کتاب «از جهاد تا جهاد» اثر سرلشگر فیروزآبادی منتشر شد

کتاب «از جهاد تا جهاد» گفتمان فرهنگ جهادی در انقلاب اسلامی اثری جدید از سردار سرلشگر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «از جهاد تا جهاد» گفتمان فرهنگ جهادی در انقلاب اسلامی اثری جدید از سردار سرلشگر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی در شمارگان 20 هزار جلد این کتاب را منتشر کرده است.

 

عناوین چهار فصل این کتاب عبارتند از: چه تجربیاتی از فرهنگ جهادی داشتیم، گفتمان و فرهنگ جهادی در آرای دینی، بنیان‌های گفتمان فرهنگ جهادی در نگاه حضرت امام خامنه‌ای  و بررسی و تحلیل ثانویه فرهنگ جهادی.

 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیشگفتار این کتاب تلاش رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای اصلاح و ارتقای آرمانی ارزش‌های فرهنگی کشور را یادآور شده و افزوده است:  از اضلاع و زوایای گوناگون تدابیر ایشان برای ترسیم گفتمان مسلط، توجه به عمل جهاد و مضاعف سازی تلاش می‌توان انتظار داشت که در یک دوره زمانی چندساله، اندک اندک به برتری کشور در حوزه منطقه ای و بین‌المللی بینجامد.

 

مولف در فصل اول این کتاب با عنوان "چه تجربیاتی از فرهنگ جهادی داشتیم" از فرهنگ جهادی به عنوان پیش نیازی برای درک حقیقی مستضعفین یاد کرده و نوشته است: فرهنگ جهادی می تواند مقدمه ای بر درک حقیقی مستضعفین و آماده شدن برای ظلم ستیزی باشد، این دو مساله دو روی یک سکه هستند، لیکن لازم و ملزوم هم هستند.

 

شناخت موانع و فرصت ها ، ضرورت پیش نیاز و نقشه عملیاتی، نفوذ اندیشه های مادی و نفسانی، عدم التزام عملی و یا عدم پایبندی به رفتارهای دینی و اخلاقی، رخنه فرصت طلبان و سست عنصران در مسوولیت‌ها، برکناری و یا بی مهری نسبت به تفکر و عملکردهای جهادی در سازمان و کنار نهادن و دور شدن از تجارب موفق و اصیل جهادی از جمله محورهای موضوعی در نخستین فصل از این کتاب است.

 

سرلشکر فیروز آبادی در فصل دوم این کتاب با عنوان "گفتمان و فرهنگ جهادی در آرای دینی" به بررسی موضوعاتی چون تعریف گفتمان، ضرورت گفتمان، ابعاد گفتمان فرهنگی سازمان جهادی ، آثار گفتمان فرهنگی سازمان جهادی، گفتمان فرهنگی تحول انسان در سازمان جهادی و گفتمان فرهنگی اصلاح ابزارها و روشها پرداخته است.

 

 روحیه جهادی و اهتمام به خیر و شاخص های آن ، توسعه فرهنگی و فرهنگ جهادی، تاکید بر مسایل ارزشی، مسوولیت در برابر خداوند، انسان ها و منابع طبیعی و شکل گیری روحیه جهادی و اهتمام به خیر در سازمان از دیگر محورهای موضوعی در فصل دوم این کتاب است.

 

سرلشکر فیروز آبادی در فصل سوم این کتاب با عنوان "بنیان های گفتمان فرهنگ جهادی در نگاه حضرت امام خامنه ‌‌ای "به بررسی موضوعاتی نظیر ایمان و اعتقاد عمیق، اخلاص در عمل و نیت،  ولایت مداری، خدمتگزاری، پیگیری اهداف بنیادین انقلاب، خودگریزی و خداپرستی، اهمیت دادن به حفظ بیت المال، خلاقیت و نوآوری، هماهنگی و هم افزایی ، نکریم و تواضع و  توانمندسازی مبتنی بر ارزشهای جامعه انقلابی پرداخته است.

 

رییس ستاد کل نیروهای مسلح در فصل چهارم تازه ترین اثر خود با عنوان بررسی و فراتحلیل فرهنگ جهادی ، سطوح برخورداری از شاخص های موفقیت های عمل جهادی در قالب طرح های ملی، از جمله جهادسازندگی، جهاد علمی، جهاد نرم دفاعی (نهضت نرم افزاری اسلامی در برابر تهاجم فرهنگ غرب)، جهاد فرهنگی، جهاد اقتصادی  و جهاد دانشگاهی را مورد بررسی قرار داده است.

 

سرلشکر فیروز آبادی در پایان این کتاب نتیجه گیری کرده است که گفتمان ها همیشه در بستر و آغوش ایدئولوژی به دنیا می آیند و رشد و پرورش می یابند و این که عمر یک گفتمان چقدر باشد، در کنار عوامل دیگر ، قدرت بازتولید نظام معنایی توسط گفتمان بسیار مهم است ، به گونه ای که هرگاه گفتمانی از بازتولید خود عاجز شود و قدرت معنا بخشی خود را از دست بدهد، از همان زمان در سراشیبی سقوط قرار می گیرد و سرانجام از میدان کنار می رود و یکی از گفتمان های رقیب جایگزین آن خواهد شد.

 پایان پیام/

کد خبر 57015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha