حجت الاسلام احمد بصیری در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: با نگاه به دوران پیروزی انقلاب اسلامی می بینیم که مردم حقایق انقلاب اسلامی را از طریق مساجد دنبال می کردند و مسئوولان و شخصیت های سیاسی و مذهبی انقلاب، از طریق مساجد با مردم ارتباط داشتند و مطالب گفتنی را به مردم منتقل می کردند.
وی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس، حوادث جبهه ها و پیامدهای سیاسی و اجتماعی عملیات رزمندگان از تریبون مساجد برای مردم تبیین می شدند، حتی فرماندهان مؤثر دفاع مقدس پس از انجام عملیات های مهم، در مساجد حضور پیدا می کردند و درباره چگونگی عملیات ها و دستاوردهای آن ها به ویژه تأثیرات شان بر تحولات منطقه ای و جهانی سخن می گفتند و مردم هم سخنان پرشور آنان را برای دیگران نقل می کردند.
مدیر ناحیه شهید باهنر اظهار کرد: محل جمع آوری اقلام مورد نیاز جبهه ها و کمک های مردمی و نیز حضور معنوی آحاد مختلف مردم در امر کمک رسانی به جبهه ها از پایگاه مساجد صورت می گرفت و شگفت انگیزترین جلوه های ایثار و حماسه این ملت در تاریخ دفاع مقدس از همین پایگاه رقم می خورد.
انسجام و مشارکت عمومی از مساجد رقم می خورد
بصیری خاطرنشان کرد: مساجد پس از دوران دفاع مقدس هم نقش مهمی در نشر ارزش های آن و انتقال پیام شهیدان داشتند، به طوری که برگزاری مراسم یادواره شهدا به منظور گرامیداشت یاد شهیدان در همین مساجد صورت می گیرد. اگر چه امروز تهاجم نظامی دشمن وجود ندارد اما انسجام ملی و مشارکت عمومی در ابعاد مختلف همانند زمان هایی که انتخابات است، از مساجد رقم می خورند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مساجد کم رونق شده اند، خاطرنشان کرد: شکل گیری نهادهایی که موازی با مساجد فعالیت می کنند، می تواند عاملی برای کم شدن حضور مردم در مساجد باشد به طور مثال شکل گیری فرهنگسراها در کنار مساجد و برگزاری برنامه های قرآنی و فرهنگی در آن ها می تواند حضور مردم را در آن ها کمرنگ کند و موجب شود مردم برنامه های مختلف را از طریق مساجد پیگیری نکنند.
مسجد به عنوان بنیادی ترین نهاد دینی و مدنی معرفی شود
مدیر ناحیه شهید باهنر عدم تعامل و همکاری میان ارکان مسجد را عامل مهم دیگری در کمرنگ شدن حضور مردم در آن ها عنوان کرد و گفت: وقتی مسجد به عنوان بنیادی ترین نهاد دینی و مدنی شناخته شود و مسئوولان زمینه حضور آحاد مردم را در کنار نیازهای معنوی و عبادی فراهم کنند و مطالبات مادی و روزمره آنان را از طریق مساجد برآورده سازند، بدون شک عامل مهمی را در پرشور شدن حضور مردم در مساجد ایجاد می کنند.
بصیری ادامه داد: مساجد، همان طور که پایگاه رزمندگان و شهیدان در دوران دفاع مقدس بودند، امروز هم بهترین کانون دینی و فرهنگی برای نشر ارزش ها و اهداف والای آنان محسوب می شوند، بنابراین اگر مسۆولان دفاع مقدس، مساجد را به عنوان مجاری انتقال ارزش های دفاع مقدس مورد توجه قرار دهند، در حقیقت می توانند پیوندی جاودانه بین نسل دیروز با امروز برقرار کنند.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس، جوانان ما در همین مساجد پرورش یافتند، مسجد بهترین مکان برای انسان سازی است که هم در خودسازی و هم در دیگرسازی جامعه نقش ارزندهای ایفا میکند.
مدیر ناحیه شهید باهنر تاکید کرد: حضور ائمه جماعات در مساجد خیلی موثر است و حضور آنان در مساجد زمینه ساز تقویت برنامه های مساجد در رشته های مختلف می شود.
نظر شما