آیینی که به اشتباه می رود/ چهارشنبه آخر سال را درست برگزار کنیم

خبرگزاری شبستان: چهارشنبه سوری یکی از آئین های نوروزی است که متاسفانه با گذشت زمان و پیشرفت مواد آتش زا امروزه تهدیدی در نظم ، امنیت و سلامت جامعه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، چهارشنبه سوری یکی از آئین‌های کهن ایرانیان است که از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در بین اقوام ایرانی دارد و هرساله در عصر آخرین روز سه‌شنبه سال با برافروختن آتش این روز را جشن می‌گیرند.

 

این آئین ملی که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است، بعد از گذشت قرن‌ها همچنان ادامه دارد و در این شب خانواده‌های ایرانی دور هم جمع می‌شوند به جشن و سرور می‌پردازند.

 

در هر استان کشور بنا بر اقوام و قومیت‌ها، آئین‌های دیگری همراه با بر افروختن آتش در عصر سه شنبه آخر سال اجرا می‌شود مانند قاشق زنی، فالگوشی، آجیل مشکل گشا و.... که همچنان در شهرها و روستاهای استان تداوم دارد.

 

جشن و با هم  بودن خانواده‌ها در این روز بسیار ارزشمند است منتهی با گذشت زمان و سوء استفاده دشمن از خلاءهای موجود در فرهنگ سازی این آئین و ورود انواع مواد محترقه و سودجویی برخی افراد از شور و هیجان جوانی باعث شده تا این روز دغدغه‌ای برای مردم و مسئولان و کمین‌گاهی برای سلامت افراد باشد.

بر اساس آمار کشوری بیشترین اخلالگران نظم وامنیت جامعه در چهارشنبه آخر سال افراد سنین 15 تا 25 سال هستند و طبق آمار این سنین بیشترین آسیب را در جشن چهارشنبه سوری خواهند دید. آمار در کشور همچنین گویای  حوادث ناگوار چهارشنبه سوری است و افراد بسیاری بر اثر چهارشنبه سوری یا جان خود را از دست می‌دهند یا نقض عضو خواهند شد.

 

در این زمینه گفتگویی با سردار میرحیدری، فرمانده انتظامی گیلان، محمدی، رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گیلان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است که با هم می خوانیم:

 

کشف بیش از 2 میلیون و 400 مواد محترقه در گیلان

سردار میرحیدری، فرمانده انتظامی گیلان اظهارکرد: چهارشنبه آخر سال طبق سنت‌های دیرینه، جشن و سرور در سراسر کشور است که متاسفانه در دهه‌های اخیر با نفوذ دشمن هر ساله خسارات زیانباری به کشور تحمیل شده و به نگرانی برای خانواده‌ها مبدل شده است.

 

وی با بیان اینکه پلیس هر ساله تدابیری برای ماه‌های آخر سال با همکاری دستگاه‌های ذی ربط جهت آرامش خانواده‌ها می‌اندیشد گفت: با هر شخصی که بخواهد امنیت و آرامش جامعه را مختل کند برخورد جدی خواهد شد.

این مقام مسئول اذعان کرد: سه ماه تا یک سال حبس و بیش از 70 ضربه شلاق از عواقب اخلالگران جامعه در چهارشنبه آخر سال است.

 

میرحیدری اضافه کرد: در یکی و دو هفته اخیر بیش از 2 میلیون و  400 نوع مواد محترقه کشف و ضبط شده است.

 

وی ادامه داد: طی چندروز گذشته متاسفانه ۵نفر بر اثر انفجارهای مواد محترقه دچار آسیب جدی شدند.

 

وی افزود: در این مدت همچنین 294 نفر دستگیر شدند.

 

میرحیدری گفت: سال گذشته 35 نفر در ایام چهارشنبه سوری دستگیرشدند که تا پایان عید نوروز در حبس بودند.

 

فرمانده نیروی انتظامی گیلان خاطرنشان کرد: ایام عید همه خانواده‌ها قصد سفر دارند و از همه هموطنان خواستارام که شادی نوروز را تبدیل به غم و اندوه برای خانواده‌ها نکنند.

وی در ادامه با تاکید بر مراقبت از فرزندان اظهار کرد: والدین در چهارشنبه آخر سال مراقب جوانان و نواجون خود باشند و جهت استفاده از انواع مواد منفرجه هشدار دهند تا شاهد عواقب ناگوار در سال جدید نباشیم.

 

حمیدی تصریح کرد:  74 نفرسال گذشته بر اثر بی‌احتیاطی در جشن چهارشنبه سوری  آسیب جدی دیده‌اند که از این تعداد 50 نفر مرد و 24 نفر زن بودند.

 

فرمانده انتظامی گیلان افزود: 23 نفر از ناحیه چشم، یک نفر قطع عضو، 5 نفر از ناحیه صورت و 8 نفر از پا و 36 نفر از دست و یک نفر از گردن چهارشنبه آخر سال گذشته آسیب دیده اند.

 

وی با بیان اینکه با شادی مخالف نیستیم اذعان کرد: با کسانی که نظم عمویم را مختل کنند برخورد جدی داشته و ماشین‌هایی که سدمعبر کنند تا یک ماه توقیف می‌شوند.

 

آماده باش ۵۸ پایگاه  اورژانس ثابت و سیار در چهارشنبه آخر سال

دکترحمید محمدی، رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گیلان اظهار کرد: ۵۸ پایگاه ثابت و سیار با ۴۰۰ پرسنل در سطح استان در آماده باش کامل حوادث چهارشنبه سوری قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۲ ماموریت پزشکی در استان گیلان انجام شده است گفت: با آگاهی و اطلاع رسانی رسانه‌ها، خوشبختانه آمار سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن، ۲۱ درصد کاهش داشته است.

ریس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گیلان تصریح کرد: از والدین خواهش می‌کنیم تا برای حفظ سلامت فرزندان، مراکز خرید و فروش مواد محترقه را به مامورین نیروی انتظامی گزارش دهند.

 

وی با بیان اینکه توصیه‌های اولیه به جوانان و نوجوانان توسط والدین آگاه سازی شود گفت: والدین، نوجوانان و کودکان را از عوارض وحشتناک بازی با آتش آشنا کرده وبدان‌ها هشدار دهید.

 

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گیلان تصریح کرد: معمولا نوجوانان مواد متحرقه را در انباری، کیف یا کمد شخصی خود جای که در دید والدین نباشد، پنهان می‌کنند که همین امر نیز از عوامل بروز حریق و حادثه است.  

 

وی با تاکید بر اینکه فروش هر گونه مواد محترقه خطرناک در فروشگاه‌ها ممنوع است گفت: به شهروندان توصیه می‌شود در صورت بروز هرگونه حریق خونسردی خود را حفظ کرده و مواظب افراد مسن و کودکان باشند و سریعا با 125

مرکز آتش نشانی تماس بگیرند.

 

محمدی تصریح کرد: در صورت بروز سوختگی در افراد از مالیدن مواد غیر بهداشتی بر روی محل سوختگی خودداری کنید و هر چه سریعتر مصدوم را به مرکز درمانی منتقل کرده و یا در صورت شدت آسیب بالا با اورژانس 115 تماس بگیرید.

 

آماده باش پرسنل بهداشت و درمان در چهارشنبه سوری

شاهرخ یوسف زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تبریک پیشاپیش سال جدید به هموطنان اظهار کرد: گیلان قطب گردشگری کشور است بدین سبب آسیب‌های ترومای گیلان از دیگر استان‌ها بیشتر است.

وی با تاکید بر رعایت ایمنی و قوانین رانندگی در جاده‌ها اظهار کرد: تمامی مراکز بهداشت و درمان دولتی و خصوصی در ایام نوروز به مسافران خدمات رسانی خواهند کرد.

 

یوسف زاده تصریح کرد: پایگاه سلامت و اروژانس در ورودی‌های شهرستان‌ها مستقر و بیمارستان‌ها در ایام تعطیلات به هموطنان خدمات رسانی خواهند کرد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: متاسفانه هر ساله با در پیش بودن سال جدید شاهد سوختگی‌هایی در چهارشنبه آخر سال هستیم.

 

یوسف زاده گفت: مسئولان امر و والدین در جهت افزایش آگاهی جوانان و نوجوانان کوشا باشند و از عواقب استفاده از مواد محترقه به فرزندان خود آگاهی رسانی کنند.

 

وی اضافه کرد: تمامی اکیپ‌های پزشکی در شب آخر چهارشنبه سال در آماده باش کامل قرار دارند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: امیدواریم در سال جدید شادی هیچ خانواده‌ای تبدیل به نگرانی، غم و اندوه نگردد.

 

 

کد خبر 531374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha