انس با مساجد  زمینه رشد و بندگی افراد  را فراهم می کند

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام کفیل با اشاره به اینکه مساجد، مسیر رسیدن به سوی خدا را به انسان ترسیم می کنند، گفت: عید قربان، با خدا به سوی خدا رفتن و تبدیل نفس اماره به مطمئنه است وکجا از مساجد برای پیوند با خالق بهتر است.

حجت الاسلام محمد صادق کفیل در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان دهه  اول  ماه ذی الحجه را  از جمله «لیالی عشر» دانست و گفت: این ایام، دهه رشد و عبادت است به گونه ای که در عصر  روز عرفه، بسترسازی برای رشد و کمال به اوج خود می رسد.

 

وی بیان کرد: عبادت های این دهه مقدمات رسیدن به عید قربان( از خود گذشتن) را فراهم می کند، خداوند در قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنينَ أَنفُسَهُم وَأَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ  يُقاتِلونَ في سَبيلِ اللَّهِ فَيَقتُلونَ وَيُقتَلونَ  وَعدًا عَلَيهِ حَقًّا فِي التَّوراةِ وَالإِنجيلِ وَالقُرآنِ  وَمَن أَوفىٰ بِعَهدِهِ مِنَ اللَّهِ  فَاستَبشِروا بِبَيعِكُمُ الَّذي بايَعتُم بِهِ  وَذٰلِكَ هُوَ الفَوزُ العَظيمُ»،« خداوند از مؤمنان، جانها و اموالشان را خریداری کرده، که (در برابرش) بهشت برای آنان باشد؛ (به این گونه که:) در راه خدا پیکار می‌کنند، می‌کشند و کشته می‌شوند؛ این وعده حقّی است بر او، که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده؛ و چه کسی از خدا به عهدش وفادارتر است؟! اکنون بشارت باد بر شما، به داد و ستدی که با خدا کرده‌اید؛ و این است آن پیروزی بزرگ». بنابراین شرط از جان گذشتن از مال گذشتن است و در عید قربان، بندگان مومن در تلاش هستند که با از خود گذشتگی به پیوند توحیدی دست یابند.

 

این کارشناس دینی خاطر نشان کرد: عید قربان، مقدمه ندیدن خود و دیدن خداست و تبدیل نفس اماره به نفس مطمئنه است و به تعبیری این عید با خدا به سوی خدا رفتن است و کجا بهتر از مساجد برای پیوند با خالق، چرا که مساجد خانه های خدا در زمین هستند.

مسجد به عنوان سنگر تجدید قوا

کفیل با اشاره به اینکه مساجد، مسیر رسیدن به سوی خدا را به انسان نشان می دهند، اذعان کرد: توقف در این خانه انسان را به اوج می کشاند و بالا می برد. با پیوند با خدا، انس با خانه خدا و حضور در این مکان مقدس می توان به رشد و کمال واقعی دست یافت.

 

وی از مسجد به عنوان سنگر تجدید قوا، بازیابی آرامش خاطر، محفل به خدا پرداختن و پیراستگی از وابستگی های دنیایی نام برد و تصریح کرد: ارتباط انسان و خدا آن چنان در این مکان اوج می گیرد که به یقین «ادعونی اسیتجب لکم»تحقق می یابد.

 


این پژوهشگر حوزه دین با بیان اینکه مسجد مرکزی برای مبارزه علیه طاغوت و ستمگران به شمار می رود، افزود: طبق آیه «وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِی خَرَابِهَا.»، «و کیست ستمکارتر از آن که منع کرد و باز داشت مردم را از مساجد و در خرابی آن ها کوشید، تا نام خدا در آن جا بر زبان نیاید و بزرگ نشود»، از مضمون این آیه چنین می توان برداشت کرد که چون مساجد در طول تاریخ همواره پایگاههای وحدت، همدلی و سنگرهای مبارزه علیه طاغوت و فساد بوده است، کافران، اهل شرک و نفاق با ترس از این مراکز آنها را برای خویش خطری جدی به حساب آورده اند و پیوسته به تخریب آن دست می زنند و تا امروز هم ادامه دارد.

 

وی ادامه داد: مسجد،بهترین پایگاه و جایگاه اجتماعی و بهترین بستر برای ایجاد جامعه توحیدی است، اگر جامعه ما می‌خواهد جامعه‌ای علوی و خداشناس باشد، باید زمینه استفاده بیشتر از سنگر مساجد فراهم شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 573341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha