حجت الاسلام حسن حشمتی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: در ماه مبارک رمضان بیان مسایل شرعی مربوط به «روزه» و احکام مرتبط با آن از بیشترین موارد مورد ابتلا و پرسش جامعه است از این رو با توجه به این موقعیت زمانی لازم است محور سخنرانی های ائمه جماعات و اهل منبر مساجد بیشتر در حوزه احکام مربوط به روزه باشد.
وی بیان مسایل معرفتی، اخلاقی، فرهنگی و اقتصادی از نگاه اسلام را در مساجد از دیگر مواردی نام برد که باید مورد توجه باشند و افزود: طرح این مباحث، می تواند اثرگذاری وسیعی را در افکار روزه داران داشته باشد چرا که در ماه رمضان دل ها آمادگی گوش کردن به چنین سخنانی را دارند.
امام جماعت مسجد تهرانسر، ادامه داد: یک مبلغ دینی تنها نباید به اقامه نماز جماعت و سخنرانی در مسجد اکتفا کند بلکه با ایجاد حلقه های معرفتی، پاسخ به سوالات و شبهات نسل جوان را در حوزه دینی مد نظر قرار دهد.
ائمه جماعات مساجد مردم را به تلاوت قرآن ترغيب کنند
حشمتی گفت: ماه رمضان بهار قرآن است. امام صادق (ع) فرمودند «هر چيزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است» همچنين امام رضا (ع) نیز فرمودند «هر کس آيه ای از قرآن را در ماه رمضان بخواند، مانند کسی است که در غير از ماه رمضان قرآن را ختم کرده باشد» از این رو لازم است ائمه جماعات با بيان ثواب و اجر قرائت قرآن در این ماه، مردم را به تلاوت آن ترغيب کنند و آموزش روخوانی قرآن را برای سطوح مختلف سنی در مساجد برگزار کنند، تا در برنامه های سالیانه مسجد اهتمام به موضوع قرآن مورد توجه باشد.
وی بر لزوم ترغيب نمازگزاران به انجام مستحبات، بيان اجر و پاداش اخروی و آثار و برکات دنيوی آن، تصریح کرد: لازم است ائمه جماعات مساجد از فرصت ماه مبارک رمضان برای آشنا کردن مردم با انجام مستحبات تلاش کنند.
منظم بودن مساجد باعث اقبال نمازگزاران به آن ها می شود
امام جماعت مسجد تهرانسر توجه به موضوع نظم و انضباط در برنامه های مسجد را نکته مهمی دانست که باید در ماه مبارک رمضان مورد توجه قرار گیرد و گفت: اگر به موضوع نظم و انظباط برنامه ها در مساجد توجه شود، نمازگزاران اقبال بیشتری به برنامه های مسجد نشان می دهند و حتی بعد از ماه رمضان نیز در مساجد حضور بیشتری خواهند داشت.
فضایل امیرالمومنین علی (ع) نیز در شب های قدر بیان شوند
حشمتی بیان کرد: مباحثی مرتبط با ویژگی ها و فضایل امیرالمومنین علی (ع) نیز در شب های قدر بیان شوند زیرا یاد امیرالمومنین علی(ع) عبادت است.
وی ادامه داد: شب های قدر در فرهنگ اسلامی دارای فضیلت بسیار و احکام مستحبی خاصی هستند که پرداختن به آن ها و مواظبت بر عدم ارتکاب گناهان در آن ها می تواند ما را در رسیدن به فضیلت این شب های با عظمت یاری کند، بنابراین ضرورت دارد، بیان این موارد مورد توجه ائمه جماعات باشد.
در خانه های خدا از فضایل شب های قدر بهره مند شویم
امام جماعت مسجد تهرانسر با اشاره به اینکه در شب قدر که شب نزول قرآن است فرشتگان و ملائکه برای استجابت دعای مؤمنان نازل میشوند، گفت: مساجد بهترین مکان برای احیاء شبهای قدر است. بر اساس سخن امام باقر (ع) که فرمودند «کسی که شب قدر را احیاء بگیرد، گناهانش بخشیده میشود، هر چند گناهش به عدد ستارگان، سنگینی کوهها و پیمانههای دریاها باشد» ضرورت دارد از فضایل شب های قدر در خانه های خدا بهره مند شویم.
نظر شما