاتی در آینده نزدیک باعث شود در روابط دو کشور تحول نوینی ایجاد گردد.

"داود اوغلو" نخست‌وزیر ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه آنکارا مصمم است فصل تازه‌ای را در روابط با تهران آغاز کند، اظهار داشت: ترکیه امروز بیش از گذشته قصد دارد روابط و همکاری‌های برادرانه خود را در عرصه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

نخست‌وزیر ترکیه با بیان اینکه بزرگترین بخش سرمایه‌گذاری و صاحبان صنایع را به همراه خود به تهران آورده است، گفت: ایران و ترکیه تکمیل‌کننده هم هستند و از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی برای گسترش سطح همکاری‌ها برخوردارند و می‌توان با سرمایه‌گذاری‌های مشترک صنعتی و تجاری گام‌های مفیدی را در راستای منافع دو ملت برداشت.

داود اوغلو با اشاره به ضرورت همکاری‌های منطقه‌ای تهران و آنکارا و لزوم مبارزه با تروریسم، اظهار داشت: باید در مسایل منطقه‌ای دست به دست هم داده و در مقابل روش‌های بربریت‌‌گونه گروه‌های تروریستی، بایستیم.

نخست‌وزیر ترکیه تأکید کرد: ترکیه در مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه آمادگی دارد با جمهوری اسلامی ایران، همکاری کامل داشته باشد.

وی همچنین احترام به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، عدم هرگونه مداخله خارجی و تعیین سرنوشت کشورها توسط مردم را از اصول سیاست خارجی ترکیه اعلام کرد.

 

 

کد خبر 530493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha