مشکل اصلی جهان اسلام مدعیانی است که اخلاق دینی را رعایت نمی کنند

خبرگزاری شبستان: کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به تشدید جریان اسلام هراسی توسط غرب گفت: مساله اصلی غرب نیست، مساله اصلی افرادی هستند که مدعی دین بوده اما اخلاق دینی را رعایت نمی کنند.

مهدی مطهرنیا، کارشناس امور بین الملل در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه اسلام در طول تاریخ و عمر و حیات خود با دشمن و دشمنی های فراوان مواجه بوده است و هم اکنون در راس دشمنان آن استکبار جهانی قرار دارد، امروز استکبار چه راهبردهایی برای تحریک عواطف و احساسات جوانان غرب در برابر اسلام‌ خواهی در پیش گرفته است، گفت: اساسا دانش واژه های استکبار، امپریالیسم و استعمار به یک نظام دوقطبی ضعیف و قوی اشاره دارد.

 

وی با بیان این که اگر چه ریشه های قرآنی را می توان برای استکبار یافت اما در ادبیات چپ آن هم در حوزه مارکسیستی ابعاد سیاسی پیدا کرده است، افزود: اکنون جهان شاهد تکثرات گوناگونی است که بافت موقعیتی را از حالت دوقطبی خارج کرده و یک نوع تکثر معنادار را شکل بخشیده است که اجازه نمی دهد دیگر دنیا تک قطبی یا دو قطبی باشد و حداقل یک نیمرخ دنیای کنونی، دنیای چندقطبی است.

 

رییس پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: لذا باید به رقابت ها و رودررویی ها در حوزه فرهنگی اندیشید به دلیل آن که نوعی رقابت شدید میان فرهنگ های مختلف در فضای جهانی شدن برای گسترش بیشتر به وجود آمده است و هر یک از فرهنگ ها می خواهند بین المللی شوند به ویژه اگر داعیه دینی و جهان گرایی دینی داشته باشند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: در این میان لیبرالیسم به عنوان یک مکتب انسانی داعیه جهان شمولی دارد و از زمان انقلاب کبیر فرانسه به دنبال این معنا بوده است و اسلام نیز ادعای یونیور سال بودن (Universal) و عمومیت داشته است و می خواهد جهان شمول شود؛ از این رو، باید گفت با توجه به آینده نگری که هانتینگتون انجام داده است و با عنایت موضع گیری تهران در برابر واشنگتن و واشنگتن در برابر تهران، هم اکنون این رقابت به یک رویارویی تبدیل شده است و می تواند بر این مبنا پای فشرد که اساسا اکنون مکتب لیبرال جهت گیری تهاجمی خود را علیه سویه گیری های اسلامی مدیریت می کند و با توجه به عملکرد گروه های ترویستی بنیادگرا همچون داعش، این تقابل و رویارویی زمینه های پذیرش بیشتری نیز می یابد.

 

مطهرنیا یادآور شد: آن چه که در دستور کار کشورها و دولت های غربی برای اسلام هراسی و دور نگاه داشتن جوان های غربی از اسلام وجود دارد، ایجاد جاذبه های مادی و توام با آن افزایش قدرت نرمِ رسانه ای برای نفوذ در میان جوان ها است.

 

وی تاکید کرد: به هر روی تلاش غربی ها متوجه ایجاد یک فضای مناسب در جهت مشروعیت زایی و جذابیت بیشتر برای شعارهای لیبرالیستی است و از سوی دیگر با بزرگ نمایی خطر اسلام و سیاه نمایی چهره این دین ناب، از طریق بزرگ نمایی حرکت های تروریستی و استفاده از جمود فکری ناشی از عملکرد گروه های تروریستی همچون داعش، در پی ایجاد یک فضای واگرایی از اسلام راستین می شوند.

 

این کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: در حقیقت غربی ها تلاش می کنند از استراتژی ها و تکنیک ها و تاکتیک های  مختلف بهره برده و از همه ابعاد تعلیمی و تربیتی و رسانه ای در این زمینه بهره برداری کنند تا احساسات و عواطف جوان های غربی را در برابر اسلام خواهی تحریک کرده و مانع تراشی کنند.

 

وی با تاکید بر این که اسلام دین کاملی بوده و آنچه که اکنون مهم است عمل به این دین کامل توسط مدعیان آن است، گفت: مساله اصلی غرب نیست، مساله اصلی افرادی هستند که مدعی دین بوده اما اخلاق دینی را رعایت نمی کنند.

 

رییس پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اذعان کرد: امروز الگوی عملی دین آن هم اسلام، در سه پایتخت تهران، ریاض و آنکارا خود را نشان  می دهد و هر چه آن ها در برخورد با یکدیگر و برخورد جمعی آن ها با دنیای بیرون از جهان اسلام اخلاقی تر باشد، جاذبه و مشروعیت بیشتری پیدا می کنند.

 

این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: در واقع اگر پایتخت های این کشور ها و ملت های مسلمان الگوی عملی اخلاق اسلامی باشند، نه تنها مکر و ترفند غرب در برابر اسلام خواهی جوان ها کارگر نیست بلکه به شایستگی فراوان شاهد ایجاد فضای مثبت در ارتباط با گرایش به اسلام در گستره جهانی خواهیم بود.

 

 

 

 

 

کد خبر 541345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha