به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مجید معارف، در نشست تخصصی عرفی بودن زبان قرآن که به همت هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور دکتر فروغ پارسا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر نکونام، عضو هیئت علمی دانشگاه قم برگزار شد به تبیین و معرفی این موضوع پرداخت.
معارف در ابتدای این نشست بحث از زبان قرآن را یکی از مسایلی دانست که در علوم قرآنی مطرح میشود و در اینباره اظهار کرد: این مسئله باعث خلق نظریات فراوانی شده است به طوری که پیرامون ماهیت زبان قرآن تاکنون بحثها و اختلافات زیادی در گرفته است.
وی با بیان اینکه در ظاهر قرآن به زبان عربی نازل شده است، اظهار کرد: بر این امر خود قرآن نیز به آن اشاره دارد اما اینکه این زبان در چه سطحی از ادبیات است و خطابش به چه کسانی میباشد، بحثهای گستردهای را میتوان انجام داد.
معارف با این ادعا در این خصوص دو دیدگاه مطرح شده است، در تبیین دیدگاه نخست گفت: این دیدگاه بر این باور تأکید میکند که نزول قرآن بر پایه عرفی بودن زبان آن صورت گرفته و طرفداران این نظریه معتقدند که این همان زبان عرف عرب جاهلیت است و ملاک بحث آیات است.
وی به دیدگاه دوم در مقابل این نظریه اشاره کرد و گفت: عده دیگری نظریه دومی را ارایه کردهاند و زبان قرآن را فراعرفی میدانند.
وی در پایان در تبیین این قول دوم ادامه داد: طرفداران این رویکرد معتقدند از آنجا که قرآن جاودانه است و مخاطبانش تا روز قیامت در نظر حق تعالی بودهاند چنین کتابی با چنین رسالتی باید فراعرف عرب آن زمان باشد.
پایان پیام/
نظر شما