به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه آباد، در نطق پیش از دستور دویست و نود و سومین جلسه شورای شهر با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تحصیل تمام اتباع خارجی در کشور گفت: با نواختن زنگ مهر در مدرسه شهید محراب مدنی منطقه 15 از حق سوادآموزی کودکان افغان در شهر حمایت کردیم.
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در گوشه دیگر شهر کودکان تهرانی از حق تحصیل محروم هستند، اظهار کرد: به دلیل عدم تامین سرانه های آموزشی مصوب در طرح جامع، زنگ مدرسه بسیار دورتر از محل زندگی شان نواخته می شود.
وی با بیان اینکه وضعیت نگران کننده فضاهای آموزشی مورد نیاز جمعیت در حال رشد به ویژه در مناطق غربی تهران بسیار تکان دهنده است، تصریح کرد: در بررسی فضای آموزشی مناطق تهران نشان می دهد که مناطق 22، 13، 4 و 5 با محدودیت شدید سرانه آموزشی مواجه هستند.
آباد با اشاره به اینکه منطقه 22 با جمعیت 170 هزار نفری و وسعت 110 کیلومتر مربعی دارای فقر شدید سرانه آموزشی است، اظهار داشت: علیرغم آنکه سرانه پیشنهادی کاربری های آموزشی در طرح جامع معادل 870 مترمربع معرفی شده است اما می بینیم مجموع سرانه آموزشی بر پایه جمعیت موجود این منطقه 270 مترمربع است یعنی یک چهارم حداقل میزان مورد نیاز.
آباد بیان اینکه بر اساس مطالعات جمعیت پذیری شهر تهران نرخ رشد جمعیت این منطقه دو برابر میزان نرخ رشد جمعیت کل تهران است، یادآور شد: در حال حاضر 21 هزار دانش آموز این منطقه به صورت مهاجر در مدارس غیربومی محل زندگی خود تحصیل می کنند.
آباد با بیان اینکه پیش بینی ها نشان می دهد جمعیت منطقه 22 پس از تکمیل و تحویل پروژه های انبوه سازی به 600 هزار نفر افزایش می یابد، اظهار داشت: با افزایش جمعیت تعداد دانش آموزان متقاضی تحصیل در این منطقه نیز به بیش از 150 هزار نفر می رسد که به دلیل عدم تعیین تکلیف سرانه های آموزشی مصوب در این منطقه به شدت نگران کننده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: نیمی از همان حداقل فضاهای آموزشی موجود در منطقه به مدارس غیردولتی اختصاص یافته است و این در حالی است که تعداد دانش آموزان مدارس دولتی منطقه پنج برابر تعداد کل دانش آموزان مدارس غیردولتی است.
وی تاکید کرد: دوری از محل زندگی، مواجهه با مخاطرات مسیر مدرسه، حوادث رانندگی، افزایش بار ترافیکی در منطقه، کمبود مدارس دولتی، جمعیت بالا و غیراستاندارد کلاس های درسی همه به اختلال در نظام آموزشی سالم منطقه 22 منتهی می شود.
آباد با اشاره به شناسایی 45 انبوه ساز در منطقه 22 که مشغول به فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: از این تعداد فقط 5 مورد آنها سرانه های آموزشی را تامین کرده اند.
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برخی املاک با کاربری آموزشی مالکان حقیقی دارند که این مالکان تمایلی به احداث فضای آموزشی ندارند، خاطرنشان کرد: در این بخش نیز متاسفانه با توجه به شکایت مالکان و رای دیوان عدالت داری املاک شهرداری ها ملزم به صدور پروانه ساختمانی شده اند که این نیز به کاهش فضای آموزشی منجر می شود.
آباد با اشاره به راهکارهایی برای رفع چالش های موجود در فضای آموزشی ادامه داد: پیشنهاد می کنیم لکه های آموزشی موجود در منطقه 22 به صورت کامل معرفی شود.
وی افزود: شهرداری تهران نقشه طرح تفصیلی را به آموزش و پرورش منطقه ارایه کند تا از تغییر کاربری فضاهای آموزشی جلوگیری شود.
آباد پیشنهاد داد زمین های آموزشی با کاربری آموزشی به عنوان سرانه های آموزشی دریافت شده توسط شهرداری در اجرای دستورالعمل 3070 به شهرسازی به صورت قطعی به نام دولت و به نمایندگی وزارت آموزش و پرورش انتقال یابد تا زمینه برای احداث بنای آموزشی از محل اعتبارات دولتی و خیرین مدرسه ساز فراهم شود.
نظر شما