دکتر سعید چنگیزی آشتیانی، استادیار فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به نقش آرامش روانی و امنیت در سلامت انسان، به خبرنگار شبستان گفت: پژوهش در قرآن، این اهمیت را روشن می سازد.
وی با بیان اینکه امنیت، به معنای آرامش و نبود ترس و وحشت است، افزود: از دیدگاه علمای اسلام، ایمان از ریشه امن است که در واقع نوعی از سازگاری روحی، روانی و ذهنی با عالم هستی است.
آشتیانی، امنیت اجتماعی را یکی از مهم ترین مولفه های سلامت اجتماعی برشمرد و افزود: امنیت اجتماعی، منشا و زیر بنای تمامی امور بوده و با عدم هیچ گونه فعالیت فردی و اجتماعی دیگر، انجام پذیر نیست.
وی خاطر نشان کرد: در یک بررسی اجمالی که از قرآن کریم صورت گرفته، 851 آیه ایمنی و امنیت اجتماعی شناسایی شده است.
آشتیانی، ادامه داد: در مباحث مربوط به موضوع امنیت، پاره ای از مشخصه های توسعه مانند وفور نعمت، پیشرفت علم و دانش، آسایش و رفاه معرفی شده است.
وی یادآور شد: در آیه 205 از سوره بقره، رفاه و امنیت یکی از مصادیق نعمت الهی شمرده شده است و همچنین در خطبه 234 نهج البلاغه نیز عزت و امنیت، پاداشی از سوی خداوند برای انسان های صالح معرفی شده است.
آشتیانی، با بیان اینکه امنیت انسانی از نظر قرآن، جوهره و بستر اصلی سلامت اجتماعی است، اظهار کرد: باید با استفاده از قرآن، راهکارهای سلامت انسانی را توسعه بخشید.
پایان پیام/
نظر شما