حکومت‌های منطقه راهی جز همراهی با خواست ملت‌ها ندارند

متکی بیداری منطقه را منطق بیداری اسلامی خواند و گفت: حکومت‌های منطقه‌ راهی جز همراهی با خواست ملت‌ها ندارند و هیچ دست خارجی در کار نیست و این انقلاب‌ها کاملا برخاسته از دل توده‌های مردم است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر منوچهر متکی، کارشناس مسائل سیاسی در همایش نسل ظهور گفت: خداوند در قرآن قطعا بشارت می‌دهد که وارث زمین عباد صالح و متقی خدا هستند و در روایات هم بر این نکته تأکید شده که اگر یک روز از زمین باقی مانده باشد خداوند آن روز را چنان بلند می‌کند که حضرت مهدی (عج) ظهور کند.

وی افزود: تاریخ بشر مملو است از مبارزه میان افراد افزون‌خواه و افراد عدالت‌خواه و جنبش‌های دانشجویی نیز نمونه‌هایی از همین عدالت‌خواهی هستند که در فضایی پر شور و نشاط شکل می‌گیرند.

وزیر سابق امور خارجه با بررسی عدالت‌خواهی در انقلاب ایران گفت: انقلاب ما بزرگ‌ترین نمایش و شورآفرینی عدالت‌خواهی بود تا جایی که امام امت که با کسی تعارف نداشت، ملت ایران را افضل از امت صدر اسلام و یاران پیامبر (ص) دانست.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های امام خمینی (ره) درباره انقلاب‌های منطقه بیان کرد: اگر کسی صحبت‌های امام (ره) را در مورد انقلاب‌های منطقه مطالعه کند، فکر می‌کند این صحبت‌ها مربوط به همین ایام است.

متکی ایران را پرچم‌دار مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی خواند و عنوان کرد: شهدا با فداکاری‌های خودشان توانستند الگوی عدالت‌خواهان جهان شوند. نوجوانان و جوانانی که هر کدام قهرمانانی بودند که می‌توان از روی آنها سناریوی یک فیلم قهرمانانه را ساخت.

وزیر سابق امور خارجه عدالت‌خواهی را مفهومی جهانی دانست و افزود: دشمن خیلی سعی کرد صدای عدالت‌خواهی مردم ایران را خفه کند تا جهانیان آن را نشنوند اما عدالت مفهومی است جهانی و جغرافیا برنمی‌دارد؛ حتی این مفهوم منحصر به کشورهای اسلامی هم نیست.

وی قومیت و زبان مشترک را امتیاز ویژه قیام‌های منطقه دانست و گفت: تقریبا همه آنها نیز سرنوشت مشترکی دارند و استعمار برای آنها نقشه‌های مشابهی داشته است و چند سال در این منطقه برای تک تک کشورها نقشه‌هایی داشته است.

متکی اولین مرحله پروژه استعمار در منطقه را آوردن آتاتورک دانست و بیان کرد: آتاتورک مأمور بود تا کشوری سکولار بسازد که الگوی کشورهای اسلامی قرار گیرد.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به پروژه جعل رژیم صهیونیستی ابراز کرد: استعمار اسراییل را در میان کشورهای اسلامی قرار داد تا چماق استعمار باشد. سران آمریکا آن‌قدر پشتیبان اسراییل هستند که هر کاندیدایی که با برخی کمک‌ها به تل‌آویو مخالفت کند، از همان ابتدا تکلیفش معلوم است.

وی با اشاره به حاکمان صهیونیستی کشورهای عربی گفت: حاکمان کشورهای عربی همه به جریان سازش با رژیمی پیوستند که برای تسلط بر بیت‌المقدس و تأسیس حکومتی از نیل تا فرات تأسیس شده بود. این کشورها با الگوگیری از مدل حکومتی آتاتورک به سمت حکومت‌های سکولاریستی رو آوردند تا جایی که تونس اولین کشوری بود که در آن حجاب ممنوع اعلام شد.

متکی افزود: غربی‌ها در صد سال گذشته توانستند اسلام را از صحنه کشورهای منطقه خارج کنند و اختیار آنها را در دست بگیرند تا جایی که در بحران‌های غرب و آمریکا، این کشورها اجازه نداشتند پول‌ها را از بانک‌های آمریکا خارج کنند.

