خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاه نفت تبریز در جنوب غربی تبریز مستقر است. مراحل اجرایی این پالایشگاه از سال ۱۳۵۳ آغاز شد و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسیدهاست. نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین میشود. شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویسهای جانبی میباشد.
بنابراین گزارش، حال با تکمیل پروژه گوگردزدایی از گازوئیل(نفت گاز) و واحدهای مکمل، محصول این پالایشگاه با مشخصات یورو 5 (euro v) به بازار عرضه می شود. روابط عمومی شرکت پالایش نفت تبریز به نقل از محمد باقر دخیلی، مدیرعامل پالایشگاه تبریز نوشته است: "میزان سرمایه گذاری این پروژه بیش از 120 میلیون یورو است که بخشی از آن از منابع داخلی تامین می شود. بخشی از منابع مالی این پروژه به صورت فاینانس خارجی تامین می شود. قراداد فاینانس این پروژه نهایی شده و در شرف امضاست. محصول نفت گاز 40 درصد کل سبد محصولات پالایشگاه تبریز را تشکیل می دهد، پالایشگاه تبریز اولین پالایشگاه کشور است که به انجام این پروژه همت گماشته است.
این گزارش می افزاید: برنامه های توسعه ای پالایشگاه شامل احداث واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک برای تبدیل کل بنزین تولیدی پالایشگاه مطابق با مشخصات یورو پنج است. طرح جامع پالایشگاه که با هدف کاهش تولید نفت کوره از 28 درصد فعلی به زیر 10 درصد توسط مشاوران در دست مطالعه است.
یادآور می شود: شرکت پالایش نفت تبریز در سال 1353 توسط یک شرکت ایتالیایی با ظرفیت 80 هزار بشکه در شبانه روز طراحی و در بهمن ماه سال 1356 به بهره داری رسید. افزایش ظرفیت تولید به 110 هزار بشکه در روز برگ زرینی است که در تاریخ این شرکت با تلاش و همت مضاعف توانمندان عرضه تولید و کارکنان متعهد رقم خورده است.
تغییر ساختار اداری و فعالیت این شرکت با نام شرکت پالایش نفت تبریز بر اساس سیاست های جاری وزارت نفت در سال 1377 انجام شده است. در اجرای اصل 44 قانون اساسی اقدامات لازم جهت ورود این شرکت به بازار سهام و بورس با تدوین امید نامه در سال 1387 انجام شد و در این راستا بر حسب تصمیمات شرکت مادر 30 درصد از سهام شرکت به سهام عدالت تخصیص یافته است. نفت سفید، گازوئیل(نفت گاز)، بنزین موتور، نفت کوره سنگین و سبک، گاز مایع ، نفتا و گوگرد از محصولات تولیدی این پالایشگاه است.
نظر شما