بی انگیزگی طلاب آسیب جدی حوزه های علمیه است

خبرگزاری شبستان: موسس حوزه  علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان، ضمن اشاره به رابطه استاد و شاگرد، بی انگیزگی طلاب را آسیب جدی حوزه های علمیه برشمرد و پاسخگویی اساتید حوزه برای رفع این آسیب را بسیار مهم دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دومین نشست اخلاق اساتید به منظور شناخت مهارت های ارتباط با طلاب، در راستای تبلیغ سیر علمی و علوی صبح امروز(29 فروردین) با حضور حجت الاسلام  محمد تقی ابطحی، موسس حوزه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان، در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان برگزار شد.

 

موسس حوزه  علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان ضمن اشاره به منزلت و مقام لیله القدری و ظرف نزول یازده قرآن ناطق و همچنین جایگاه  عظمت ماه رجب، به بیان مبحث اخلاق استادی پرداخت و بیان داشت: حوزه های علمیه در باب استاد و شاگردی بی بدیل است و ویژگی منحصر به فردی دارد به طوری که امام رضا(ع) در این راستا  فرمودد «رحم الله عبدا احیا ء امرا» رحمت خدا بر حال مسلمانی که امر ما را احیا کند که یکی از مصادیق «امر» در این حدیث شریف، فرهنگ نبوی و علوی است، چرا که هیچ فرهنگی به غنای فرهنگ علوی و نبوی نیست.

 

حجت الاسلام ابطحی در ادامه این مطلب تصریح کرد: شخصی محضر رسول خدا(ص) رسید و سوال کرد یا رسول الله چگونه می توان امر شما را احیا کنیم؟ یپامبر اکرم(ص) فرمود «علوم ما را فرا بگیرید و به یکدیگر بیاموزید» و علوم شامل اعتقادات، اخلاقیات و احکام می باشد.

 

وی به جایگاه و وظیفه عالمان دینی پرداخت و تبیین داشت: اگر فرهنگ علوی در جامع درست ارائه شود، واکنش جامعه این است که بیش از پیش تشنه  این معارف می شوند و این امر در کلام مقدس امام حسن عسگری(ع) مشهود است که می فرماید «هرکدام از شیعیان ما آگاهی به علم ما داشته باشد و کسانی که جهل دارند هدایت کند در بهشت با ما است».

 

حجت الاسلام ابطحی بر وظایف اساتید تاکید و بیان داشت: آموزش زمانی موثر می باشد که استاد، دانشجو و طلبه خود را با تمام وجود دوست داشته باشد و تنها به این شرط است که هدایت حاصل می شود، چرا که به وسیله  همین دوست داشتن ها نسبت به سر نوشت همدیگر حساس هستیم و در نظر داریم آفت آن نفرت است.

 

وی دومین وظیفه اساتید را حریص کردن افراد نسبت به سرنوشت یکدیگر و از نتایج این وظیفه جذب حداکثری و دفع حداقلی را برشمرد و بیان داشت: در کتاب مفاتیح الحیاه آیت الله جوادی عاملی آمده است که هرکس می خواهد به بهشتی نگاه کند، به طلاب نگاه کند و هرکس می خواهد باز آزاد شده های بهشتی باشد، به طلاب نگاه کند و این روایت به طور مطلق آمده است که اگر کلام دینی باشد وظیفه اساتید سنگین تر می شود.

 

حجت الاسلام ابطحی عفو و گذشت و اغماض و همچنین ارائه  بهترین روش درسی همراه با شرح و دسته بندی به دور از حاشیه پردازی را نیز از وظایف اساتید برشمرد و بر آن تاکید کرد.

 

وی همچنین به نحوه  رابطه اساتید و طلاب پرداخت و آنرا مهم برشمرد و ابراز داشت: رابطه اساتید نباید استاد و شاگردی باشد و رابطه، همراه با رابطه مادر و فرزندی باشد.

 

حجت الاسلام ابطحی به آسیب های حوزه پرداخت و بیان داشت: شاید یکی از علل  آسیب های حوزه بی انگیزگی طلاب باشد، چرا که اغلب طلاب سوال می کنند زمانی که علوم دینی را خواندیم بعد از آن چه می شود؟ و اساتید به این سوال طلاب پاسخ صحیح ندادند که علم مطلوب بالذات است نه مطلوب مقدماتی، علم جهل را از بین می برد و لازم است این مسئله تبیین شود.

 

کد خبر 536753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha