کتاب باید جزو فرهنگ اصلی جامعه قرار گیرد

مرجع عالیقدر شیعه با بیان اینکه باید سعی کرد که کتابخوانی در سطح عمومی جامعه گسترده شود، گفت: پیشرفت ما باید به مقداری باشد که در شأن جمعیت انقلابی امروز باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، در جمع مسئولان کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: با مراجعه به تاریخ اسلام مشاهده می کنیم که آغاز دوران پیغمبر و پایان آن با کتاب و قلم شروع شده است.


وی با بیان اینکه نخستین آیاتی که بر قلب رسول خدا نازل شد "اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ خَلَقَ الإنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ اقْرَأْ وَرَبُّکَ الأکْرَمُ الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ عَلَّمَ الإنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ"، افزود: در ابتدای این آیات نخست نام خداوند متعال، بعد آفرینش و در نهایت مسأله قلم و کتاب ذکر شده است که امروز اگر کسی سخن از کتاب و کتابخوانی به زبان بیاورد مهم نیست، زیرا دورانی که در آن به سر می بریم دوران کتاب است.


مرجع عالیقدر شیعه افزود: در آن محیط ظلمانی که نه کتابی بود، نه نویسنده ای و نه کتابخوانی رسول گرامی اسلام(ص) با عظمت سخن از کتاب به میان آورد و این نشانه اعجاز پیغمبر اکرم(ص) است.


وی با بیان اینکه در آغاز و در پایان اسلام بحث قلم و کتاب مطرح است، تصریح کرد: با پیشرفت اسلام زمانی نگذشت که مسأله کتاب و کتابخانه بسیار پیشرفت کرد، زمانی بود که در بغداد کتابخانه های مهمی از کتب اسلامی و غیر اسلامی تأسیس شد به همین ترتیب کتابخانه هایی شکل گرفت و بزرگان شیعه کتاب های زیادی از خود به یادگار گذاشتند.


این مرجع تقلید با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که خطاب به شاگرد خود می فرمایند " این هایی که می گویم بنویس و منتشر کن، زیرا زمانی فرا می رسد که هیچ منبعی جز کتاب ها نخواهید داشت"، افزود: این سخن بدین معنا است که امام صادق(ع) دوران غیبت را پیش بینی کرده اند، که مرجع همه دانشمندان کتاب است.


وی دوران قرون وسطای اروپا را دوران جهل و نادانی حاکم بر اروپا دانست و گفت: دوران قرون وسطی دورانی بسیار طولانی بود و هزار سال طول کشید، در آن زمان دستگاه های مختلف و کلیساها با کتاب و دانشمندان، علمای علوم طبیعی مخالف بودند و با علم، عالم، دانش و دانشمند مبارزه می شد، ولی در این طرف دنیا از این مقوله تکریم می شد.
 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساخت: کسانی از دانشمندان غربی که مقداری انصاف داشتند کتاب هایی در مورد عظمت اسلام نوشتند، از جمله آن ها "میراث اسلام" است که بسیار جالب بوده و به فارسی ترجمه شده است.

 

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم تأکید اذعان داشت: امروز باید جوانان سعی کنند با کتاب آشنا شوند و از این ظرفیت خوبی که در آستان قدس رضوی وجود دارد استفاده کنند، زیرا حجم علمی جوانان با کتابخوانی افزایش پیدا می کند.


حضرت آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: آن چیزی که برای انسان باقی می ماند " أو ولد صالح یدعوله"، بدین معنا که "فرزند صالحی از انسان بماند و مردم وقتی این فرزند را ببینند بگویند خدا پدرت را بیامرزد"، دلیل آن این است که آن ها می دانند که تربیت پدر بوده است که این چنین اثر گذاشته است، لذا باید همه سعی کنند که فرزندان خود را به صورت صحیح تربیت اسلامی کنند.


به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل سازمان کتابخانه ها، موزه ها ومرکز اسناد آستان قدس رضوی، حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید سعی کرد که کتابخوانی در سطح عمومی جامعه گسترده شود، و پیشرفت ما به مقداری باشد که در شأن جمعیت انقلابی امروز باشد چرا که بعد از انقلاب اسلامی هر کاری صورت می گیرد به حساب انقلاب گذاشته می شود؛ اگر مملکت در دنیا و منطقه قدرت پیدا می کند و حرف نخست را می زند، می گویند از برکت انقلاب اسلامی است و اگر جوانان کتابخوان شوند و کتابخوانی گسترش پیدا کند باز هم به حساب انقلاب گذاشته می شود.

 

درابتدای این مراسم رئیس سازمان کتابخانه ها،موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به 84 هزارنسخه خطی کتابخانه مرکزی استان قدس رضوی اشاره کرد و افزود: به همت والای حضرت آیت الله واعظ طبسی در دو سال گذشته مشکل تهیه منابع به کلی برطرف شد.
 

 پایان پیام/

کد خبر 54558

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha