به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، بابک رمضانی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت امروز(6 مهر) در نشست با اصحاب رسانه به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت و گفت: در سال جاری با حمایت های شهردار توانستیم تعداد ایستگاه ها و نیروی انسانی این سازمان را ارتفا دهیم.
وی با بیان اینکه تا سال 92 فقط 6 ایستگاه آتش نشانی با 187 نیرو در شهر رشت وجود داشت افزود: با توجه به جمعیت شهری 700 هزار نفری آن دوران، با کمبود نیروی انسانی، خودرو وایستگاه آتش نشانی مواجه بودیم.
رمضانی اظهار کرد: در سال 92 با توجه به اهتمام شهردار در ارتقا خدمات شهری تعداد ایستگاه های آتش نشانی به 98 ایستگاه با 287 پرسنل که از طریق آزمون استخدامی جذب شدند، افزایش یافت.
وی با بیان اینکه هم اکنون 12 ایستگاه آتش نشانی در شهر رشت فعال است افزود:320 نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده با 38 دستگاه خودرو آتش نشانی خدمات رسان به مردم در هنگام وقوع حریق هستند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی رشت با اشاره به عمر 20 ساله ناوگان آتش نشانی شهر رشت اذعان کرد: در سال جدید با اشاره به نگاه توسعه پایدار شهردار رشت عمر ناوگان آتش نشانی کاهش و طبق تفاهم نامه با سازمان منطقه آزاد انزلی خودروهای امداد و نجات مجهز به تجهییزات اطفاء حریق روز و خودروهای اطفا در ارتفاع بالا( 55 متری) و پلت فورم 55 متری با برند جهانی تا سال آینده به سازمان آتش نشانی رشت افزوده می شود.
وی از افتتاح سه ایستگاه آتش نشانی تا سال آینده در رشت خبر داد و افزود: با بهره برداری از این ایستگاه ها، تعداد ایستگاه های آتش نشانی شهر رشت به 15 ایستگاه رسیده و به استاندارد جهانی هر 50 هزار نفر جمعیت یک ایستگاه آتش نشانی، می رسد.
رمضانی در ادامه به طرح تجمیع بیمه شهرداری و بیمه آتش سوزی منازل مسکونی اشاره و بیان کرد: در قالب این طرح و به همت شهرداری، شورای اسلامی و سازمان آتش نشانی، 200 هزار خانه در شهر رشت بیمه آتش سوزی شدند که تا سقف 12 میلیون، 8 میلیون جهت سازه و 4 میلیون جهت وسایل منزل متعهد است.
وی در ادامه به آموزش های این سازمان جهت نهادینه سازی فرهنگ ایمنی اشاره و اذعان کرد: در سال جاری 860 نفر در مهدهای کودک، مدارس، ادارات، نیروی انتظامی، اصناف، بیمارستان ها، دانشگاه ها و کارخانجات آموزش های لازم را فرا گرفتند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی رشت ادامه داد: همچنین در سال جاری 2 هزار و 350 مورد بازدید ایمنی از مراکز تجاری، ادارات، بیمارستان ها انجام شده و 20 تفاهم نامه همکاری در خصوص مباحث آموزشی و پیشگیری با دستگاه ها منعقد شده است.
وی با اشاره به نیروهای داوطلب این سازمان اذعان کرد: یک هزار و 600 نیروی آتش نشان داوطلب از طریق سرای محلات جذب سازمان آتش نشانی شده و آموزش های لازم را فرا گرفتند و در مواقع بحران از این افراد استفاده خواهد شد.
رمضانی در ادامه با انتقاد از برخی مزاحمت ها برای آتش نشانان تصریح کرد: روزانه حدود 700 تماس مزاحمی با این سازمان گرفته شده که موجب اختلال در وظایف سازمان می شود.
وی از ارجاع پرونده مزاحمان سازمان آتش نشانی به مراجع قضایی خبر داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از موراد هنگام اطفاء حریق شهروندان در کار آتش نشانان اخلال ایجاد کرده و مانع خدمت رسانی به موقع می شوند که با تشکیل پرونده در مراجع قضایی این افراد به جریمه نقدی، حبس و شلاق محکوم می شوند.
وی در ادامه به میانگین حضور آتش نشانان در حوادث اشاره و اظهار کرد: با افزایش ایستگاه ها و نیروی انسانی میانگین حضور آتش نشانان در وقوع حریق چهار دقیقه و 29 ثانیه است که این میانگین جهانی در سه تا پنج دقیقه ثبت شده است.
نظر شما