شعری که از دل برآید به جایی سفر می کند که شاعر را دست رسی به آن نیست

سعید بیابانکی با اشاره به شعر مشهور خود در رثای خورشید کربلا گفت: شعر «عصر عاشورا» ملهم از تابلوی عصر عاشورای استاد فرشچیان سروده شد و در این سال ها در محافل فکری گوناگون زمزمه شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، شب شعر اختصاصی سعید بیابانکی، شاعر و طنزپرداز در بخش شعر و ادب نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد.
 

بیابانکی در ابتدای سخنان خود درباره نحوه ورود به عرصه شعر و خصوصاً شعر مذهبی گفت: بچه که بودم در شهر اصفهان در نقش سکینه و قاسم تعزیه می خواندم. در عالم کودکی صدای محزون و معصومی داشتم و مردم با شخصیت من همذات پنداری می کردند و تحت تأثیر قرار می گرفتند؛ بنابراین آشنایی با شعر و فضاهای مذهبی برای من با تعزیه آغاز شد.


وی در ادامه با اشاره به شعر مشهور خود درباره واقعه کربلا گفت: شعر «عصر عاشورا» با مطلع «دشت می بلعید کم کم پیکر خورشید را/ بر فراز نیزه می دیدم سر خورشید را»، ملهم از تابلوی عصر عاشورای استاد فرشچیان سروده شد و در این سال ها در محافل فکری گوناگون زمزمه شده است، تاجایی که یکی از ایرانیان مقیم کانادا می گفت، سال هاست این شعر – بدون آن که شاعرش را بشناسند- در عزاداری روز عاشورای کانادا خوانده می شود.


بخش بعدی این شب شعر به سرایش اشعار طنز بیابانکی اختصاص داشت که «میوه ممنوعه» با مطلع "یک روز از بهشتت دزدیده ایم یک سیب/عمری است در زمینت هستیم تحت تعقیب" و «کم مصرف» با مطلع "ماه من انگار قرص خواب مصرف کرده است/شربت شیرآور مهتاب مصرف کرده است" از جمله این اشعار بودند.


اما این شاعر طنزپرداز در بخش دیگری از این شب شعر، با اشاره به قالب شعری چهارپاره و اشعار خود در این قالب گفت: چهارپاره در شعر کودک و نوجوان و همچنین ترانه های امروزی بسیار رایج است. این قالب شعری در شعر گذشتگان استفاده نشده و به نوعی قالبی تلفیقی- ترکیبی به حساب می آید.
 

وی افزود: چهارپاره در شعر معاصر، قالب واسط میان غزل و شعر نیمایی است، قالبی نیمه مدرن که محمل مفاهیم عاشقانه و گاهی سیاسی شده است.


گفتنی است سرایش اشعار درخواستی حاضران از سعید بیابانکی، پایان بخش این شب شعر بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 56917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha