به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مراسم تجليل و اهداي جوايز به 23 نفر برگزيده ايراني جشنواره بینالمللی خوشنویسی جهان اسلام (ارسيكا)، پنجشنبه 3 تيرماه در محل برگزاري نمايشگاه بين المللي قرآن كريم در مصلاي امام خميني (ره) و با حضور ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، خالد ارن، رييس مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی (ارسیکا) و حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در سخنراني خود در اين مراسم، قرآن كريم را معجزه بزرگ و جاويد پيامبر گرامي اسلام (ص) عنوان كرد كه خداوند بزرگ براي هدايت بشريت نازل كرده است. وي گفت: حيات جامعه اسلامي به زنده بودن اين كتاب بزرگ در ميان آنان بستگي دارد؛ زيرا قرآن كريم، كلام خالق باري تعالي براي نجات انسانها از گمراهي و رهنمون ساختن آنان به سوي نور و رستگاري است.
وي ادامه داد: حتي در سطح عموم ملت ايران در جايجاي زندگيشان، حضور قرآن احساس شده است. مراسمها و آيينها با اين كتاب شريف متبرك شده و حتي نامگذاري فرزندان نيز با استمداد از قرآن كريم انجام ميشده است. حافظ، اين شاعر بزرگ ايراني به افتخار حفظ قرآن اين لقب را گرفته و در اشعار خود به آن افتخار كرده است.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي همچنين گفت: با مروري گذرا بر گذشته اين ملت درمييابيم كه ايرانيان تلاش كردهاند عامل به سخن پيامبر گرامي اسلام (ص) در توجه به قرآن كريم و اهل بيت پيامبر (ع) باشند. آنان در عين ارادات به اهلبيت عصمت و طهارت كه ويژگي اين ملت بزرگ به شمار ميآيد، كوشيدهاند در تمامي سطوح، عالم و عامل به آيات نوراني قرآن كريم باشند و اين كتاب عظيم را در ميان خود گرامي بدارند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين با بيان اينكه با پيروزي انقلاب اسلامي، ملت ايران گامي بسيار بزرگ را در عمل به قرآن كريم برداشت، اظهار كرد: هدف اصلي اين انقلاب بر اساس رهنمودهاي حضرت امام خميني (ره)، عمل به قرآن كريم و حاكم كردن اسلام بر اين سرزمين و زنده كردن اسلام در ميان امت اسلامي بوده است.
ابراهيميتركمان در بخش ديگري از سخنانش گفت: ما امروز در كشور شاهد خيل عظيم قاريان، حافظان، خطاطان و هنرمندان رشتههاي مختلف قرآني هستيم كه علاوه بر پراكندن رايحه قرآني در اين كشور، افتخارات زيادي را همهساله براي كشورمان در مجامع و همايشهاي بينالمللي قرآني به ارمغان ميآورند. برگزاري مسابقات مختلف قرآن كريم در كشور و برگزاري هرساله نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در شهرهاي مختلف و در تهران كه اكنون شاهد برگزاري بيستوچهارمين دوره آن هستيم نيز از نتايج اين رستاخيز قرآني در جمهوري اسلامي ايران است.
وي افزود: چندي پيش نيز هنرمندان خطاط قرآني در تركيه با درخشش خود افتخاري ديگر را براي ايران اسلامي رقم زدند كه لازم ميدانم از سوي خود به عنوان رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين موفقيت را به برگزيدگان ايراني جشنواره بينالمللي خوشنويسي جهان اسلام تبريك بگويم. همچنين از برگزاركنندگان اين جشنواره و پروفسور خالد ارن رييس «ارسيكا» كه براي اهداي جوايز اكنون در اينجا حضور پيدا كردهاند، قدرداني ميكنم.
حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی در این مراسم با اشاره به تاریخ دیرینه هنر خطاطی در کشور، اظهار کرد: مدارس، حوزههای علمیه و دانشگاههای کشورمان از دیرباز مهد خوشنویسی بودهاند، به طوری که اغلب مراجع گرانقدر ما در زمینه هنر خوشنویسی فعالیت داشتهاند.
در این همایش همچنین استاد جلیل رسولی، خوشنویس نامی کشورمان نیز ضمن تشریح فعالیتهای فرهنگی و اسلامی سازمان ارسیکا، از زحمات خالد ارن، مدیر کل سازمان فرهنگی اسیکا در زمینه برگزای مسابقات فرهنگی و هنری قدردانی کرد.
خالد ارن، مدیرکل سازمان «ارسیکا» نیز در پایان همایش ضمن ابراز تشکر از شرکت هنرمندان خوشنویس ایرانی در مسابقات ارسیکا، بر لزوم تقویت فرهنگ و هنر اسلامی در جهان تأکید کرد.
گفتی است در پایان این مراسم به ۲۳ نفر از خوشنویسان ایرانی که در دهمین دوره مسابقات خوشنویسی ارسیکا برگزیده شده بودند، جوایز ارزندهای اهدا شد.
نظر شما