حجت الاسلام محمدرضا فوادیان، مدیر پذیرش بنیاد تخصصی موعود در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به یکی از آسیب ها و چالش های مباحث مهدویت تصریح کرد: همواره در مباحث مهدوی به حدفاصل میان دو نکته مهم باید توجه داشت؛ یعنی«علائم ظهور» و «شرایط ظهور».
وی افزود: افرادی که تنها روی موضوع «علائم ظهور» تاکید دارند و محور کار آنها بر «علائم» است، در حقیقت دچار یک آفت و آسیب در مباحث مهدویت می شوند؛ چرا که ما نباید بیش از حد «علائم محور» باشیم.
این کارشناس مهدوی با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان و ارتباط این ماه با مباحث ظهور اظهار کرد: یکی از علائم مهم ظهور که اتفاقا با ماه مبارک رمضان نیز مرتبط است، مسئله «صیحه آسمانی» است که در بیست و سوم این ماه اتفاق می افتد و در روایات یکی از علایم پنجگانه حتمی دانسته شده است.
حجت الاسلام فوادیان در این رابطه گفت: همچنان که پیشتر اشاره شد در مباحث ظهور و مسائل مربوط به آن نباید «علائم محور» بود چون ما (شیعیان اثنی عشری) معتقدیم علائم حتمی نیز «بداء» می پذیرند. هرچند مسئله «بداء» در «اصل واقعه» نیست، اما می تواند در«کیفیت واقعه» ایجاد شود. بنابراین در بحث و گفت و گو درباره علائم ظهور به این مسئله نیز باید توجه داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فرصت مناسب ماه مبارک رمضان برای ارتباط بیشتر با حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه اشاره کرد و افزود: این ماه، ماه دعا و نیایش است و باید متوجه ادعیه خاص این ماه بود. در همین رابطه صاحب کتاب «مکیال المکارم» ادعیه خاصی را که در رابطه با امام زمان علیه السلام هستند برای ایام ماه مبارک رمضان بیان کرده است.
این کارشناس مهدوی تصریح کرد: ماه مبارک رمضان ماه قرآن نیز نامیده شده و امام مهدی علیه السلام «قرآن ناطق» است. ما می توانیم در این ماه علاوه بر «قرآن صامت» با «قرآن ناطق» نیز ارتباط تنگاتنگ داشته باشیم و یکی از راه های ایجاد این ارتباط تنگاتنگ «هدیه دادن» به امام عزیزمان (عج) است و بهترین هدیه ها برای امام ناطق، عِدل آن یعنی «قرآن صامت» است.
مدیر پذیرش بنیاد تخصصی موعود در توضیح و تشریح هدیه دادن به امام مهدی علیه السلام در ماه مبارک رمضان گفت: معمولا همه افراد در ماه مبارک رمضان روزی یک جزء قرآن کریم را ختم می کنند، و چه خوب است که این جزءها را به امام (عج) هدیه کنیم.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، برای ماه مبارک رمضان دعاهای خاصی نیز مطرح شده است، از جمله دعاهایی که شخص حضرت مهدی (عج) آنها را بیان فرموده اند. مانند دعای افتتاح که در هر شب ماه مبارک رمضان قرائت می شود. حضرت (عج) در این دعا از ما چند مورد را طلب کرده اند که مورد نخست آن رغبت اجتماعی است؛ در فرازی از دعای شریف افتتاح می خوانیم: «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ؛ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ ... خدايا ما به سوى تو مشتاقيم براى يافتن دولت كريمه اى كه اسلام و اهلش را به آن عزيز گردانى» اینکه رغبت اجتماعی داشته باشیم و از خداوند استعانت اجتماعی طلب کنیم.
حجت الاسلام فوادیان بیان کرد: همچنین، از دعاهای واردشده در این ماه بخصوص در شب های قدر، دعای سلامتی امام مهدی علیه السلام «اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن..» و دعاهای سفارش شده بعد از نمازهای فریضه است؛ «اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ، اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ، اَللّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیانٍ ... که این دعا نیز دعای ظهور است.
وی در ادامه ابراز کرد: تمام فرازهای این دعا در زمان ظهور محقق می شود. چه زمانی در زمین فقیری وجود نخواهد داشت؟ چه زمانی در زمین گرسنه ای وجود نخواهد داشت؟ کدام روز است که تمام گرسنگان روی زمین سیر خواهند بود و گرسنه ای وجود نخواهد داست؟ همه این رویدادها در ایام ظهور اتفاق می افتد و ما با این دعا در واقع برای آمدن روز و آن دولت کریمه و آن امام عدالت گستر (عج) دعا می کنیم.
حجت الاسلام فوادیان در پایان خاطرنشان کرد: ضمن اینکه مناسبت های خاصی نیز در طول ماه مبارک رمضان وجود دارد مانند شب قدر که مقدرات یک سال ما به امضای امام عصر علیه السلام می رسد؛ یا روز قدس که روزی است که حضرت مهدی (عج)، یهودیان را از بیت المقدس خارج می کنند و همچنین روز هفدهم رمضان که سالروز تاسیس مسجد جمکران است و توجه به این مناسبت ها نیز می تواند یاری گر ما در این مسیر باشد.
نظر شما