۷۸ میلیارد تومان کالای قاچاق در استان اصفهان کشف شد/کشفیات قاچاق از تولید و اشتغال حمایت نمی‌کند

خبرگزاری شبستان: استاندار اصفهان ارزش ریالی کشفیات قاچاق استان اصفهان را ۷۸ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بر این اساس در سال گذشته پنج هزار و ۴۲۵ پرونده قاچاق در استان اصفهان تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر رسول زرگرپور، استاندار اصفهان شنبه (12 تیر) در نشستی با خبرنگاران در خصوص قاچاق ارز و کالا در استان اصفهان اظهار داشت: برنج، تلفن همراه،‌ لوازم آرایشی و سیگار بیشترین کالای قاچاق در استان اصفهان هستند.

 

وی به آمار کشفیات قاچاق استان در سال گذشته اشاره داشت و افزود: در این زمینه باید توجه داشت که برنج با یک هزار و ۵۰۰ تن در سال گذشته، ۱۵ هزار تلفن همراه، ۴۲۰ هزار قلم لوازم آرایشی،۳۹۰ هزار لامپ و شش هزار و ۶۰۰ بطر مشروبات الکلی در سال گذشته در استان اصفهان کشف شده است.

 

استاندار اصفهان نتیجه این کشفیات را متلاشی کردن 9 باند قاچاق در استان اصفهان اعلام کرد و گفت: به دنبال این امر ۳۸۵ خودرو توقیف و چهار هزار و ۸۰۰ نفر نیز دستگیر شده است.

 

وی استان اصفهان را یکی از مهم‌ترین استان‌‌های تولید کننده فراورده‌های نفتی اعلام کرد و افزود: از آنجایی که قاچاق این فرآورده ها سود فراوانی دارد و همچنین کنترل آن نیز بسیار  سخت است  قاچاق این نوع کالا معضلی برای استان اصفهان است.

 

زرگرپور  ارزش ریالی کشفیات قاچاق استان اصفهان را 78 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بر این اساس در سال گذشته پنج هزار و ۴۲۵ پرونده قاچاق در استان اصفهان تشکیل شده است.

 

باید توجه داشته باشیم که این کالاها دوباره به بازار وارد می شوند و به جز افزایش درآمد دولت حمایتی از اشتغال و تولید در کشور انجام نمی‌دهد.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه شش عامل زمینه ساز تشدید قاچاق در کشور می‌شوند، ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که اقتصاد ما اقتصاد مصرفی و واردات محور است و این امر زمینه ساز تشدید قاچاق در کشور شده است.

 

استاندار اصفهان در ادامه با بیان اینکه نبود نظام بهره‌وری و اقتصادی در کشور و همچنین وجود نظام غیر رقابتی در تولید برخی از کالاها را از دیگر عوامل توجیه قاچاق کالا در کشور عنوان کرد و بیان داشت: نبود شفافیت در گردش مالی و کالایی در کشور نیز از دیگر دلایل توسعه قاچاق است.

 

وی دادن یارانه به برخی از کالاها همچون سوخت، کود شیمیایی و دارو را نیز از دیگر دلایل ایجاد پدیده قاچاق در کشور اعلام کرد و بیان داشت: این یارانه باعث شده است تا قاچاق صادراتی و وارداتی این سه نوع کالا به نحوی توجیه پذیر باشد.

 

زرگرپور نبود مدیریت یکپارچه در فرآیندهای گمرگی و نرخ بالای بیکاری را نیز دو دلیل از عوامل تشدید کننده قاچاق کالا در کشور عنوان کرد و بیان داشت: باید توجه داشته باشیم که اخیراً با اجرای طرحی تمام فعالیت‌های گمرگی به صورت الکترونیکی انجام شده و کاغذ در این راستا حذف شده است که می‌تواند نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.

 

 

کد خبر 555874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha