ابوالفضل عبدالله زاده، مدیر بازرسی شبکه ملی فرهنگ وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز(24 فروردین) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: شبکه ملی فرهنگ در راستای فرهنگسازی در جامعه اسلامی در زمینه فضاهای مجازی و رسانههای دیجیتال در سال 1388 در کشور کلید خورده است.
وی، بابیان اینکه راهاندازی و تجهیز مراکز شبکه ملی فرهنگ در سطح کشور در چند سال اخیر موردتوجه قرارگرفته است، افزود: در حال حاضر بیش از 400 مرکز شبکه ملی فرهنگ در سطح کشور راهاندازی شده که سیاست شبکه ملی فرهنگ در چند سال اخیر بر نظارت و توسعه این مراکز قرارگرفته است.
مدیر بازرسی شبکه ملی فرهنگ وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یادآور شد: بر اساس تفاهمنامهای که با ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان منعقدشده، نزدیک به 200 مرکز در قالب خانههای فرهنگ دیجیتال در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور دایر شده است.
عبدالله زاده، بیان کرد: مراکز شبکه ملی فرهنگ در سه قالب خانههای فرهنگ دیجیتال، مجتمعهای شهری و مجتمع استانی فعالیت میکنند که بیشترین هدفی که در این مراکز دنبال میشود بحث تولید محتواست که میتواند در قالب نرمافزار، پویانمایی، بازیهای رایانهای و سایر زمینه ها در فضای مجازی باشد.
وی، بیان کرد: خوشبختانه ظرفیتهای بسیار خوبی در سطح کانونهای مساجد وجود دارد که با هماهنگیهای خوبی که وجود دارد توانسته تولیدات و خروجی بسیار خوبی در زمینههای مختلف داشته که مقام عالی وزارت از نمایشگاهی که از تولیدات این مراکز برگزارشده بود بازدید و ابراز رضایتمندی کردند که علیرغم امکانات محدود، تولیدات بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
مدیر بازرسی شبکه ملی فرهنگ وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابیان اینکه بیشتر فعالیتهای این مراکز، در فضای مجازی است، گفت: امروز استفاده و بهرهگیری از فضای مجازی در عرصههای مختلف در جهان و کشور رو به افزایش است که با توجه بهضرورت هایی و ظرفیتهای که وجود دارد، باید دز این زمینه کار شود و باید گفت که هدف از راهاندازی این مراکز و خانههای دیجیتال نیز به همین منظور و فرهنگسازی در زمینه بهرهگیری از فضای مجازی است.
عبدالله زاده، بیان کرد: بیشتر برنامههای شبکه ملی فرهنگی در طول سال بر استفاده از امکانات روز و بهرهگیری از توان عزیزانی است که در این مراکز فعالیت دارند و از تولیدات آنان حمایت شود، اخیراً شبکه ملی فرهنگ در سطح کشور، ساماندهی شده و سامانه مکانیزه این شبکه راهاندازی گردیده، که همه مراکز شبکه ملی فرهنگ از طریق این سامانه باهم در ارتباط خواهند بود.
وی، در خصوص مجوز فعالیت مراکز و خانههای فرهنگ دیجیتال در کشور، ابراز کرد: برای تمام مراکز دیجیتال، مجوز موسسه فرهنگ دیجیتال اخذشده که میتوانند در قالب این مجوز فعالیت کنند، بر همین اساس تلاش میشود که مشکلات پیش روی این مراکز در کشور شناسایی، بررسی و رفع شود.
مدیر بازرسی شبکه ملی فرهنگ وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: سیاست شبکه ملی فرهنگ این است که توانمندیها و ظرفیتهای مراکز و خانه و فرهنگ دیجیتال شناسایی و تا جایی که امکان دارد از فعالیتها و تولیدات این مراکز حمایت و زمینه بازاریابی و ارائه محصولات نیز برای این مراکز فراهم شود.
عبدالله زاده، افزود: در چند سال اخیر که شبکه ملی فرهنگ فعالیت داشته با حداقل امکانات توانسته خروجی بسیار خوبی داشته باشند و محلی برای حضور جوانان و نوجوانان بوده که کارهای بزرگی در این زمینه صورت گرفته و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا و در عرصه تولید محتوا از این مراکز حمایت کرده و با توجه به توانمندیهای موجود، میتواند در آینده فرهنگی کشور بسیار تأثیرگذار باشند.
مدیر بازرسی شبکه ملی فرهنگ وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز کرد: در برخی از مراکز، این توانایی و پتانسیل وجود داردکه علاوه بر تولید محتوا و زمینه بهکارگیری و ایجاد اشتغال فراهم گردد که بستر بسیار مناسبی در زمینه تولیدات دیجیتالی و ایجاد اشتغال است.
وی، در پایان بابیان اینکه افق روشنی برای مرکز شبکه ملی فرهنگ در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: در استان ایلام نیز ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارد که در صورت حمایت، میتوانند تولیدات با محتوایی را در زمینههای مختلف با حضور جوانان و نوجوانان فعال در این زمینه داشته باشند.
نظر شما