خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوییل به ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی کشور اضافه میشود. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر گاز مایع، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه میباشد. این پالایشگاه خستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت است.
بنابراین گزارش، این پالایشگاه مراحل تکمیل خود را طی می کتد و بر اساس شبکه اطلاع رسانی وزارت نفت؛ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و وزارت نفت، همه تلاش خود را برای بهره برداری هر چه سریعتر پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در دستور کار امسال خود دارد. شانا در این رابطه خبر داده است که: "فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس بر اساس برنامه ریزی انجام شده، در حال آماده سازی است؛ براساس برنامه، فاز نخست این پالایشگاه شامل بهره برداری از واحد اصلی تقطیر و واحد بنزین سازی در اولویت قراردارد. بخش خصوصی پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را بر عهده گرفته و سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در آن کمتر از ٢٠ درصد است.
پروژه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به صورت طراحی، خرید و ساخت (EPC) با ظرفیت ٣٦٠ هزار بشکه میعانات گازی در قالب سه فاز ١٢٠ هزار بشکه ای در حال اجراست. این پروژه با هدف پالایش ٣٦٠ هزار بشکه در روز میعانات گازی پارس جنوبی، تولید محصولات مطابق استانداردهای کیفی اروپا، ایجاد ارزش افزوده بیشتر بر میعانات گازی تولیدی در پالایشگاه های گازی پارس جنوبی،جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش تر، اشتغالزایی بیشتر در کشور و خودکفایی کشور از واردات بنزین طراحی و اجرا شد."
یادآور می شود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ١٨ درصد، صندوق بازنشستگی نفت ٣٣ درصد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و شرکت اندونزیایی اس پی سی ٤٩ درصد از سهام این پروژه را بر عهده دارند که متولی و مسئول تامین بودجه و پیشرفت پروژه هستند. برنامه عملیاتی سالانه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران طبق روال مربوط به ٩ پالایشگاه نفت در حال سرویس عملیاتی است که به محض وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یکی از مشتریان اصلی این پالایشگاه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای توزیع در شبکه داخل و قطع واردات خواهد بود.
نظر شما