خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سرمایه گذاران بزرگ بعد از مدتها مانع تراشی کشورها برای انجام مبادلات تجاری به ایران مراجعه کرده اند و حضور شرکت های معتبر تجاری در قراردادهای اقتصادی با ایران موید این نکته است. یکی از این کشورها ژاپن است که علاوه بر انجام مبادلات تجاری در حوزه نفت و گاز به تازگی علاقه خود را برای سرمایه گذاری در طرح های اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان وبلوچستان نوشته است: "ژاپن اجرای 6 طرح بزرگ سرمایه گذاری را به زودی در کشور آغاز می کند که سه طرح آن در سیستان وبلوچستان به اجرا درمی آید. این سه طرح شامل احداث فرودگاه بین المللی، توسعه بندر چابهار و راه آهن چابهار به سرخس است. 10 میلیارد دلار اعتبار 6 طرح بزرگی است که کشور ژاپن در ایران اجرا می کند."
این گزارش می افزاید: سیستان و بلوچستان ۱۱۰۰ کیلومتر مرز با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد و به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است به ویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسانترین و بهترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است. استان سیستان و بلوچستان با داشتن موقعیت راهبردی بازرگانی و ترانزیتی و دارا بودن کشاورزی و باغبانی (به ویژه میوههای استوایی و گرمسیری) و همچنین جاذبههای فراوان تاریخی و طبیعی و نیز صنعت در حال رشد از توانایی و ظرفیت فوقالعادهای برای توسعه و آبادانی برخوردار است.
یادآور می شود: سیستان و بلوچستان از جهت رشد و توسعه اقتصادی از مناطق در حال توسعه کشور است. زراعت اشکال متعددی دارد و صنعت آبی آن وابسته به رود هیرمند است. صنایع موجود در استان به دو دسته صنایع ماشینی و دستی تقسیم میشوند که صنایع ماشینی استان عبارتند از صنایع غذایی، نساجی، پوشاک و صنایع شیمیایی و کارگاههای فلزکاری، ریختهگری، ساخت لوازم خانگی و تانکرسازی. معادن این استان عبارتند از معادن مس، کرومیت، منگنز، سنگ مرمر. سنگ آهک و غیره. به دلیل همسایه بودن سیستان و بلوچستان با پاکستان و افغانستان و همچنین وجود تنها بندر اقیانوسی ایران (چابهار) در آنجا، این استان از ظرفیت بالایی برای پیشرفت برخوردار است.
نظر شما