وزیر سابق امور خارجه با بیان تفاوت‌های میان قیام‌های کشورهای عربی گفت: نمی‌توان برای همه این قیام‌ها دلیلی واحد برشمرد بلکه هر کدام علاوه بر دلایل مشترک، دلایل مخصوصی به خودشان را دارند. مشکلات اقتصادی، وضع معیشتی نامناسب، عدم مشارکت در تصمیم‌های سیاسی و بالاخره مسایل اعتقادی از مشترکات میان این قیام‌ها است.

وی تصریح کرد: در عربستان در 100 سال گذشته یک خاندان حاکم است، در مصر تنها احزابی می‌توانستند دارای کاندیدا باشند که حسنی مبارک می‌خواست، همین‌طور در کشورهای دیگر.

متکی ظلم آگاهی را لازمه قیام دانست و بیان کرد: باید دو عنصر آگاهی و مقایسه در مردم یک کشور ایجاد شود تا دست به قیام بزنند؛ کاری که امام انجام داد و توانست مردم را به ظلم آگاهی برساند و مردم که دانستند چه ظلم‌هایی دارد در حق‌شان می‌شود، قیام کردند.

وزیر سابق امور خارجه گفت: هنوز خیلی کشورها از نظر من وجود دارند که این سیلاب داخل آنها شود. مردم مراکش هنوز نمی‌دانند که در جایگاه حکمرانی این کشور چه خوش‌خدمتی‌هایی به صهیونیست‌ها می‌شود و خبر ندارند که پادشاه مسلمان آنها یک مشاور صهیونیستی دارد.

وی با بیان اینکه انقلاب‌های منطقه ماهیت فیس بوکی ندارد، گفت: اگر برای قیام روی ابزارهای مدرن بیشتر از یک ابزار حساب کنید، اشتباه بزرگی مرتکب شده‌ایم. انقلاب‌های مجازی مانند انقلاب رنگی اوکراین چندانی دوامی ندارد و پس از مدتی دوباره اوضاع به حال اول خود برمی‌گردد.

متکی با بیان اینکه حکومت‌ها چاره‌ای جز تعامل با ملت‌ها ندارند، گفت: من به حکام کشورهای منطقه اعلام می‌کنم که به بیراهه نروند و سعی نکنند با پافشاری بر دخالت‌ کشورهایی نظیر ایران در امور داخلی کشورهاشان، اذهان را منحرف کنند، هیچ دست خارجی در کار نیست و این انقلاب‌ها کاملا برخاسته از دل توده‌های مردم است.

وی مسالمت‌آمیز بودن انقلاب‌های منطقه را ویژگی بارز دیگر آنها خواند و گفت: حکام این کشورها به شدت به دنبال این هستند که مردم اشتباه کنند و اسلحه به دست بگیرند تا آنها به راحتی بتوانند قیام‌ها را سرکوب کنند اما مردم هوشیارند و با شیوه‌هایی کاملا مسالمت‌آمیز به خیابان‌ها می‌آیند.

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به نتایج محوری انقلاب‌های منطقه تأکید کرد: اگر حتی قیام‌ها نتوانند به خواسته‌های اصلی خود دست یابند و متوقف شوند، همین الان چند نتیجه مهم برای مردم این کشورها به ارمغان داشته است؛ اول اینکه مردم به قدرت خود پی بردند. دوم اینکه قطعا دولت‌ها می‌دانند اگر ماندند باید رفتارشان را عوض کنند و سوم اینکه دولت‌ها فهمیدند وابستگی چقدر زشت است گرچه آن را پنهان می‌کنند.

متکی بیداری منطقه را قطعا بیداری اسلامی دانست و تصریح کرد: دشمن سعی دارد این انقلاب‌ها را از مسیر اصلی خود منحرف کنند اما اگر مردم هوشیار باشند می‌توانند موفق شوند.

شایان ذکر است، همایش نسل ظهور شنبه 29 تیر به همت دفتر مطالعات و تحقیقات جنگ نرم ذوالفقار وابسته به سازمان بسیج دانشجویی در ساختمان هلال ایران با حضور جمعی از مسئولان کشوری و لشکری و با سخنرانی سنگ‌تراش، دبیر کل دفتر ذوالفقار و دکتر منوچهر متکی و همچنین شعرخوانی حمید سبزواری برگزار شد.

پایان پیام/


 

کد خبر 53087

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha